Yeni Doğmuş Bebeğe Su Verilir mi?

Sponsorlu Bağlantılar

minoo

minoo

Üye
    Konu Sahibi
Yeni Doğmuş Bebeğe Su Verilir mi?
Anne sütü alan bebeklere ilk altı ay boyunca anne sütü dışında hiçbir şey önerilmez. Anne sütü ve yetmediği yerde mama ile ya da yalnız mama ile beslenen bebeklere de ilk altı ay su önerilmez. Çünkü mama su ile hazırlandığından su ihtiyacını giderir.

Bebeklere su verilmemesinin başlıca iki önemli nedeni vardır. Bunlar kaynatılsa dahi suyun ishal yapma ihtimali ve bebeğin su içerek daha az anne sütü veya mama alma durumudur.

Bebeğin ateşli, ishal olduğu hastalık durumlarında su kaybını karşılaması amacıyla veya çok sıcak havalar da su verilmesi düşünülebilir. Su,en az on dakika kaynamış ve soğutulmuş olmalıdır. Sarılık hastalığında halk arasında bebeğe şekerli su verilir. Bu yanlış bir uygulamadır. Bilimsel bir yönü bulunmamaktadır.


 
  • Beğen
Tepkiler: Revengeful


huron

huron

Üye
müsade ederseniz bu konuda bende size bir anımı anlatayım kızım üç haftalık evde nasıl ağlıyor altına bakıyoruz bir şey yok karnı aç değil acaba susadımı dedik cahil aklımızla o ara eşim 20 ben 27 yaşımdayım ağlıyan çocuğa çay kaşığı ile ucundan azıcık su verdik ama okadar çocuk suyu alır almaz gık kaldı nefes almıyor eşim çocuğu bana veriyor ben çocuğu eşime ama ses yok panik o biçim çocuk elimde karşı dairenin kapısını yumrukluyorum açan yok koşa koşa alt katta sıdıka hanım teyzemiz vardı kapıyı çaldım teyze açtı kızımı kucağına verdim bir bana baktı bir çocuğa şöyle bir ters çevirdi hafiften sırtınada küçük bir tık tık kızım başladı tekrar ağlamaya biz oh dedik ama o geçen zaman bizim için bir ömürdü sanki hiç unutamam. onun için siz siz olun küçük ağlayan çocuğa su vermeye kalkmayın herhalde nefes borusuna gitmişti su
 
minoo

minoo

Üye
    Konu Sahibi
ayy iyi bari bir şey olmamış :dry: evet,dikkatli olmak gerek.verilmemeliymiş su..
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
Yanaklara bak :D
 

Benzer Konular



Üst Alt