abcdefgh12
Yeni Blackberry OS'daki Yenilikler
Akıllı telefon firması RIM, pazar payını genişletmek ve kullanıcılarına daha geniş servis desteği sunmak amacıyla yenilikler sunmaya hazırlanıyor.
Akıllı telefon piyasasının önde gelen firmalarından Blackberry, mobil platformdaki büyük rekabette hiç değişmeyen yapısıyla kullanıcıların ilgisini çekmeyi başarıyor. Fakat gelişen teknoloji çağına ayak uydurmak için de boş durmuyor. Bunun için yeni çıkardığı işletim sistemi Blackberry OS 6.0 ile telefonlarının eğlenceli yönlerini de ön plana çıkarmayı amaçlıyor ve bu kapsamda işletim sistemine birçok yenilik getiriyor.
Bu yeniliklerden ilki ise Blackberry Messenger'da oluyor. Bu platforma birçok yeni servis entegre ederek kullanıcı kitlesini artırmaya çalışan RIM'in bu bağlamdaki yenilikleri ise şöyle sıralanıyor:
Bunlardan en öne çıkan yenilik ise Hot Spot desteği oluyor. En güçlü rakibi olan Apple firmasının, IOS 4.3 ile mobil cihazlarına sağladığı bu yenilik, Blackberry cihazlarının Wi-Fi ile 3G desteğini 5 cihaz arasında kullanabilmesine olanak tanınmış oluyor. Bunun gibi birçok yeni servis desteği getirmeyi planlayan firma, bu yeniliklerle en yakın rakiplerinden iPad ve IOS'u yakalamayı ve bu platformda daha iyi bir pazar payına sahip olmayı amaçlıyor. Bu yeni servislerin henüz ne zaman aktif olacağı hakkında kesin bir bilgi bulunmuyor; fakat RIM'in yapacağı bu yenilikler mobil platform rekabetini daha da üst seviyelere çıkaracak gibi duruyor.
kaynak:
Akıllı telefon firması RIM, pazar payını genişletmek ve kullanıcılarına daha geniş servis desteği sunmak amacıyla yenilikler sunmaya hazırlanıyor.
Akıllı telefon piyasasının önde gelen firmalarından Blackberry, mobil platformdaki büyük rekabette hiç değişmeyen yapısıyla kullanıcıların ilgisini çekmeyi başarıyor. Fakat gelişen teknoloji çağına ayak uydurmak için de boş durmuyor. Bunun için yeni çıkardığı işletim sistemi Blackberry OS 6.0 ile telefonlarının eğlenceli yönlerini de ön plana çıkarmayı amaçlıyor ve bu kapsamda işletim sistemine birçok yenilik getiriyor.
- Kullanıcılar Blackberry Messenger üzerinden kendi profillerini oluşturabilecek
- Facebook, Twitter gibi birçok sosyal ağa entegre edilecek ve bu sayede kullanışlılığı artacak
- BBM(Blackberry Messenger) üzerinden görüntülü konuşma desteği gelecek
kaynak:
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
güzel paylaşım.