yeni 2010 Bmw 5 Serisi , O bir araçmı yoksa başka bişeymi??

Sponsorlu Bağlantılar

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
yeni 2010 Bmw 5 Serisi , O bir araçmı yoksa başka bişeymi??

Yeni 5-Serisi Sedan ’ın Eylül’de Frankfurt Motor Show’da Dünya’da ilk kez sahneye çıkması bekleniyor.
’in halihazırda satışta olması, 2010 Mercedes Benz E-Class’ın ise showroomlarda bir aydan kısa sürede yerini alacak olmasından sonra artık tüm dikkatler yeni jenerasyon BMW 5 Serisine çevrildi. Başlangıçtan beri sınıfının lideri olan ve BMW ürün gamında her zaman çok önemli yer tutan 5 Serisi Sedan ve Touring Wagon ile birlikte yeni jenerasyon versiyonları tasarımlarının sonlanmasına sadece birkaç ay kala spekülasyonlar artık iyice artmaya başladı.
Yeni 5-Serisi Sedan ’ın 2009 sonlarında 2010 model yılı için çıkması beklenirken prototiplerinin ağır kamuflajlı halleri de Münih caddelerinde test edilirken büyük ilgi odağı oluyor. Bu prototiplerin bazı detayları ifşa edilirken bu gördüğünüz en son bilgisayar programıyla yaratılan görüntü de bize bu yeni otomobilin nasıl olacağı şeklinde ciddi bir fikir verebiliyor.

Planlanan değişiklerin çoğu yüzeysel boyutta görünüyor. Yeni levha metalin altına baktığımızda BMW’nin yeni bulduğu aşkı turboşarjı görüyoruz. Yeni 4.4L twin turbo V8 motoru da son zamanlarda açığa vurulan X6’dan geliyor ve bu motorda bu gibi üst sınıf BMW’lerde sıklıkla kullanılacağa benziyor. Yine de daha çok turbo dizel varyantlar da uzun vadede BMW ürün gamı otomobillerde yerini alacak. BMW şu sıralar dizel motorları için ikinci jenerasyon common rail sistemini geliştirmekle meşgul. Bu sistem ile birlikte gelişmiş performansla birlikte daha yüksek basınçlarda çalışma sağlanabilecek. Transmisyon sistemlerine baktığımzda ise 6 vitesli manüel ve 6 vitesli steptronic yarı otomatik şanzımanı görüyoruz. Bunun yanında ZF’den bir 8 vitesli şanzımanın da otomobilde opsiyonel olarak yer alması bekleniyor.
Karbon fiber ve alüminyum gibi hafif materyallerin bolca kullanılması sayesinde de performans açısından gelişme görüyoruz. Otomobilin konstrüksyonuna baktığımızda ön bölüm için alüminyum spaceframe ile hibrit tasarımı, yolcu bölümü için ise geleneksel çelik monokok tasarımı görüyoruz. Böylece önden arkaya ağırlık dağılımı çok iyi bir şekilde sağlanmış ve sürüş karakteristiklerinde iyileşmeler elde edilmiş.
Önde MacPherson bağımsız süspansiyon ünitesi ve arkada çok bağlantılı düzen dikkatimizi çekiyor. Yüksek performanslı modeller ise daha iyi ağırlık dağılımı için karbon fiber gövde panelleri içerecek.



Yeni BMW 5 serisinde yer alacak benzinli motorlar
523i 2.5-litre
530i 3.0-litre
540i 3.0-litre çift turbo
550i 4.4-litre V8 çift turbo
Yeni BMW 5 serisinde yer alacak dizel motorlar
520d 2.0-litre 4 silindir turbo
530d 3.0-litre turbo
535d 3.0-litre çift turbo
M versiyon
M5 4.4-litre V8 çift turbo işte ben bunu alıcam:ehe:ehe
 
  • Beğen
Tepkiler: genmex, rbatu ve Odysseus


Odysseus

Odysseus

Üye
İşte budur :oke:
 


Üst Alt