Yekta, Stancu ve Zapata Galatasaray'da ( Resmi açıklama )

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Atakan

Atakan

Üye
    Konu Sahibi
Yekta, Stancu ve Zapata Galatasaray'da ( Resmi açıklama )
Yekta Kurtuluş Galatasaray'da!


Galatasaray, Kasımpaşa'da forma giyen Yekta Kurtuluş'u transfer etti.



Transferin gözde ismi Yekta Kurtuluş Galatasaray'a transfer oldu. Sarı Kırmızılı takım, Türk futbolunun gelecek vaadeden isimleri arasında gösterilen Kasımpaşa'nın genç futbolcusunu renklerine bağladı. 25 yaşındaki Yekta'nın sözleşmesi 4.5 yıllık olacak.
Sarı kırmızılı kulübün Kasımpaşa'nın başarılı orta saha oyuncusu Yekta Kurtuluş'un transferi karşılığında 4 Milyon Euro ve henüz ismi belirlenmeyen alt yapıdan bir futbolcu karşılığında anlaşmaya vardığı öğrenildi. Sarı kırmızılıların bu transferi borsaya bildirdikten sonra resmi olarak açıklayacağı bildirildi.

YEKTA KURTULUŞ KİMDİR?
11 Aralık 1985 İzmir doğumlu futbolcu, İzmirspor altyapısından yetişti. 2007 yılında Kasımpaşa'ya transfer olan futbolcu bu kulüpte dördüncü sezonunu geçiriyordu. Yekta profesyonel kariyerinde 10 Türkiye Kupası, 71 TFF 2. Lig, 61 Süper Lig ve 28 Banks Asya 1. Lig olmak üzere toplam 170 maça çıktı. Toplamda attığı gol sayısı ise 17 olan genç futbolcu bu sezon ikisi ligde, biri kupada olmak üzere 3 gol attı.

Tunç Kayacı, transferin gözdesi futbolcuyu değerlendirmişti:
Yekta Kurtuluş, İzmirspor’dan gelip Kasımpaşa formasıyla biraz geç de olsa, yıldızı parlamış bir isim. Geç de olsa diyorum, çünkü Yekta 25 yaşında ve tam olgunluk dönemine girmiş bir yetenek. Yani bundan sonra gideceği büyük bir kulüpte hemen oynaması gereken bir kıvamda. Yılmaz Vural, Yekta için bir şanstı ve tecrübeli hoca da onun yeteneklerini sergilemesi için orta alanda patronluğa soyundurdu. O da hocasını mahçup etmedi. Peki orta alanda çok çabuk, teknik, şutör ve pasör özelliklere sahip, A Milli Takım’a kadar yükselmiş bir oyuncu, şu an için 4 büyüklerden hangisine giderse, o takıma faydalı olur.

Stancu Aslan oldu

Cim Bom, Steaua Bükreş'in 23 yaşındaki forveti Bogdan Stancu'nun işini bitirdi. Rumen oyuncuya 3.5 yıl için 7 milyon Euro ödeyecek olan Sarı-Kırmızılılar'ın kasasından bonservis bedeli olarak 5.6 milyon Euro çıkacak.






Teknik direktör Gheorghe Hagi’nin listesindeki oyuncuları bir bir kadroya dahil eden Galatasaray son bombasını dün gece patlattı.

Sarı-Kırmızılı ekip, Steaua Bükreş’in hücum oyuncusu Bogdan Stancu’nun transferini bitirdi. 2008’den bu yana Bükreş ekibinde forma giyen ve Rumenler’in gelecek vaadeden yıldızları arasında gösterilen Stancu için kıran kırana bir pazarlık yapan Cim Bom, mutlu sona ulaştı. Avrupa Birliği’nde parlamenter olduğu için ülke dışında bulunan Steaua Başkanı Gigi Becali, sırf bu transfer görüşmesi için dün gece Romanya’ya döndü.

Toplantının başında bonservis bedeli olarak 6 milyon Euro talep eden Rumenler, sportif direktör Adnan Sezgin’in ısrarları sonrası 5.6 milyon Euro’ya razı oldu. Steaua’yu ikna eden Sezgin, daha sonra Stancu’nun menaceri ile pazarlığa başladı ve 23 yaşındaki forveti 3.5 yıllık sözleşme için 7 milyon Euro’ya ikna etti.

72 maçta 32 gol attı
Romanya’nın en yetenekli isimlerinden biri olarak gösterilen Stancu, özellikle son iki sezondaki performansıyla dikkatleri üzerine çekti. Genç yaşına rağmen Bükreş ekibinin en etkili silahı olmayı başaran forvet oyuncusu, Steaua’da 72 resmi maça çıkıp 32 gol atmayı başardı. Süratiyle rakip ceza alanlarında çok etkili olan Stancu, fırsatçı ve son vuruşları
üst düzey olan bir oyuncu olarak tanınıyor.

fanatik,ligtv,ntv spor
 


arslansem

arslansem

Üye
Stancu çok iyi bir isim inşallah açıklama gelir de doğrulanır :oke:
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Tanımıyorum .
Galatasaray bu oyuncuları çok mu arıyor yahu . ? :)
Umarım başarılı olurlar .
 
Atakan

Atakan

Üye
    Konu Sahibi


Bilgi: Robinson Zapata, Bogdan Stancu, Yekta Kurtuluş



Galatasaray Sportif A.Ş., Kolombiyalı kaleci Robinson Zapata ve Rumen forvet Bogdan Stancu'nun yanı sıra, orta saha oyuncusu Yekta Kurtuluş ile kesin anlaşmaya vardı.

Sezonun ikinci yarısından itibaren Galatasaray için oynayacak yeni sporcularımızı tanıyalım...

Robinson Zapata
Robinson Zapata, 1978 yılında Kolombiya’da dünyaya geldi. Profesyonel kariyerine ülkesi takımlarından America de Cali’de başlayan Kolombiyalı, 2000 yılında Real Cartagena’ya transfer oldu. İki sezonun ardından eski takımına geri dönen Zapata, 2004 yılında ise yurt dışına çıktı ve Arjantin’e transfer oldu. İlk sezonunu Rosario Central ve Independiente takımlarında geçiren Kolombiyalı kaleci fazla forma şansı bulamadı. Arjantin’deki ilk sezonun ardından Atletico Belgrano’ya transfer olan Zapata, 2006-07 sezonunu ise Cucuta Deportivo’da geçirdi. 2007 yılında Steaua Bükreş’e transfer olan Zapata, son 3,5 sezondur Romanya’da forma giyiyor. 2008 yılında Romanya’da yılın kalecisi, 2009 yılında yılın yabancı oyuncusu seçilen Robinson Zapata, üç kez Kolombiya Milli Takımı’nın kalesini korudu.

Bogdan Stancu
Bogdan Stancu, 28 Haziran 1987’de Romanya’da doğdu. Doğduğu şehrin takımı Agreş Piteşti’de futbola başlayan Stancu, 17 yaşında A Takım’a yükseldi. 2005-06 sezonunun ikinci yarısında Dacia Mioveni takımına kiralandı. Sezon sonunda Unirea Urziceni’nin yolunu tutan Stancu, burada geçirdiği bir sezonun ardından 2008’de Steaua Bükreş’e transfer oldu.2,5 yıldır Steaua forması giyen Stancu, oynadığı 72 maçta 32 gol kaydederken geçtiğimiz yıl 14, bu yılın geride kalan bölümünde ise 17 kez rakip fileleri havalandırdı.1.82 boyundaki Rumen oyuncu, ülkesinin futbolda yükselen değerlerinin en önemlilerinden biri olarak gösteriliyor.

Yekta Kurtuluş
11 Aralık 1985 günü İzmir’de doğan Yekta Kurtuluş, futbola İzmirspor'un altyapısında başladı. İzmirspor'un altyapı takımlarında ve çeşitli amatör takımlarında forma giyen Yekta Kurtuluş, 2004 senesinde İzmirspor'un A takımına yükseldi. 2007-08 sezonunda Süper Lig'e yeni yükselmiş olan Kasımpaşa'ya transfer oldu. Kasımpaşa'daki ilk sezonunda 16 lig maçında görev aldı. Süper Lig’de bugüne kadar 61 maça çıkan Yekta Kurtuluş, 6 kez gol sevinci yaşadı. Yekta Kurtuluş, orta sahada oyunun her iki yönünde de etkili olabiliyor. 17 Kasım 2010 tarihinde Hollanda ile oynanan hazırlık maçı için Türkiye A Milli Takım'ına davet edilen genç futbolcu, 83. dakika'da oyuna dâhil olarak ilk kez milli takım formasını giymişti.

galatasaray.org
 
arslansem

arslansem

Üye
Haydi Hagi göster kendini ;)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt