Yazın Nasıl Beslenmeli?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Yazın Nasıl Beslenmeli?
Yaz aylarında beslenme alışkanlıklarımız fazlasıyla değişiyor sıcak yaz günlerinde nasıl beslenmemiz gerektiği konusunda bilmeniz gereken önemli öneriler üzerinde durmak istedik.Yazın beslenme alışkanlığımızı değiştirmelimiyiz peki nasıl değiştirmeliyiz yaz aylarında nasıl beslenmeliyiz.

Yaz aylarında özellikle en büyük problem vücudumuzdaki sıvı kaybıdır sıvı kaybı kendinizi yorgun ve halsiz hissetmeniz neden olur bu durumu önlemek önüne geçmek için yapılması gereken şey yetişkinlerin günde en az 2 litre su içmeleridir. Ayrıca yazın sıcak günlerinde asitli içeceklerden ve fazla kafein almaktan uzak durulması öneriliyor.Sıvı kaybını önlemek için su dışında ayran,meyve suyu,soda ve çay tüketebilirsiniz aşırıya kaçmamak şartı ile çünkü vücudumuzun en büyük sıvı ihtiyacını su karşılar suyun yerini başka içecekler tutmaz bunu sakın unutmayın.

Ayrıca yaz aylarında yağlı yiyeceklerden uzak durmalısınız kızartma ve bol yağlı besinleri fazla tüketmemeye dikkat etmelisiniz.Akşam yemeğini mümkün olduğunca erken yemeye de özen gösterin.Geç saatlerde yemek yemekten kaçının beyaz ekmek yerine kepek ekmeği yemeyi tercih edin.
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
:tşk:
 


Üst Alt