Öneri yazılım mühendisliği hakkında bilgisi olan var mi

Sponsorlu Bağlantılar

mrtlyns

mrtlyns

Üye
    Konu Sahibi
yazılım mühendisliği hakkında bilgisi olan var mi
yazılım mühendisliği hakkında bilgisi olup bana yardım edebilecek biri var mi? Okuması iş bulması rahat mıdır hangi üniversiteden mezun olmanın bi önemi var mıdır?kimsenin bilgisi yok mu?acaba konuyu yanlış yerde mi açtım

• Beğen
Tepkiler: GDDR5

lavara123

lavara123

Üye
C++ , Java , C# , Python, Web(PHP, ASP.NET, HTML, CSS, JavaScript) vb. Bunlarla iş bulabilrsin ama herkesin yaptığı şeyleri yapmıyacaksın farklı ve ilgi çekici bir program olacak şimdi hangi programlama dili:

C++: Bilgisayarda en güçlü alt seviye(ortaya yakın) programlama dildir.Bu programlama Dili ile Windows işletim sistemi, Call of Duty, Crysis, Gta, NFS, Assassins Creed oyun serileri ve bu oyunların oyun motoru, ve aklına gelebilecek en güçlü programların %90'ı bu programla yapılmıştır.Öğrenmesi çok zor bir dildir ama bu dili bildinmi diğer dilerde hiç bir zorlık çekmessin malesef türkiyede bu dilin ders fazla yok ingilizce , matematik, fizik, hayal gücün güclü olması lazım.

Java: ile mobil uygulamalar oyunlar android uygulamalar oyunlar, GUI programla, internet siteleri daha bir çok şey yapabilrsn C++'a nazaran biraz daha kolaydır ve bu dil öğrendinmi iş bulma imkanın Türkiye'de C++'a göre daha çok olur ;)
Diğer dilerede internetten bakablrsn:

• Beğen
Tepkiler: GDDR5 ve mrtlyns
mrtlyns

mrtlyns

Üye
    Konu Sahibi
hangi üniversiteden mezun olduğumuzun bi önemi var mi? Bilgisayar mühendisliğini mi okuması daha rahat yoksa yazılım mühendisliğimi?

lavara123

lavara123

Üye
hangi üniversiteden mezun olduğumuzun bi önemi var mi? Bilgisayar mühendisliğini mi okuması daha rahat yoksa yazılım mühendisliğimi?

üniversiteler sana temel konuları gösterir ama sen bu işi yapacaksan daima araştırıp kendin baya bir çalışacaksın rahatlık derken ? Türkiye'de java'da iş bulma c++'a göre çok fazla ;)

mrtlyns

mrtlyns

Üye
    Konu Sahibi
üniversiteler sana temel konuları gösterir ama sen bu işi yapacaksan daima araştırıp kendin baya bir çalışacaksın rahatlık derken ? Türkiye'de java'da iş bulma c++'a göre çok fazla ;)
Rahatlık derken okuması rahat mi sınıf ta kalma falan varmı yada mezun olduktan sonra boşta kalma olur mu?

lavara123

lavara123

Üye
Rahatlık derken okuması rahat mi sınıf ta kalma falan varmı yada mezun olduktan sonra boşta kalma olur mu?

programlama dilinin mantığını biliyorsan ve zevk alıyorsan çok rahat ve zevkli olur çıkınca boşta kalırmıyım dersen kendini tek üniversitede gösterilenlerle sınırlama kendin araştır bul aklından problemler(projeler) üret bunları yapmaya çalış vs. Ve Türkiye'de programlama iş ilanlarına bak hangil dil daha çok aranıyorsa o dile yönel derim ;)

mrtlyns

mrtlyns

Üye
    Konu Sahibi
programlama dilinin mantığını biliyorsan ve zevk alıyorsan çok rahat ve zevkli olur çıkınca boşta kalırmıyım dersen kendini tek üniversitede gösterilenlerle sınırlama kendin araştır bul aklından problemler(projeler) üret bunları yapmaya çalış vs. Ve Türkiye'de programlama iş ilanlarına bak hangil dil daha çok aranıyorsa o dile yönel derim ;)
Çok çok teşekkür ettim :)

Üst Alt