Yazılarımın ilk Pazarı..---Yıldız Tilbe

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arslansem

arslansem

Üye
    Konu Sahibi
Yazılarımın ilk Pazarı..---Yıldız Tilbe
Yazılarımın ilk Pazarı..

Merhabalar,iyi pazarlar...
bazı kelimelerin,doğru yerlerde kullanılmadığını farkettim.
mesela.. gurur ve onur, aynı gibi durur, fakat birbirleriyle,
uzaktan veya yakından alakaları yoktur, bana göre..
gurur kibir ile, onur şeref ile aynı anlama gelir. Gurur kibire,
onur şerefe taşır insanı. Bu farklı anlamlı kelimelere, aynı
anlamı yükleyen durum ise, gururun onurun yerine geçme
çabasıdır.. Kibire, şeref kazandırmak isteğidir.
Kibirleriyle dünyaya sahip olmuş firavunları okudum, tarihten..
anadoluyu yağmalayan timur, rüyasında kendisine karşı gelen
vezirini, gururuna dokunduğu için, uyanır uyanmaz astırmış, bunun
üzerine ben buraları terk ediyorum demiş nasrettin hoca, uyanıkken
timuru halletmek kolay, fakat aynı rüyayı ben göremem, ne gördüğünü de
bilemem, bu yüzden gidiyorum demiş.. Aşk ile cinselliğe de aynı anlam
yüklenmiş, oysa alakaları yok.. Aşk ruhtur, cinsellik ise bedendir..
Bu yüzden aşıkken yanarız cayır cayır, içimizden.. Aşk, istemesende gelir
cinsellik, istersen gelir.. Aşk, gökyüzündeki yıldızların sayısından daha çok
odaları olan bir malikhanedir. Cinsellik ise bu odalardan sadece birisinin, hizmetçisidir,
aşk, herşeye maliktir görür sever. Diğeri bir tek şeyi. Aşık yemeden doyar, diğeri
yedikçe daha çok acıkır.. Bu günkü takvim gaztesinin, bulmaca ekinin, ilk sayfasında
sol üst köşede bir yakışıklı var, insanın genç olası geliyor, ve hemen gidiyor....
Düşünmekle uygulamak arasında, binlerce yıl var, o kadar vaktim yok, halim sıfırın altında.
Yine nasrettin hoca rahmetli.. Pazarda bir papağanın çok paraya satıldığını,
görmüş sormuş?...Niye bu kadar pahalı, alt tarafı sıradan bir kuş bu demiş..
AA olurmu demiş satıcı, bu kuş konuşur, bunu duyan nasrettin hoca evine koşmuş
kapmış hindisini pazara getirmiş satmaya, papağandan daha pahalı bir fiyata.. Hoca delirdinmi demişler, bu papağan konuşur ya senin hindi ne yapar, diye sormuşlar.. Hoca
süzüle süzüle duran hindisine bakıp, bu da düşünür demiş...
İnsanın sevdiği birinden, herhangi bir hediye alması çok güzel birşey, ne bileyim mesela, bir çift çorap bir, çift küpe, bir kilo portakal, bir paket kahve, hiç birşey alamıyorsa, kendisini en güzel haliyle getirmesi de çok güzel, sevdiğinin.. Sevelim güzelleşelim. Sevdikçe sevelim, sevildikçe daha da güzelleşelim, en azından düşüncelerimizde.
çamaşırlarımı yıkadım temizlendiler, giyinince kirlendiler. Sonra eskidiler, yıprandılar
renklerini neredeyse kaybettiler ve yırtıldılar, attım. İnsanı atamıyorsun, kirlense de, eskise de, rengini kaybetsede, dokunmalar el değiştirdikçe eller başka dokunuyor.
Düşünceler kafa değiştirdiğinde, kafalar düşüncesizliğin değişmezliğinde değişiyor.
Bazen yazarak ta kendimi ifade edemediğimi düşünüyorum, değişmezlik te, kendi içinde yenilenen bir akış.aslında hiçbirşey değişmiyor değişirken.... Var olan herşey, ya azalıyor ya da çoğalıyor veya bitiyor, dinazorlar gibi...Herkes varacağı noktaya doğru yürüyor. Zaman uzun bir yol ve yolcusu çok,.kimleri kimleri uğurlamış , ve daha kimler kimler geçecek bu yoldan. Seviyorum yolumu, yol arkadaşlarımı, varacağım noktayı.,
yolumdaki diken, çalı, ağaç, kuş, böcek, hava, su, nimet,kendileriyle beraber benimdir. Dikene ayakabıyla basar, çalıyı dolaşır, ağacı sulayıp, meyvesini yerim. Kuşlara bakarım, seslerini dinlerim, danslarını seyrederim, uçarım onlarla , oturduğum yerde.
kar da uçan kuşları gördünüzmü hiç, belki görmeyen vardır, döne döne taklalar atıyorlar, ya da gökyüzünde asılı gibi duruyorlar. Serçelerin burnundan duman çıkıyor soğuktan, zıp zıp minicik ayakları karın içinde, bişeyler arıyorlar yemek için. Bir o yana bir bu yana acele acele gidip geliyorlar, sonra hepsi beraber, birisi çağırmış gibi
uçuyor, sanki birbirlerine bir şeyin haberini verir gibi, konuşuyorlar. martılar gökyüzünün beyaz bayrakları gibi süzülüyor.. Kargalar üşümüş sanki, fakat uçtukları zaman, ceketim düşerse almayın lan der gibiler.. Annem bana karğa derdi, küçüktüm ağlardım, gülerdi, annelerin annesi annem..
şarkı söylemek istiyorum. Sizde duyun.. Hoşçakalın.

aşk bir kahkaha
senden duyunca
daha güzel
sevmek bir dokunuş
bu sen olunca
özel

Yıldız Tilbe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt