Yazıklar olsun !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

POWER

Üye
    Konu Sahibi
Yazıklar olsun !

Ne diyelim şimdi bu fotoğrafa?
İşte Mustafa Kemal büstünün hemen üzerinde yazıyor:
“EN BÜYÜK ÖZÜR SEVGİSİZLİKTİR…”

Durup bir daha okuyorum…
Bir daha…

Siz de iyi bakın… Sırtında dolap…Adam, talimatı verenin bütün sevgisizliğini sırtlamış götürüyor…
Mersin’de Kardelen Özürlüler Bakım Evi’ne yemek faturası ödenmediği için bir firma haciz göndermiş,..
Onlar da buzdolabı, televizyon, yatak ne varsa sırtlayıp götürüyorlar.,..
Çocuklar anlamıyor…
Fotoğraftaki bakıcı kadınların yüzündeki o ağır ifade..
O buruk bakış…
Çaresizlik..
O sevgisizliğin haczi…
Ruhumuzu alıp götürüyor…
Evet; EN BÜYÜK ÖZÜR SEVGİSİZLİKTİR
Peki şimdi kim özür dileyecek…
Kim özürlü…
Cumhuriyet Bayramı’nda cumhuriyet adına bu çocuklardan kim özür dileyecek şimdi…
İşte Atatürk büstü orada..
Üstündeki yazı orada: - EN BÜYÜKÖZÜR SEVGİSİZLİKTİR…”
Kim soracak?
Kim ağlayacak?
Kimin içine ateşler düşecek… Kim?...
Bak hurriyet.com.tr okuru… Bak da nasıl acıyor içimiz…
O sevgisizliğin içimizde yarattığı uçurumlar nasıl büyüyor.
Ben özür diliyorum…
O küçük çocuklar hiçbir şey anlamadan bakıyor...
Ben özür diliyorum senden yavrum…
O sevgisizliğin ağır yükünden kaçamadan ben özür diyorum…
Sırtıma bütün gözyaşlarını yükleyip özür diliyorum senden…

Fatih Çekirge(Hürriyet)

Bahsi geçen rezaletin görüntüsü aşağıdaki linkte!
İzleyin ve yorumlayın arkadaşlar!

çok merak ediyorum o eşyaları alıp nerelerine soktular acaba üç kuruşluk para için değer mi?insanlığımdan utandım o resimleri görünce...EĞER ONLAR İNSANSA BEN İNSAN OLMAK İSTEMİYORUM!!!!

Catty

Emekli Yönetici
tipik türkiye kendini her ***** içinde buluyor yine akıllanmıyor yıne akıllanmıyor turkıye gıbı fırmalarıda ole

çok merak ediyorum o eşyaları alıp nerelerine soktular acaba üç kuruşluk para için değer mi?insanlığımdan utandım o resimleri görünce...EĞER ONLAR İNSANSA BEN İNSAN OLMAK İSTEMİYORUM!!!!

Kesinlikle sana katılıyorum insanlık rezaleti

NobLe

Üye

Evet haklısın 3 parça eşya için deger mi hiç

Praetor

Emekli Yönetici
Haciz...
Hukukun belki de en kördüğüm, en sıkıntılı noktası.

O fotoğrafta gördüğünüz temin edilmiş adaletin icra edildiği noktadır.
Napolyon hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmez demişti.
İşte adalet de çiçekli yollarda gülücükler içinde yerine getirilemiyor malesef.

Eve giriyorsunuz yaşlı bir nine, ayağa kalkamayan. Tek eğlencesi izlediği televizyon. Oğlunun borcundan haberi yok! Size yalvaran gözlerle bakıyor, almayın onu diyor, bir o kalsın yeter, ayağa kalkamıyorum ben başka yapabildiğim bir şey yok oğul diyor...
Nasıl götüreceksiniz? Peki cebinizden mi ödeyeceksiniz o teyzenin oğlunun borcunu?
Peki müvekkilinize ne diyeceksiniz?
Borç ödenmediğinde ne olacak? Hiç bir alacaklı istemesin mi borcunu?..

Eve giriyorsunuz iki tane 8-9 yaşlarında kız çocuğu, korkmuş borçtan haberi olmayan annelerinin arkasına sığınıyorlar. Koca evde yok! Kadın yapmayın diyor yavrularımın önünde...
Ağlıyor...

Bu haber ne ki?
Ne acı hikayeler vardır hacizde...

İki el silah sesi duyulur.
Gururuna yediremez aile babası bu hacizi...
Bir kurşun genç avukatın kafasına, bir kurşun kendi kafasına...
(Yaşanmıştır...)

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Sevilmeyen insanlar tarafından yazılmış bir yazı bundan yorum bile yapmayalım derim.

ya sonuçta yemek firmasıda para için iş yapıyor,ay sonu geldimi çalışanlar maaş bekler,kasaptan aldıgı etlerin parası,dükkan kirası ve vergisini ödücek.hayır için yapmıyor şirket,eminim herkes aynısını yapar.birde bugunlerde ortaya çıkan kriz!
işin kötü yanı alacaklı oldugu yerin bir bakım evi olması...
eğer şirket parasını tahsil edemez ise işçisine maaş ödüyemez ise ay sonu ev sahibi kapıya dayandımı nolucak...mecburen olması gereken bu...keşke olmasa ama...

c3r3n

Üye
Her yere haciz gelebilir ama böyle çaresiz bireylerin başına gelince duyarlılık daha fazla artıyor..

Bu Konuda Firmayı da Suçlayamam Ama Bir Orta Yol da Bulunmalıydı..

Praetor

Emekli Yönetici
Devlet olaya el koydu

29 Ekim 2008
Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ (Mersin), (DHA)

Mersin'deki Özel Kardelenler Özürlü Bakım Merkezi'nde meydana gelen haciz dramını dün Hurriyet.com.tr manşetine taşıdı. Bugün Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe bakımevine geldi, herkesle tek tek görüşen Özefe sorunun en kısa zamanda çözüleceğini söyledi.

MERSİN'in Erdemli İlçesi Kaymakamı İbrahim Özefe, Kocahasanlı Beldesi’ndeki Özel Kardelenler Özürlü Bakım Merkezi’nin yemek şirketine olan 44 bin YTL'lik borcuna karşılı haciz edilen 70 klimanın yeniden yerlerine takılacağını açıkladı.

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerinin ardından Özel Kardelenler Özürlü Bakım Merkezi'ne geçerek incelemelerde bulundu. Kaymakam Özefe, merkezde bulunan bütün katları gezerek burada kalan özürlü çocukların Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak, onlarla sohbet edip istek ve şikayetlerini dinleyerek, Müdür Füsun Demirsoy'dan bilgi aldı. Kaymakam Özefe, inceleme sırasında bazı çocukların yere serilen yatakların üzerinde yattıklarını görünce yetkilileri uyararak çocukların yerde değil, daha güzel koşullarda ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini belirtti.

3 gün önce Baha Yemekçilik Şirketi'ne faiziyle birlikte 44 bin YTL olan borç nedeniyle kurumun klimaların haciz edilmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirten Özefe, “Bu nedenle merkeze gelerek inceleme yaptık. Bazı eksiklikleri gördük. Bu eksikliklerin giderilmesi ve daha güzel bir koşullarda özürlü çocuklarımızın kalması için bir heyet oluşturup gerekli incelemeyi yaptıracağım. Bu bakım evlerinin belirli standartlarda olması gerekir. Alacaklı ile borçlu arasına girilmez. Ama, burada çocukların mağdur olmaması için ne gerekiyorsa yapılacak. Burada mevzuatı bir kenara bırakıp, şefkatin ve sevginin gerektirdiği şekilde hareket edilmesi gerekiyor. Bu konu ile çok yakından ilgileneceğim ve çocuklarımızın üşümemesi ve zor durumda kalmaması için klimaları yerine taktıracağım” diye konuştu.

Hürriyet

Ayrı bir konu açma ihtiyacı duymadım, eklemek istedim

kıyamam o yavrucaklara ben umarım en kısa zamanda klimaları takılır haber için teşekkürler..

Praetor

Emekli Yönetici
Rica ederim

yazık yazık başka söz bulamıyorum

Haberin Devamı İçin Teşekkür Ederim Kardeşim..

Silinen Üye 453145

Kapalı Hesap
degişik bi bakış açısıı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...