Yaylalar Yaylalar... Praetor Gider Askereeee Diloo Diloooo Yaylalar...

Sponsorlu Bağlantılar

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
sabah sporu yapıyordur şimdi birazdan gidip bi çay içerler sonra eğitime devam

Necmati

Necmati

Üye
izinde alamıyor ilk zamanlar 2 dk. bize bir selam versin :ağlarım:

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Evet Saat 9:15 Sabah İçtiması Başladı :)
:kop:
Saat 7'de içtimadayız yahu :ehe

Arkadaşlar öncelikle uzun bir aradan sonra tekrar merhaba :)
Şu ana kadar verdiğim en uzun arayı verdim siteye. 12.12.2010 son girişim, 15.01.2011 diğer girişim :D

Size en özet haliyle yaşananları anlatayım:
Eğirdir'den tahmin ettiğim üzere komando olamaz raporunu aldım, refüze oldum gözlerden dolayı ve Tuzla Piyade Okulu'na doğru tren ile 16.12.2010 tarihinde yola çıktım. Bana 4 gün komandoluk yetti vallahi :ehe

Şu anda görevimi (daha doğrusu eğitimimi) Tuzla'da sürdürmekteyim.
İstanbul'lu olduğumdan da daimi evci çıkabiliyorum. Dolayısıyla haftada 5 gün askerlik yapıyor 2 gün evde yatış çalışmaları yapıyorum :ehe
(Tabii ceza alanlar ya da barfiks çekemeyenler dışarı çıkamıyorlar).

Tuzla'ya giden piyadeler çeşitli branşlara ayrılırlar. (Mekanize - Gzpt - Hudut - Keşif - Tanksavar vs...)
Bu branşlar hayatidir zira Türkiye'deki tayin yerinizi branşınız belirler.
Yaklaşık 650 kişinin arasında en şanslı olanlar, kurada "piyade" çekenler olarak görülür ve toplam 100 civarı kişiden müteşekkildirler.
Zira %40'ı İstanbul'da kalırken %20'den fazlası Ankara ve İzmir'e gider.
Geri kalanları denize sıfır Muğla, Ordu-Samsun-Rize-Balıkesir gibi illerdeki en güzel yerlerde askerliğini yaparken, aralarından sadece 13 kişi ise doğudaki 5 ile gider. Ki onlar da karakollarda değil büyük alay komutanlıklarında askerliklerini yapacakları için ne imkanlar açısından ne hayati açıdan bir sorun yaşamazlar.

Ben de kurada piyade çektim.

Şu anda askeri öğrenci sıfatına sahibim. Sabah çeşitli dersler alıyoruz, öğleden sonra ise spor başlıyor. Eğitimler kimi zaman geceye sarkabiliyor. Örneğin bu cuma 20-25 kg ağırlıkla tam teçhizat 18 km yürüdük. Ki bu sadece başlangıçtı :D
Oldukça sıkı ve disiplinli bir yerde son derece kaliteli bir eğitim almaktayız.

Acemiliğim 28.02.2011 tarihinde son bulacak ve o gün bir sorun olmazsa hayırlısıyla asteğmen rütbemi takacağım ve kurada belirlenmiş usta birliğime doğru yola çıkacağım (ya da belki Tuzla'da kalacağım :))

Uzun dönemi tavsiye ediyor muyum?
Kesinlikle.
Subay olarak yetiştirilmenizin hayatınıza ne denli bir katkı sağladığını tahmin dahi edemezsiniz. Acemiliğinde kaç kişi 6 kişilik koğuşlarda kalıyor ve daha birliğine gittiği ilk gün "komutanım" hitabını duyma hazzına erişiyor ki :)
Bunlardan ötesi Tuzla'ya gitme şansına nail olabilirseniz, disiplini tam anlamıyla öğrenirsiniz. Titizli olmak, düzen, dakiklik, tertiplilik, emir-komuta zinciri, ciddiyet, işini düzgün yapma, iş takibi, koordinasyon gibi pek çok "tüm yaşamınızda size fayda sağlayacak" özelliği kazanırsınız.
"Adam olmak" neymiş, anlarsınız.
Ama parası için seçecekseniz hiç seçmeyin. Hakkını verecekseniz isteyin uzun dönemi. Siz subaylığa hakkını verirseniz inanın size geri dönüşü çok büyük olacaktır.

Haberler gelmeye devam edecek :)

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Askerliği bu denli güzel anlatman ve sevmen çok güzel. Haftada 2 günde olsa evcil çıkabilmen iyi olmuş hem aile'le olur hemde fırsat buldukça burda olursun. cezada alamayacağından, tabi bi admin olarak cezai uygulamalırı iyi bildiğin için.. disiplinli, zeki çevik ve bilgili olmak seni bu cezalardan kurtarıyor. barfiks'te nasılsın diyecem ama senin kalıp maşallah yapamayacak durumda değilsin en iyisini bile yaparsın. Olgunluk adam gibi adam olmak askerliğin rütbesi ne olursa olsun birçok getirdikleri var çok şey öğreniyor insan gerçekten öyle. Asteğmen'lik için şimdiden hayırlı olsun başarılarını dilerim.. inşallah görevini güzel birşekilde yerine getirebileceğin bir yer kısmet nasip olur hayırlısı ile diyelim. kendinden bahsettiğin içinde teşekkürler.. ata devamını bekliyoruz:naughty:

Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
İnşallah Usta Birliği Yine Tuzla Olur Abi :( Haftalık 2 Gün Bizimle Kalmanı Çok İstiyorum :(

Çünkü Sohbet Edecek Üyeler Fazla Yok :( Haliyle Sıkılıyorumda..
Sohbet Ettiğin Kişiler Arkadaş Listem'deki Abilerim,Ablalarım,Yaşıtım Olan Arkadaşlar,Hasan Abi + Birde Sen :)

Usta Birliğinde Tuzla'da Kalman Beni Çok Sevindirir :)

Sen Gittikten Sonra Yüzbaşıdan Binbaşı Oldum :) Sen Tezkere'yi Alana Kadar'da Orgeneral Olurum Herhalde :)

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Bekliyorum seni yanıma ... İnşallah yanıma düşersin . :D
Gel bakalım .:naughty:

kol@j

kol@j

Üye
keşke senle beraber askerlik yapsaydım..

çok güzel dert ortağı olurdun...

Burak

Üye
İstanbul'da olmak güzel. ama asıl askerlik orda değil galiba. anlattıgın kadarıyla.

arslansem

arslansem

Üye
Askerice sözlük bulun bana hiçbişey anlamadım :ehe

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Ben senin gibi saatleri saymam en azından yeğennnn :D

Saat ne olm , ne alaka ..
Saatler su gibi geçiyor yeğeeenn , saati takan kim .. :) Sen gün gün şafak atarsın o ayrı ...:D

Şafağın çok yeğeeennn . :ehe

Xilence

Xilence

Kapalı Hesap
özlettirme kendini abi

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
keşke senle beraber askerlik yapsaydım..
çok güzel dert ortağı olurdun...
Çok isterdim...
İstanbul'da olmak güzel. ama asıl askerlik orda değil galiba. anlattıgın kadarıyla.
Evet.
28.02.2011'e kadar acemiyim. Yani askeri öğrenciyim.
O gün mezuniyetim olacak ve asteğmen olacağım. Çektiğim kur'aya göre de usta birliğime gideceğim.

Evet arkadaşlar, birkaç günlük aradan sonra tekrar merhaba :)
Bu hafta oldukça yoğun geçti vallahi...
İlk kez atışımız oldu. Önce 25 m.'den 3'er atış attım 4 kere. Yatarak destekli.
Ardından 200 metreden 3 atış attım... Yatarak desteksiz.

Atışlarım oldukça iyi olmasına rağmen 200m'den olan atışta hedefi bulmakta biraz zorlandım. Ama daha ilk atışımdı :)

Açıkçası atışa gidecek arkadaşlara en önemli tavsiyem kulaklık almaları :D O tüfeğin saniyede 782 metre hızla atışını sağladığınızda kendinizi bir başka hissediyorsunuz :) Ama çıkan ses ilk anda çınnnnnnnnnnn sesi eşliğinde size dünyayı kapatıyor :)
-Nefes kontrolü;
-gezi bulanık, arpacığı net, hedefi bulanık görme;
-kaynak yapma;
-atış gözünüzü bulma,
-tüfeği omuz çukuruna yerleştirme,
-kabza kavrama,
-diyaframı sıkıştırmayan rahat bir oturuşu sağlama,
-tetiği çok hafifçe ezme,
-hedefin alt kenar orta noktasını arpacığın silme tepe noktasına oturtma vs...
teknikleri doğru uygular ve heyecanlanmazsanız attığınızı vurursunuz :) Gittiğinizde bunların ne olduğunu açıklarlar.

Bu arada son dakikada bugün tetanoz ve menenjit aşılarımızı da olduk. 5 yıllık sanırım bu tetanoz, herhangi bir acı olmadı ama yukarı kaldırırken biraz ağır :hmmm

Onun haricinde ilk yazılı sınavımızı da olduk (Taktik Konular). Çoktan seçmeli sınav ve kodlama olayını özlemişim :D Bakalım kaç alacağız bu taktik dersinden :D
He bir de bomba atışı yaptık bu hafta...
Barfiks sınavı da olduk. En başarılıların arasındayız :D

Haberler gelmeye devam edecek.
Acemiliğin yarısı bitti :)
Kaldı hemen hemen bir ay...

minoo

minoo

Üye
Benim barfiksten zaten hiç şüphem yok :ehe

Burak

Üye
kulaklık iyi fikir :hmmm

ama takmaya izin varmı atış yaparken ?

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
hoşgelmişsin haberlere devam , iyi geçiyor desene..

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Benim barfiksten zaten hiç şüphem yok :ehe
:box
:D
kulaklık iyi fikir :hmmm
ama takmaya izin varmı atış yaparken ?
İyi fikir tabii :D
Ben de hem gece kalabalık koğuşlarda horlama, öksürük, aksırık, osuruk ve sair seslerden rahatsız olurum diye hem de atışları düşünerek getirmiştim.
Odalarda 6 kişi olunca gerek kalmadı ama atışlarda hayat kurtardı.

Evet, elbette serbest. Hem G3 sıkıp hem de en ufak bir çıtırtıyı duyman zaten imkansız. Ben kulaklıksız attım işte. Hayat bir anda MUTE durumuna alınıyor :ehe Tek duyabildiğin şey ÇINNNNNN...
Ama eğer atış sırasında kulaklık tıkarsan ve atış sonrası çıkartırsan, hem düzgün atış atarsın hem de arazideki sesleri çok daha iyi duyarsın.

Ben şimdi asıl RPG atışını bekliyorum. Kulaklıksız olduğunda bir hafta sağırlaştırıyormuş :ehe
Sıkı tutmak lazım:

hoşgelmişsin haberlere devam , iyi geçiyor desene..
Oldukça iyi.
Ben zaten normal hayatımda aşırı disipline ve eşekler gibi çalışmaya alıştığım, psikolojik ve fizyolojik olarak aşırı yorgunluğu alışkanlık ettiğim bir hayattan askere gittiğim için bana adeta cennet gibi geliyor :D
Millet oflarken puflarken ağlarken ben huzur buluyorum adeta :ehe

Üstelik Türkiye'nin en iyi piyade okulunda, en sıkı ve zor 1-2 askeri okulundan birinde en iyi şekilde asteğmenlik görevime hazırlanıyorum :)

(Ama evci çıkmanın keyfi... Anlatılmaz yaşanır :D)

Revengeful

Emekli Yönetici
Osuruk :d:

--------------- Ekleme ---------------

Off ya uzun yazılarına Hastayim bunun :D

Üst Alt