__xXx__
Üye
Kışlada kas bir önem arz etmiyor
Kendisini biraz zor kurtarır o adam. Üste fiili taarruz ciddi bir suçtu askerlikte.
Hepsinden öte adam bir devlet memuru...
Yazık olmuş kuzene...
TeşekkürlerGözün aydın.... Bebek bakıcısı
Seni görmezden gelmek olur mu hiç yahubak beni görmezden gelyor hala...
Teşekkürler...Gözün Aydın
Görev ne olursa olsun o onuru yaşayıp eve dönmesi kadar güzel birşey olamaz
Tam 15 ay severek yaptım vatani görevimi şimdi ihtiyaç olsa gider yine yaparım
Askerlikten kaçanlarada birkaç sözüm olacak...
Vatan namustur...
Vatanı korumaktan kaçan Annesinin, eşinin, kız kardeşininde namusunu korumaktan kaçandır...
TeşekkürlerSeni görmezden gelmek olur mu hiç yahu
Herkesi görüyorum ben ama tek tek cevap vermektense herkese toplu cevap vereyim dedim.Teşekkürler...
Çok doğru söyledin.
Keşke her gelende aynı mantık olsa...
Çok teşekkürler arkadaşlar
Evet döndüm...
İş arkadaşlarım ve patronlarım o kadar iyiydi ki ve mesleğe o kadar alışmıştım ki ve askerlik vazifemi o denli "iş" gibi icra ettim ki şu anda kendimi terhis olmuş olmanın mutluluğundan ziyade sevdiğim bir işten
ayrılmış olmanın hüznü içinde hissediyorum
Ancak neticede bir mesleğim var ve sonuç olarak hayatıma kaldığım yerden devam edeceğim.
Sadece şunu belirtmeliyim ki askerliği bu kadar güzel anılarla arkamda bıraktığım için kendimi çok şanslı hissediyorum
Darısı tüm asker kaçaklarının başına
insanların askere sevinerek gitmesini istiyorsanız askerden dönüp "askerlik şöyle kötü böyle kötü sakın gitmeyin dövüyorlar sövüyorlar sürekli amelelik ettiriyorlar eğitimi yapamayınca meydan dayağı atıyorlar"
gibi şeyleri insanalara böyle şeyler varsa dahi anlatmayın.
askerden kaçanların yüzde 83ü dayak varmış o yüzden kaçtım diyormuş.
bu yüzden birazda iyi yönlerinden söz edin.
not genel olarak söyledim bunu.
eğer bir yerin ekmeğini yiyorsan o yere hizmetini vermek zorundasın
askerden kaçanların %83'ü dayak yemiş öyle mi?
iyi de (her ne kadar hoş olmasa da) rahat duran adam neden dayak yesin ki?
işini samimiyetle yaptıktan sonra herkes nazını çeker.
verilen işlerde çok kolay... bir asker ne kadar ne iş yapabiliyorsa o kadar iş yüklenir
birde askerliğin doğasında zorluklar var... buradaki mücadele kendinle olan mücadeledir eğer zayıf karakterliyse adam burnu her yerde olduğu gibi askerlikte de sürtülür. güçlü karakterliyse heryerde olduğu gibi askerde de sevilir.
tecrübe konuşuyor
abi benim askerden dönen tanıdıklarım var hepsi askerlikzor diyor, eğitimler zormuş yapamayınca dövüyolar sövüyorlar diyolar hep bizi korkutuyorlar soğutuyorlar birazda ıyı yonlerınden soz edenler olsa ne iyı seyler olcak.
Askerlikte hırsızlıkta çok oluyomuş bot hırsızlığı tıraş takımı hırsızlığı kemer para falan bunların onune neden geçilemiyor ?
Abi senin tecrüben çok çok fazla bu konuda o yüzden iyi yönlerinden de söz edersen sevinirim.
Teşekkürler.
askerliğin en tatlı işi şafak defterini karalarken günlerin azaldığını görmektir desem yeridir.
terhis olmak bile biraz acılıdır... çünkü alıştığın bir ortam var... arkadaşlarını da sevmişsindir onlardan kopmak gibi gelir...
askerlik o kadar kötü olsaydı arkadaşlarından ayrılmak zor gelmezdi...
zorluk kısmı şu... kaytarmaya çalışanlara hep zordur... o kadar...
ben sana bu kadar diyem...
arkadaş ortamından ayrılmak çok zor olur evet abi doğrudur,
defterde azalan günleri görmek hem sevindırıcı hem uzucu diyorsun yani.
dediğini anladım, sağolasın abi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?