Yaylalar Yaylalar... Praetor Gider Askereeee Diloo Diloooo Yaylalar...

Ben uzun dönem çıkacağını çoook öncelerden söylemiştim. Sakalımız yokki...
Neyse boşver hayırlı olsun. Gittiğin zaman iyi ki çıkmış diyeceksin merak etme

--------------- Ekleme ---------------

Torunlarımın taaaa bilmem kaçıncı torunusundur acaba? Ben 299. uzun dönemdim. Şimdi kaçlarda?

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Uzun dönem asteğmen.
Dağ komando...

kantininde bıcak satılan (sanırım) tek okul.
halen diyarbakır'da asteğmenlik yapmakta olan bir arkadaşımın bu okulda eğitim görürken, telefonda bana anlattığı bazı şeyler şunlardı:

oraya vardığınızda etrafınızda 360 derece dönerek çevredeki tepelere bakın. görebildiklerinize işeyecek, göremediklerinize sıçacaksınız.
263.dönemden bir dost
90 gün boyunca aldığım eğitim sonucunda öğrendiklerimi özetlersem ; insan 12 günde 150 km yol yürüyebilir ve yürürken de uyuyabilirmiş.
egitim gören birinin deyimiyle : insanı kamyona çevirme merkezi.
Eğitim zaiyatı:

Okuldan bir kaç kare:

Komando yetiştirmede dünyada ilk sırada...
Buradaki eğitimim bitince bana kalkıp da falanca tanıdığım askerlik yaptı demeyin arkadaşlar...

minoo

Üye

Ata'm,Allah yardımcın olsun canım benim

İyi bilirim. Ben demedim mi Ata
Biliyoruz ki konuşuyoruz. Sen sınava girip sadece adını soyadını yazıp, kısa dönem istiyorum deseydin bile yine oraya gidecektin

3 ay var ya 3 ay geçmek bilmeyecek. 5 dakikalık istirahatler bile sana yıllık izin gibi gelecek
Bari iyi ve sıkı çalışıp dereceye girmeye bak. Zira kur'aya girmez istediğin ili seçersin eğitimin sonunda...

ChavRash

Emekli Yönetici
O cüsseyle komando olmaktan başka şansın yoktu zaten Atacım. İyi yere düşmüşsün açıkçası, yorucu olsa bile çarşıya çıktığında dahi güvendesin hiç yoktan.

Hayırlısı olsun ne diyelim.

Ayrıca, sen o telefonu süs diye mi taşıyorsun anlamadım!

s@hr@

Üye
Allah yardımcın olsun ...

Biz de yaptık. Biz kısa dönem istediğimiz, soruları okumadan cevapladığımız halde yaptık. İsteyip sonra istemem demek olmaz Ama 3 ayda ZIMBA gibi olacak. Bir Eğirdir bir de Foça'nın eğitimi zordur. Şayet Eğirdir de eğitimlere dayanamazsan seni Tuzla'ya refüze ederler. Eğirdir de yapamayan çürükler oraya postalanır. Ata zımba gibi delikanlı başarır hatta dereceye bile girer diyorum. Yüzümü kara çıkartma Ata.. Askerliğin uzun dönem çıkar dedim hatta sen söylemedin Eğirdir Asteğmen Komanda okulu çıkacak gibi geliyor dedim ve dediklerim çıktı. Şimdi de derece yapar diyorum, hadi bakalım yüzümü kara çıkartma benim

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
3 ay var ya 3 ay geçmek bilmeyecek. 5 dakikalık istirahatler bile sana yıllık izin gibi gelecek
Bari iyi ve sıkı çalışıp dereceye girmeye bak. Zira kur'aya girmez istediğin ili seçersin eğitimin sonunda...
Sen burada mı yaptın?.. Cüsseden kaybettik tabii... İlkokuldan önce spora başlarsa bir insan.......

O okulda anladığım kadarıyla zaten canımı kaybetmek isteyeceğim zamanlarım olacak

Sen aradın mı ki beni?..
Allah yardımcın olsun ...
Sağoalsın.

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Hocam benden komando nasıl olacak?..
Gözünü seveyim bir susu, bir sus da refüze etsinler
Benim gözler 7 + 7 toplamda 14 derece miyop. Gözlüksüz 20 cm'den anamı tanımam.
Bir de üstüne 1 derece civarı astigmat var her ikisinde de.
Bildiğin avukat gözü işte...

Beni de komando yapacaklarsa helal olsun diyorum...
Eğitime katlanırım hiç sorun değil, eğitimi cücükler düşünsün.
Ama göz bu arkadaş, gözlüğüm düşse roket atarı kime doğrultacağım?..

Asker ocağında gözünü açarlar merak etme Ata Hele orda var ya bir açarlar ki. Teleskop falan boş.
Şaka bir yana hayırlı olsun. Canlı olarak görmedim ama dumble ile çalışıp fitness body building falan yapıyordun herhalde. Eğitim herkesi zorlar başbaşma bir eğitim var. Barfiks çok önemli çarşı iznin buna bağlı 3 aylık acemilikte ne kadar barfiks, sınav, mekik, maraton koşu da başarılı olursun o kadar çarşı iznine çıkarsın.

ChavRash

Emekli Yönetici
Cüsseden kaybettik tabii... İlkokuldan önce spora başlarsa bir insan.......

O okulda anladığım kadarıyla zaten canımı kaybetmek isteyeceğim zamanlarım olacak

Sen aradın mı ki beni?..
Sağoalsın.

Abim askerlik şubesine gittiğinde konuşuyormuş millet kendi arasında, Isparta gelmesin de neresi gelirse gelsin diye. Hayırlısı artık.

533 ... .5 70 numarayı çok aradım. En son bana mesaj atmıştın bu numaradan?

Çok şaşırdım gerçekten..kalıbından dolayı komando olma ihtimalin elbetteki fazlaydı ama gözlük kullandığını bildiğim için olmazsın diye düşünüyodum..herşey de bi hayır vardır...

Bnm tanıdığım Ata her yere çok güzel uyum sağlar ve zorluk çekmez...Allah a emanet çok güzel günler geçirirsin inşallah...

Ayrıca sadece kalıba bakmıyor bu seçimler. Öyle olsaydı birçok kalıplı arkadaşı istedikleri halde almadılar. Belli kriterler var onlarda ben gördüğüme göre işinin ehli yetkililer hayli hayli göreceklerdi ki öyle de oldu. Zaten orası gelmese şaşardım değişti galiba yıllar içerisinde secimler diye

Bu kdr komik olan ne onu anlamadım bende....

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Asker ocağında gözünü açarlar merak etme Ata
Bu okula gelenlerin %75'i Tuzla'ya refüze oluyormuş
Sen nerede yaptın???
Hayırlısı... Yapılacaksa yaparız hocam en iyi şekilde...
Yok o değil artık silebilirsin.
Ararım seni ben gitmeden
Çok teşekkürler yasminoz
İnşallah... İnanıyorum hakkımda hayırlısı oldu.

ChavRash

Emekli Yönetici

Hayırlısı... Yapılacaksa yaparız hocam en iyi şekilde...
Yok o değil artık silebilirsin.

Yapacağına eminim zaten Atacım. Tek sıkıntı uzun dönem olması.

Bir ara güncelleyiver iletişim bilgilerini. Çarşıya çıktığında da ararız, ya da bakarsın bahar zamanı turneye geliriz o tarafa. Ulaşabilelim..

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Tamamdır dostum.
Artık başladık mı bitecek bir şekilde ne yapalım...