Yastık şekilde bez oyuncaklar

Sponsorlu Bağlantılar

FatoŞ

FatoŞ

Üye
    Konu Sahibi
Yastık şekilde bez oyuncaklar

Yastık şekilde bez oyuncaklar diktim ilk kez. Yaklaşık 2 senedir bir köşede duran ve kullanılmayı bekleyen bir dikiş makinem var. Onca süre zarfında bir türlü başına oturup dikme cesaretini toplayamadım, ta ki yakında bir kızım olacağı haberini alana kadar. Hazır almak zorunda kalacağımız katkı maddeli ya da plastik oyuncaklarla oynaması yerine, benim dikeceğim doğal oyuncaklarla oynasın diye geçtim makine başına. Benim için çok uğraştırıcı bir tecrübe olduğunu söylemeden edemeceğim ama bir o kadar da keyifliydi doğrusu. Umarım kızım da oynarken keyif alacak…
Ben şimdilik kedi, balık, tilki ve tavşan gibi kumaş oyuncaklar diktim. Hayal gücünüze göre bez bebekler, Tilda bebekler ya da bambaşka bez oyuncaklar da dikebilirsiniz.
Seçeceğiniz desende pamuklu kumaşlar, boncuk elyaf ve biraz da dikiş bilgisi ile kumaş oyuncak yapmak mümkün. Bez oyuncakların yüz ifadelerini basit nakış teknikleri ile verdim. Bazılarına kumaş aplike yaptım.
Tabii ki tekstil kalemleri ya da kilitli gözlerle de süsleme yapmak mümkün. Bu kumaş oyuncaklar aynı zamanda yastık olarak da çok cici duruyorlar. Çocuk odası dekorasyonunda da kullanılabilirler. Yumuş yumuş oldukları ve tabii ki yıkanabildikleri için uyku arkadaşı olarak da çocuklara verilebilirler.
Deneyecek olanlara kolay gelsin…





 

Benzer Konular

FatoŞ
Cevap
0
Görüntüleme
314
FatoŞ
Doğuş Pertez
Cevap
1
Görüntüleme
12K
CABBAR
Pure Life
Cevap
30
Görüntüleme
26K
sekinardi
Doğuş Pertez
Cevap
2
Görüntüleme
10K
Pure Life


Üst Alt