Yasağa Müşteri Kılığında Denetmen

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
Yasağa Müşteri Kılığında Denetmen
Sigara Yasağı İhlâllerinin Artığını Tespit Eden Sağlık Bakanlığı, Müşteri Kılığındaki Denetçilerle Sahaya Çıkıyor.


Havaların soğumasıyla birlikte sigara yasağı ihlâllerinin artığını tespit eden Sağlık Bakanlığı, müşteri kılığındaki denetçilerle sahaya çıkıyor. Kahvehanelerden pastanelere kadar birçok işletme, 'hissettirmeden' gözlemlenecek.

Yasağı ihlâl eden esnafı uyaran Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seracettin Çom, "İşletme sahipleri şunu bilsin, müşterilerinin içerisinde kendisini izleyen bir çift göz olacak." dedi.

Seracettin Çom, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, havaların soğumasıyla birlikte bazı işletmelerde sigara yasağının ihlâl edildiğine dikkat çekti. Rutin denetimler dışında, işletme sahibinin fark etmeyeceği denetimleri de başlatacaklarını kaydeden Çom, "Hissetmeyecekleri, göremeyecekleri şekilde denetlenecekler." diye konuştu.

Çom, şöyle devam etti: "Zabıta ekipleri ile birlikte yapılan denetimlere ilave olarak, mesela bir arkadaşımız kahvehaneye ya da pastaneye gidecek. Orada çayını içecek, pastasını yiyecek. Denetlemek için orada bulunduğunu belli etmeyecek. Müşteri gibi orada uzun bir süre oturarak gözlemleyecek. İhlâl tespit ederse, kişiyi değil, genel ortamın fotoğrafını çekecek. Sonra da ücretini ödeyerek ayrılacak."

Ekiplerin, daha sonra hazırlayacakları raporları İl Tütün Kontrol Kurulu'na sunacağını kaydeden Çom, "Denetçinin topladığı bilgi ve emareler yeterli ise cezai işlem uygulanacak. Yeterli değilse, rutin denetim ekipleri özel bir şekilde o işletmeye yoğunlaşacak." şeklinde konuştu.

Çom, yasağı ihlâl eden işletme sahiplerini, "İşletme sahipleri şunu bilsin ki, müşterilerinin içerisinde bir denetçi, kendisini izleyen bir çift göz olabilir." diyerek uyardı.

Türkiye'de her 10 kişiden 7'sinin sigara içmediğine dikkat çeken Çom, esnafın sigara içemeyen vatandaşlara göre bir strateji geliştirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Dükkânın önünde, 'burada sigara serbest' çığırtkanlığı yapan kişileri de uyaran Çom, "Bu insanları ikaz ediyorum. İstemeyecekleri çok ağır cezalar ile karşılaşabilirler." ifadesini kullandı.

Çom, şu anda bin 400 sigara denetleme ekibinin rutin denetimleri sürdürdüğünü aktardı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

ancient30
Cevap
0
Görüntüleme
306
ancient30
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
494
Doğuş Pertez
bydexer
Cevap
3
Görüntüleme
367
"ForeverAlone"
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
284
Haydar


Üst Alt