yarışma-mülakaat

Sponsorlu Bağlantılar

twentyfive

Üye
    Konu Sahibi
yarışma-mülakaat
abilerim bi sorum olcak sizlere sorum şu:
bir ay önce ablam kim milyoner olmak ister yarışmasına başvurdu bugün bi telefon geldi mülakatlar için bekleniyorsunuz diye. ablam acele istanbula gitti bu mülakatlar hakkında kendinizin ve ya bi arkadaşınızın bildiği var mı? ben internetten araştrdm ama bir de size sormak istedim bile varsa şimdiden sağolun varolun .

sezaruyanik

sezaruyanik

Üye
Mulakat oncesi sonrasi bizi de bilgilendirirsen seviniriz :) Tecrubesi olan arkadaslar da fikirlerini soylesin..

MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye
Alıntı yapayım:
Tahminimce belirli bir süre önce Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışmaya Internet üzerinden başvuru yaptınız ve yakınlarda da bir telefon aldınız ve sizi yarışmaya davet ettiler.. Alelacele de Internet üzerinden gerek stüdyolara gidiş, gerek yarışma formatı hakkında bilgi aramaya koyuldunuz.. Burada o aşamalardan geçmiş birisi olarak kafanızdaki tüm soruları cevaplamaya çalışacağım. Sormak istediğiniz başka soru olursa da mail üzerinden bana ulaşabilirsiniz.. Öncelikle ATV stüdyolarının yerini tarif edeyim.. ATV’nin Yenibosna stüdyolarına gitmeniz gerekiyor. Buraya şehir içinden geliyorsanız zaten M1 no’lu metro hattına binin (Aksaray-havaalanı) Yenibosna durağında inin ve gidin. İstanbul’lular için çok sıkıntı yok.Şehir dışından geliyorsanız, uçak ile gelmeniz çok rahatlatır sizi zira Atatürk Havaalanına çok yakın stüdyolar.. Havaalanından metroya binin, Yanibosna durağında inin ve Yenibosna durağının çıkışındaki minübüs duraklarından Halkalı-Sefaköy minübüsüne binin ve ATV’nin önünde ineceksiniz.. Havaalanından stüdyolara gidiş maksimumum 35 dakika sürecektir..Gelelim stüdyo içerisine.. ATV’de izlediğiniz bir çok programın çekimi orada yapılıyor, stüdyolar da yanyana zaten.. Kim Milyoner Olmak İster, Esra Erol’la İzdivaç ve Müge Anlı’nın programlarının stüdyoları yan yana. Bir stüdyodan diğerini görmek çok rahat..1. mülakata ben katılırken, randevu saatimde benimle birlikte mülakata toplam 30 kişi alındı. Zaten stüdyolar tıklım tıklım. Bir yanda yarışma için gelenler, bi’ yanda talip arayanlar oldukça kalabalık bir ortam.. Mülakatlara hemen çağrılıyorsunuz bekleme fazla yok. Dahası ilk mülakatta toplam süre 1 dakika bile sürmüyor diyebilirim. Sanırım genel hatlarınızla tipinize, görünüşünüze bakılıyor ve anında karar veriliyor.Şehir dışından gelenler için aynı gün içinde saat 19:00′a kadar bilgilendirme yapılacağını, bilgilendirme yapılmazsa kararın olumsuz olduğu size söyleniyor ve hemen iş bitiyor Beni tam 18:56′da aradılar, tam umudum bitmiş, İzmir’e geri döneyim derken Mecburen o geceki uçağımı iptal ettim ve ertesi günkü mülakata katılmak için İstanbul’da kaldım.Ertesi günkü mülakatta yarışmacı aday sayısı azalır diye düşünüyorsunuz ama yok Dünkü kadar olmasa da en az onun kadar bi’ kalabalık var. Zaten yarışmaya bugüne kadar 1.000.000 kişi başvurmuş, bunun canlı örneğini stüdyolarda görüyorsunuz.. 2. mülakatta yine her yarım saatlik dönemlerde adaylar alınıyor ve bu kez bir genel kültür testine tabii tutuluyorsunuz. 20 soruluk ve oldukça zor sorularla dolu bir sınav bu.. Sınav tamamlandıktan sonra bir üst kattaki mülakat odasına alınıyorsunuz ve bu kez kamera karşısında bir önceki mülakatın biraz daha derinlemesine yapılmış hali ile karşılaşıyorsunuz. Neden katıldınız, parayı ne yapacaksınız, hedefiniz kaç lira gibi herkese sorulan sorular.Kişisel görüşüm soruların içeriğinde de, yüz yüze mülakatta da dikkat edilen rahatlığınız, program formatına katkı sağlayıp sağlayamıyacağınız (reyting manasında) gibi detaylar.. Zeka, tahsil ya da aile durumunuzun size pek yarar sağlayacağını tahmin etmiyorum..Bol şans!

sezaruyanik

sezaruyanik

Üye
Daha demin televizyondaki yarismaci da ozet gecti :)

Takipçi Satın Al

Üst Alt