Mert
Üye
Yarına Proje ödevine lazıımm
Ödevimin bir bölümü Nasrettin Hoca fıkralarını ana düşüncesiyle beraber hazırlamak. Fıkralar tamamda anadüşüncede çok çok yardıma ihtiyacım var. Yardım ederseniz sevinirim.
Cennette Yer Kalmazsa
Bir gün padişah vezirlerine."Gidin bana hocayı çağırın."demiş.
Nasrettin hoca gelmiş.
Padişah:"Hoca ben cennete mi yoksa cehenneme mi gideceğim." demiş.
Hoca:"Cehenneme."
Padişah:"Neden?"demiş
Hoca:"Boş yere öldürdüğünüz insanların hepsi cennete gitti cennette yer kalmadı."
Allah'ın Nimeti
Bir gün yağmurdan kaçmak isteyen komşusunu gören Nasrettin hoca, “Allah'ın nimetinden niye kaçıyorsun?” diye sorar.
Komşusu cevap veremez. Başka bir gün hoca yağmurdan kaçarken laf attığı komşusu onu görür ve sorar:
“Allah'ın nimetinden niye kaçıyorsun?”
Hoca da “Allah'ın nimetine basmamak için kaçıyorum.” der.
Kedi Nerede
Hoca oğluyla eve üç kilo et gönderir ve anana söyle akşama bunu yemek yapsın diye tembihler. Akşam eve gelir ve yemeği isteyince hanımı öğlen gelen misafirlere eti yedirdiğinden, kedi eti yedi diye bir yalan uydurur. Hoca bu işe bozulur. Tutar kediyi kantara koyar, bakar; aşağı yukarı üç kilo gelir. Sonra karısına çıkışarak;
- Eğer elimdeki etse, kedi nerede?
Kaybolan Ayaklar
Çocuklar bir gün dere kenarında oynuyormuş. Nasreddin Hoca’yı gören çocuklar, “Hadi Hoca’ya şaka yapalım.” demişler.Çocuklar ayaklarını birbirine dolaştırıp:
- Hocam ayaklarımız karıştı, bulamıyoruz, demişler.
Hoca şöyle bir bakmış, eline bir sopa almış. Çocukların ayaklarına ufaktan dokunmaya başlamış. Çocuklar hemen ayaklarını çekmişler. Hoca:
- Gördünüz mü? Nasıl da buldunuz ayaklarınızı, demiş.
Sıkarken Öldü
Nasrettin hoca bir gün yolun kenarında kedisini yıkıyormuş. Yoldan geçen arkadaşı hocaya; “Hocam kediyi yıkama, ölür.”demiş. Hoca aldırış etmemiş ve yıkamış. Arkadaşı dönüşte hocayı tekrar yolun kenarında görmüş. Kedi ölmüş. Adam:
- Hocam ben size kediyi yıkamayın ölür demedim mi?.
Hoca:
- Ben kediyi yıkarken ölmedi ki sıkarken öldü.
Dünya Kaç Arşındır?
Meraklılar çok! Birisi, Hoca’nın karşısına dikilmiş:- Hocam, çok merak ettim; bunu bilse bilse bizim Hoca Efendi bilir, dedim.
- Neymiş o, bakayım?
- Dünya kaç arşındır?
Hoca, o sırada oradan geçmekte olan cenazeyi işaret etmiş. “Bunu git de tabutun içindekine sor. Dünyanın kaç arşın olduğunu ölçmüş, biçmiş de gidiyor işte!” demiş.

Cennette Yer Kalmazsa
Bir gün padişah vezirlerine."Gidin bana hocayı çağırın."demiş.
Nasrettin hoca gelmiş.
Padişah:"Hoca ben cennete mi yoksa cehenneme mi gideceğim." demiş.
Hoca:"Cehenneme."
Padişah:"Neden?"demiş
Hoca:"Boş yere öldürdüğünüz insanların hepsi cennete gitti cennette yer kalmadı."
Allah'ın Nimeti
Bir gün yağmurdan kaçmak isteyen komşusunu gören Nasrettin hoca, “Allah'ın nimetinden niye kaçıyorsun?” diye sorar.
Komşusu cevap veremez. Başka bir gün hoca yağmurdan kaçarken laf attığı komşusu onu görür ve sorar:
“Allah'ın nimetinden niye kaçıyorsun?”
Hoca da “Allah'ın nimetine basmamak için kaçıyorum.” der.
Kedi Nerede
Hoca oğluyla eve üç kilo et gönderir ve anana söyle akşama bunu yemek yapsın diye tembihler. Akşam eve gelir ve yemeği isteyince hanımı öğlen gelen misafirlere eti yedirdiğinden, kedi eti yedi diye bir yalan uydurur. Hoca bu işe bozulur. Tutar kediyi kantara koyar, bakar; aşağı yukarı üç kilo gelir. Sonra karısına çıkışarak;
- Eğer elimdeki etse, kedi nerede?
Kaybolan Ayaklar
Çocuklar bir gün dere kenarında oynuyormuş. Nasreddin Hoca’yı gören çocuklar, “Hadi Hoca’ya şaka yapalım.” demişler.Çocuklar ayaklarını birbirine dolaştırıp:
- Hocam ayaklarımız karıştı, bulamıyoruz, demişler.
Hoca şöyle bir bakmış, eline bir sopa almış. Çocukların ayaklarına ufaktan dokunmaya başlamış. Çocuklar hemen ayaklarını çekmişler. Hoca:
- Gördünüz mü? Nasıl da buldunuz ayaklarınızı, demiş.
Sıkarken Öldü
Nasrettin hoca bir gün yolun kenarında kedisini yıkıyormuş. Yoldan geçen arkadaşı hocaya; “Hocam kediyi yıkama, ölür.”demiş. Hoca aldırış etmemiş ve yıkamış. Arkadaşı dönüşte hocayı tekrar yolun kenarında görmüş. Kedi ölmüş. Adam:
- Hocam ben size kediyi yıkamayın ölür demedim mi?.
Hoca:
- Ben kediyi yıkarken ölmedi ki sıkarken öldü.
Dünya Kaç Arşındır?
Meraklılar çok! Birisi, Hoca’nın karşısına dikilmiş:- Hocam, çok merak ettim; bunu bilse bilse bizim Hoca Efendi bilir, dedim.
- Neymiş o, bakayım?
- Dünya kaç arşındır?
Hoca, o sırada oradan geçmekte olan cenazeyi işaret etmiş. “Bunu git de tabutun içindekine sor. Dünyanın kaç arşın olduğunu ölçmüş, biçmiş de gidiyor işte!” demiş.

gel beraber yapalım