--Yardim--

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

serj

Üye
    Konu Sahibi
--Yardim--
Sayin MaxiCep uyeleri, bi yardimda bulunmanizi istiyorum lutfen yardim edin.
Benim Nokia 7610 telefonum var 1 bucuk yil kulaniyorum hersey cok super calisiyordu ta ki bi bir hafta telefonun hata vermesiyle karsilasiyorum.
Ozelikle telefonu sarj etikten sonra telefonda Phone will restart! mesaji cikiyor, telefon restart olmuyor sadece donuyor, sonra ise pili cikartip takiyorum telefonu actigimda ise bazen Sim card failed. cikiyor ama ok basinca hersey normal oluyor ama bikac saat sonra yine Phone will restart! cikiyor.
Sitede soft ve hard format atmak yontemlerini okudum, bunlardan birini uygularsam sorun cozulur mu? Ve angi yontemi kulansam. Bi yandan bunlari uygularken telefonumu hepten kaybetmeyi korkuyorum.

Bana yardimci olursaniz sevinirim. Saygilar

MagNum

Üye
Format TipLari YazıLımsaL ProbLemLeri Çözmede EtkiLi OLaßiLir.. YaLnız Senin Sorununun Ne OLduğunu Tam OLarak ßiLemicem Geçmiş OLsun

Format yöntemlerinden hangisini kullanırsan kullan telefonuna bir zarar vermez. Ama içindeki tüm bilgiler, veriler silinir. (Rehber, mp3, oyun, program ne varsa silinir.) Ama telefonunda donanımsal bir problem olmaz. Ya tüm bunları baştan kurarsın ya da önemli gördüklerinin yedeğini alırsın. Seçim sana kalmış.

serj

Üye
    Konu Sahibi
Format atinmi bilgilerin silinecegini biliyorum, olsun onemli degil mmc'deki mp3, resim vb. dosyalari card reader ile pc ye tasirim, simdi size sorum Hard format mi Soft format mi?
Bide uyelerin vermis oldugu bikac cevapta formatan sonra mmc kartlari okumuyormus bu sorunla karsilasabilirmiyim. Format islemi baslamadan once telefon codu istermi, pin cod istermi ben sim'de pin kulanmiyorum her halde istemez. Cevaplarinizi bekliyorum

ayrica Magnum ve Perfectlover size tesekur ederim

Öncelikle kendi adıma teşekkür ederim.
1) Hard format uygula.
2) "MMC kartları okumuyormuş" diye bir sorunun olacağını sanmıyorum. İster telefona, istersen MMC kartına format at, her iki durumda da hafıza kartın telefon tarafından tanınır ve okunur.
3) Formattan önce telefon pin kodu istemez. Ancak formattan sonra bir seferlik isteyebilir. Bunun nedeni, pin kodunun sorulup sorulmaması ile ilgili verinin telefon hafızasında olması. Formatlayınca bu veri de silineceğinden, format sonrası ilk açılışta tekrar pin girmek durumunda kalacaksın. Ama telefon açıldıktan sonra tekrar istediğin gibi ayarlayabilirsin.
4) MMC kartın şifreli mi? Eğer şifre koyduysan ve MMC'ye format atacaksan bu kodu sorabilir.
Şimdiden kolay gelsin.

serj

Üye
    Konu Sahibi
Perfectlover yine tesekurler, sadece bi soru daha benim pin codum yok yani pin codu kulanmiyorum yine istermi, benim bildigim telefon codu var onu da kendim ayarladim onda bi problem yok. mmc de ise sifre yok

Perfectlover yine tesekurler, sadece bi soru daha benim pin codum yok yani pin codu kulanmiyorum yine istermi, benim bildigim telefon codu var onu da kendim ayarladim onda bi problem yok. mmc de ise sifre yok
Peki pin kodu kullanmıyorsun ama yine de pin kodunu bilmiyor musun? Biliyorsan sorun yok. Bilmiyorsan eğer problem yaratabilir. Ama onun da en kısa yoldan çözümü, telefona formattan sonra bir başkasının sim kartını (PIN kodunu bildiğin tabi ki) takarsın ve ilk açılışı yapıp rahat rahat güvenlik ile ilgili menüye girersin. Ordan da "PIN kodu sorulması" seçeneğini hayır yapıp bir sonraki açılışta PIN kodunun sorulmasını kaldırmış olursun. Yalnız telefonuna başkasının kartını taktığında, eğer aktif hale getirmişsen "güvenlik kodu" sorulacaktır. Ama zaten onu biliyorum diyorsun, sorun yok. Sorunsuz ve formatsız günler dileğiyle.

serj

Üye
    Konu Sahibi
peki ya format islemini baslamadan once formati sim cartla beraber mi yapmak lazim yoksa sim card olmadanda mi yapabiliyorus

peki ya format islemini baslamadan once formati sim cartla beraber mi yapmak lazim yoksa sim card olmadanda mi yapabiliyorus
Sim kart olmadan da yapabilirsin. Bundan sonrasını istersen pm'den cevaplayayım. İkili konuşmaya dönüşüyor çünkü. Malum o da yasak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...