'yardim' Vodafone K3770 Mobil Modemi Tablet Pcye Bağlama..

Sponsorlu Bağlantılar

SİVASLI APO

SİVASLI APO

Üye
    Konu Sahibi
'yardim' Vodafone K3770 Mobil Modemi Tablet Pcye Bağlama..
Arkadaşlar elimde vodem var tablet pcye bağladım çekiyor ama nedense bir türlü bağlanamadım internete.Normalde takar takmaz kendiliğinden interneti bağlaması gerekiyor ama bağlamıyor sadece şebekenin oldugunun gösteriyor.Acaba bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar yardım edebilir mi?

R.A.M

R.A.M

Üye
android hangi sürümü kullanıyor?

SİVASLI APO

SİVASLI APO

Üye
    Konu Sahibi
4.0 Ice cream sandwich sürümü kullanıyor kardeşim..

R.A.M

R.A.M

Üye
Dediklerimi sırayla yap
1.Vodemi normal bilgisayara yani pc'ye tak pin kodu sorgulaması varsa kaldır.
2.Vodemi tablete tak
3.Ayarlar bölümünden kablosuz ayarlara gir ve kablosuz ağı kapat.
4.mobil ağlar bölümüne gir oradan erişim noktası adlarına tıkla
5.menü tuşuna basıp yeni erişim noktası oluştur ve ad bölümüne vodofone yaz yada istediğin bir şey yazabilirsin
6.Apn bölümüne "internet" yaz
7.kullanıcı adı bölümüne "vodofone" yaz
8.şifre bölümünede "vodofone" veya "internet" yaz ikisinden biri olur olmazsa ikisinide ayrı ayrı dene büyük ihtimalle vodofone olur
9.Altta mcc bölümüne 286 yaz mnc bölümüne ise 02 yaz.
10.Apn türünü default,supl yap.
11.menü tuşuna basıp kaydet ve sonra geri gel 3G'yi aktif et olur büyük ihtimal.

besamemucho

Üye
vodafonun k3770 3g modemiyle ilgili birçok forum sitesinde tablete bağlanmıyor , uyumsuz gibi yazılar okudum. kendimde de k3770 modem olduğundan dolayı baya bir araştırdım. Türkiye'yi bırakın , yabancı forumlarda bile bilip bilmeden bağlanamazssın gibi kestirme cevaplar verenleri çok duydum. Öncelile forum siteleri insanların bilgi paylaşımını kolaylaştırmak için var. bir konuda yardım isteyen biri sıkışmış ve derdini açıyor. bağlanamazssın gibi kestirme cevaplar veriliyor. Son ihtimal vodafone k3765 modem almayı düşünüyordum uyumlu diye ancak tabletimi vodafone k3770 internete bağlayabildim.

1. öncelikle cihat37 arkadaşımızın bahsetmiş olduğu ayarları yapıyoruz. bu ayarlar zaten stadart yapılması gereken ayarlar.
yeni erişim noktası oluşturduktan sonra ismini vodafone, şifresi vodafone olarak ayarlıyoruz. ben mcc ve mnc bölümüne herhangi birşey yazmadım. bu şekilde oldu. ancak belirtmek isterim ki bu tip konularda birçok kombinasyonu kullanmak gerekibilir. önce mcc ve mnc yi boş bırakın sonra doldurun hangisi olursa.

2. File managera girip usb sekmesini tıkladıktan sonra tabletimizin usb portunu öğreniyoruz. bilgisayarmızın usb portunun yolunu öğreniyoruz. benimkisi ( mnt/usbhost1 ) bazılarının ki /dev/tty/usb0 diye geçebilir. bu bilgiyi kenarda tutalım.. android markete yada yeni ismiyle google playa girip PPPwidget denen widgeti indiriyoruz. bu programın masaüstü kısayolunu yaptıktan sonra connect ve configre butonları var. önce configreye girip ayarları yapıyoruz.

Ayarlar.
1.automatic device detection kısmı klik kaldırılacak. manuel port selection kısmında yukarıda daha önceden yerini öğrendiğimiz usb adresini yazıyoruz. benimkisi ( mnt/usbhost1 ) bu kombinasyonu denedikten sonra olmassa automatic device dedection kısmını klickli hale getirin.
2. connection parameters kısmında vodafone yazıyoruz. user name:vodafone password: internet
dialing target için *99***1# vardı benimkisi o şekilde bağlandı eğer bağlanmazssa *99# olarka girin.
bu bölümden çıktıktan sonra widgetin üzerinde touch icon diye bir ibare belirecek bunu tıkladıktan sonra huwaei seçeneği açılıyor. ve huwaei modemi seçtikten sonra connect diyoruz. böylece tabletimiz internete bağlanıyor.
önemli olan nokta şudur ki bir defada yapamazssanız pes etmeyin. biraz kurcalamakla farklı tabletlerde muhakkak bağlanacaktır. önemli olan PPPwidgetin huwaei ibaresini görmesi.
Olaki modemi görmemeye kalkarsa vodemi tableti açmadan önce bağlayın. ilk bağlantımdan sonra ikinci bağlantımı kurmaya uzun süre uğraştım PPPwidget çalışmadı. şimdi ben her bağlantıdan sonra masaüstünden pppwidgeti kaldırıyorum. bağlanacağım zaman widget menüsünden masaüstüne sürüklüyorum ve ozaman modemi aramakta problem çıkartmıyor. sanırım programda da birkaç eksik var birkaç güncellemeye ihtiyaç duyuyor.

furkan5800

furkan5800

Üye
:tşk: yaknda bende alacm usb modem faydalı olack

avciero

Üye
merhaba arkadaşlar. Bende vodafone K3570-Z marka vodemim var piranha busines tab 7 kullanıyorum vodemi bi türiü bağlayamadım yardımcı olursanır sevinirim

Umutpıro

Üye
k3770 satılık 3 g vodem

avciero

Üye
ne kadar fiyatı ?

calypso16

calypso16

Üye
teşekkürler bende çok uğraştım olmadı geri vericem laptop alacağım ucuz yollu

aliosman52

Üye
merhaba arkadaşlar. Bende vodafone K3570-Z marka vodemim var piranha busines tab 7 kullanıyorum vodemi bi türiü bağlayamadım yardımcı olursanır sevinirim
kardesim bendede busınestap 7 var arastırıp cozum buldum tp lınk marka mr3420 marka modem aldım k3770 modemı usb gırısıne takıyosun wıfı yayını yapıyo ama 1 metrelık usb uzatma kablosu kullan super oluyo inan olmassa arastır

Üst Alt