( YARDIM ) PC'de Sorun !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
eskili

eskili

Üye
    Konu Sahibi
( YARDIM ) PC'de Sorun !
Öncelikle herkese selamlar... Masaüstü bilgisayarda sorun yaşıyorum. Açma tuşuna basıtığımda kasadaki tüm ışıklar (cdrom, işlemci vs.) yanıyor fan, power supply falan çalışıyor ama ekrana görüntü falan gelmiyor. :bilmm
Problem ne olabilir? :hmmm

Yardım edenlere şimdiden teşekkürler...

CasuS_87

CasuS_87

Üye
a.s öncelikle bilgisayarın girişlerine felan bak ordan sonuç çıkmazsa bi servise felan götür benimde aynısı olmuştu bilgisayar çökmüşş :) ama format attırdım geçti :)

alixkandemir

Üye
ram arıza yapmış geçmis olsun yenisine sağlık

eskili

eskili

Üye
    Konu Sahibi
Ram'demidir sorun ?

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Öncelikle mönitör ve kasa arasındaki bağlantı kablosunu kontrol et. Eğer bağlantıda bir problem yok ise diğer yöntemleri uygula.

Bilgisayarında ekran kartı varsa eğer kartı slotundan çıkart. Kartın üzerinde bulunan ve slota giren bakır ayakları bir silgi vasıtası ile sil ve bir fırça vasıtası ile sildiğin yerleri silgi parçası kalmayacak şekilde temizle. Bu işlemi uyguladıktan sonra ekran kartını tekrar yerine tak, bağlantını yap ve gücü ver. Eğer yine çalışmıyorsa diğer yöntemi uygula.

Eğer anakartında onboard vga var ise ekran kartını sök ve monitör kablosunu direk olarak onboard vga girişine bağla ve gücü tekrar ver. Eğer bilgisayarın açılırsa problem ekran kartından kaynaklanıyor.

Bu işlemleri bir uygula eğer sorun çözülmezse tekrar yaz.

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
ram arıza yapmış geçmis olsun yenisine sağlık

Bu kanıya nerden vardınız acaba ? İnsanlara yarım yamalak bilgi vermeyiniz lütfen. Bu çalışmaz geçmiş olsun demek yerine nasıl çalıştırabilirim, nasıl tamir edebilirim demelisiniz. Mağdur olup buraya yardım amaçlı konu açan arkadaşlar bizlere güvenerek konu açıyor. Konudan anlıyorsanız eğer yapılabilecekleri adam gibi açık açık yazın. Anlamıyorsanızda boş yorum yapıp insanları üzmeyin...

Consul9

Consul9

Üye
monitörde sıkıntı olabilir aynısı başıma gelmişti dediğin gibi her ışık yanıyodu bazen gelmiodu monitör kablosyla oynuyodum geliyodu sonra bir gün hiçç gelmedi:ağlarım: bilgisayarcıya götürdüm adam 1 gün inceledi ve powerın yanmış dedi nihayetinde yeni powerla düzelttik :oke:

eskili

eskili

Üye
    Konu Sahibi
Ue-Gazi dostum öncelikle yardımın için teşekkürler fakat dediklerini yaptım ama gene bir değişiklik olmadı. Makinanın açma tuşuna bastığımda tüm ışıkları yanıyor ram'in ışığı (kırmızı ve yeşil ışık) cdrom'un ışığı falan yanıyor (ayrıca cdromun düğmesine bastığımızda çıkmıyor bile). Sorun ne anlamadım bilgisayarcıya götürdüm sorunun ram ve harddiskinde dedi bana 300 tl fatura tutuşturdu elime yaptırmadan aldım o yüzden formda sormak istedim..

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Ankaradamısın ? Haftsonu birebir yardım edebilirim.

Ram slotlarının yerlerini değiştirirmisin. Birde öyle dene.

eskili

eskili

Üye
    Konu Sahibi
Ankarada değilim malesef dostum. Ram slotlarını değiştirip deneyeyim olmazsa tekrar yazarım.

Lacrymosa

Üye
Harddiskle nasıl bir alaka kurmuş anlamadım? Bilgisayara hiçbir harddisk zartdisk bağlı olmasa bile ekrana görüntü gelir.

Monitöre hiçbir şekilde görüntü gelmiyorsa bilgisayarı fişten çekin. Kasayı açıp ekran kartınızı sökün ve ekranın kablosunu anakart üzerindeki onboard ekran kartı girişine takın. Görüntü gelirse sorun ekran kartındadır. Gelmezse sorun başka bir yerdedir.

alixkandemir

Üye

Bu kanıya nerden vardınız acaba ? İnsanlara yarım yamalak bilgi vermeyiniz lütfen. Bu çalışmaz geçmiş olsun demek yerine nasıl çalıştırabilirim, nasıl tamir edebilirim demelisiniz. Mağdur olup buraya yardım amaçlı konu açan arkadaşlar bizlere güvenerek konu açıyor. Konudan anlıyorsanız eğer yapılabilecekleri adam gibi açık açık yazın. Anlamıyorsanızda boş yorum yapıp insanları üzmeyin...

Sevgili Ue gazi arkadaşım kardeşim ben ram değişecek dediysem ram değişecektir o kadar!.
Ben senin yaşın kadar bilgisayar kullanmışlığım vardır. O kadar çok donanım bilgim vardır ki vaktim ve asistanlarım olsa bilgisayarı kendim vücuda getiririm

Sen maxicepte yüksek rütbede olabilirsin ama benim deneyimime tecrübeme ulaşamazsın.

Ben insanlara gerçekten yardım etmeyi severim ama gidipte milletin bilgisayarını kobay yapmam yani
onu çıkar, bunu oraya sok, o öyle olduysa mutlaka bu şöyle olmalıydı vs. vs. vs. bana göre hikaye bu anlatımlar.
Tekrar söylüyorum ram değişecek başka hiçbirşey yok

^^Positive^^

Üye
Geçmiş Olsun (:

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Sevgili Ue gazi arkadaşım kardeşim ben ram değişecek dediysem ram değişecektir o kadar!.
Ben senin yaşın kadar bilgisayar kullanmışlığım vardır. O kadar çok donanım bilgim vardır ki vaktim ve asistanlarım olsa bilgisayarı kendim vücuda getiririm

Sen maxicepte yüksek rütbede olabilirsin ama benim deneyimime tecrübeme ulaşamazsın.

Ben insanlara gerçekten yardım etmeyi severim ama gidipte milletin bilgisayarını kobay yapmam yani
onu çıkar, bunu oraya sok, o öyle olduysa mutlaka bu şöyle olmalıydı vs. vs. vs. bana göre hikaye bu anlatımlar.
Tekrar söylüyorum ram değişecek başka hiçbirşey yok

Profildeki yaşınız doğru ise eve benden 6 yaş büyüksünüz. Kusurabakmayın ama benimde sizin yaşınız kadar olmasa bile temelden yetişmişliğim ve bilgisayar bölümü okumuşluğum var. Siz söke taka söke taka oradan buradan okuyarak bilgi ve becerinizi geliştiriyorken ben ise temelden yetişmiş olarak aynı zamanda okudum ve hala okuyorum. Amacım burada sizinle sidik yarıştırmak değil. Ben kendimi sizinle aynı kefeye dahi koymuyorum. Rütbe yada bulunduğum mevki olarak değil bilgi ve beceri konusunda koymuyorum. Bizim amacımız yardım isteyenlere onu yap tamam bitti demek değildir. Öğretmek, eğitmek ve nedenini açıklamaktır. Size göre yenisini al tak çalıştır basit birşey. Bu bilgi ve beceriyi göstermez. Önemli olan arızalı birşeyi nasıl çalıştırırım, nasıl tamir ederim, arıza kaynağını nasıl bulabilirim, ne yaparsam çalışır. Önemli olan bunları yapabilmektir. İşte bu bilgi ve beceriyi gösterir. Yardım isteyenlerin makinalarını kobay olarak kullanmıyoruz. Fikrimizi söylüyoruz denetiyoruz uygulatıyoruz aynı zamanda neyin ne olduğunu öğrenmiş oluyorlar. Neyse uzun lafın kısası. Evet yaş itibari ile benden büyüksünüz saygıda kusur etmek istemem. Yanlış birşey yazdıysam affola. İyi forumlar...

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Bu sorunla çok karşılaştım.CPU,PSU,HDD sorunun kaynağı olabiliyor.Bazı arkadaşlar "HDD ne alaka" demişler ama HDD de sorun olabiliyor.Olaya temkinli yaklaşmak gerekiyor.Donanımların (önce ekran kartı) tek tek denenmesi lazım.

Sorun %90 GPU gibi görünüyor ama diğer ihtimallerde olabilir.Öncelikle Ulaş'ın dediklerine katılıyorum.Onun dışında duruma göre tekrar yardım ederiz.

Burak

Üye
uegazi ve nedved
hdd ile nasıl bir alakası olabiliyor ? görüntü ile bağlantısı nedir ? bilgi verebilirmisiniz ?

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Hayırdır Burak ?

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Ben HDD' den kaynaklı bir sorun olduğunuz söylemedim. Hayrdır ?

eskili

eskili

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar öncelikle herkese teşekkürler denilenleri yapyım fakt bir türlü çalıştıramadım en sonunda bilgisayarcıya verdim. tekrardan herkese teşekkür ederim kendinize iyi bakın...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt