Yaralı kartal'a tedavi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Yaralı kartal'a tedavi


Köylüler tarafından yaralı halde bulanan kartal, ölmekten son anda kurtarıldı.
KASTAMONU'nun İhsangazi İlçesi'nde köylüler tarafından yaralı halde bulunan kartal, Kastamonu Çevre Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerinin kontrolünde Veteriner Hekim İhsan Özbay tarafından tedavi altına alındı.

PUHU'YU KANADINDAN VURDULAR!

İhsangazi'de köylüler tarafından kanadındaki yara ile açlıktan yarı baygın halde bulunan kartal, ilk olarak İhsangazi Tarım İlçe Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Görevliler tarafından Kastamonu Çevre Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından korumaya alınan yaralı kartal, vakit kaybetmeden veteriner hekim tarafından muayene edildi. Veteriner Hekim İhsan Özbay tarafından yapılan ilk muayenesinde, kartalın sağ kanadından bir avcının tüfeğinden çıkan saçmalarla yaralandığı belirlendi.

Yarasına bağlı olarak uçamadığı için açlıktan da yarı baygın hale gelen kartalın tedavi süreci başladı. İlk olarak kanadındaki yarası tedavi edilen talihsiz kartal, besin alarak güçlenmesi için ise kıyma ve tavuk ciğeri ile beslendi. Yaklaşık 10 gün süren tedavi süresi geçiren talihsiz kartal, tamamen iyileştikten sonra Veteriner Hekim ve Kastamonu Çevre Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından doğal yaşam alanı olan ormana bırakılacak.

KASTAMONU, (DHA)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Türk-X
Cevap
2
Görüntüleme
327
gss_adnan
ahmetkartal
Cevap
5
Görüntüleme
451
Doğuş Pertez
  • Kilitli
Cevap
0
Görüntüleme
444
Doğuş Pertez


Üst Alt