Yaptığımız Hatalar ve Çözüm Önerileri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Yaptığımız Hatalar ve Çözüm Önerileri
Arkadaşlar merhaba

Herkes yönetimde mutlaka hatalar yapar ve yapacaktır. Ancak bizim görevimiz bu hataları minimum seviyeye indirmek, birbirimizi hatalarımız konusunda uyararak birlikte başarıya ulaşmaktır.

Şimdi burada isim vermeden, hepimizin yaptığı hatalardan bir derleme yapacağım. Tüm moderatör arkadaşların mesajlarına kısmi de olsa baktım. Önemli bulduklarımı yazıyorum. Bu hataları tekrar etmememiz kalıcı olmamız ve başarılı olmamız açısından faydalı olacaktır. Bu uyarılardan sonra aynı hatalar yapılmaya devam ederse yönetimde ciddi daralmalar ya da değişiklikler olacaktır. Bu kesin karardır.

1. ) İlk okul öğrencileri klasik.Organize olamazlar.Lisede öyle değil işte.Öğrenciler öğretmenlerin ağzına ***** Öğrenciler öğretmenin karşısında birlik olmalı.

Her ne kadar Ata arkadaşımız tarafından hafif argo serbest bırakılmışsa da bu kadar da abartmamak gerekir. Ağzına *** kelimesinde *** nın altında ne olduğunu üyelerin bir çoğu anlayacak kapasitede. İmam cemaat ilişkisine dönmesin. Zaten bu argo işine başlı başına karşıyım.

2.)
Dusunceniz için teşekkürler ancak Fazla labale olur gibime geliyor

Aslında iyi niyetli bir yorum ancak herkes bunu iyi niyetli olarak görmeyebilir ve sen kimsin benim düşünceme laubali diyorsun tarzında bir tartışmanın fitilini ateşleyebilir. Özellikle site hakkında bölümünde yapılan yorumlarda son noktayı koyucu tarzda cümleler kullanmayalım. O bölümde son sözü söyleme yetkisi Adminlerindir.

3.)
İşte İran bir islam devleti ve en güzel basit şekilde karşınızda bulunan bir örnek... Bazı dış güçler Atatürk'ün demokrasi yolundan ülkeyi çıkarıp bu hale getirerek ILIMLI İSLAM olmak istiyor..
Dostum ülkede demokrasi ve laiklik yok.Ülkede isteyen istediği dini seçip istediği gibi davranamıyor.İsteyen müslüman olur isteyen olmaz bu herkesin Allah ile arasındaki birşey.Buna hiçbir şey karışamaz!

Forumda siyasetin ne şekilde olursa olsun yasak olduğunu biliyoruz. Bu tarz konular muhakkak kilitleniyor, ya da çok ağır ise siliniyor. Üyelere bile siyasi konuşmalar yasak iken biz bu tar konuşmalara giremeyiz. Siz işinizi yapın siyaset bizi ilgilendirmez.

4.) Yuh azmış karı ulen neler var neyse susuyum da banlanmaylım

Söylenecek söz bulamıyorum. Yani ben bu argo içerikleri serbest bırakırken, üyelerin suistimal edeceğini sanırken yönetici arkadaşım böyle bir yorum yapmış. Ben sözlümün olduğu de üye olduğu sitemizde bu yorumu görmekten utanç duydum.

5.) ondan sonrada manyak ı (zaten 20.000 geçen manyaktır)

20.000 mesajı geçen üyenin manyak olduğunu ileri süren bir mesaj. Üyeye manyak diyen bir yönetici. Ben 20.000 mesajı geçen bir üye olsam bu mesaj yüzünden tartışma çıkarabilirdim. Bu arkadaştan ayrıca ricam forumda üyelerin yaptığı gibi, ulen, yaw, :D, vs gibi konuşmalar yapmasın. Zaten :D smileyine gıcık oluyorum :)

6.) n e korkasın aç içini tak ne olacak yaw

Üyelere daha nazik olmak durumundayız. Öyle değil mi arkadaşlar…

7.)Yaw Saolda Ne zaman Yanlış İçerik Açsan Doğru Başlık Açarsın Ne zaman doğru İçerik Açsan Yanlış Başlık açarsın
İfna Başlıkta ÇOOOOOk Gereksiz Kelimelr Var Uğraştırma Beni Lütfen Kuralları OKU

Bu işe gönüllü olduysak aynı sorunlarla defalarca uğraşmaya katlanmalıyız. Amacımız uğraşmak ise, üyeye beni uğraştırma diyemeyiz değil mi ?.. Ayrıca forumda büyük harf kullanımı kural dışı... Bağırmak anlamına gelen bu tavırdan da uzaklaşmalıyız.

8.) ulen sonundaki .lck yi silin açılır şifre yalan yahu

Aynı şeyleri tekrar söylemeyeceğim. Bu tavırlarınızda mesajlarınızı uyarmadan sileceğim. Bazı arkadaşlarım yönetici mesajlarının silinmesini uygun bulmuyorlar ama bundan sonra ben siliyorum…

9.) Bak koçum... Şimdi sana diyecek çuvalla lafım var ama dua et... Önce adam gibi konuşmasını öğren... Yada öğretsinler... dam gibi bakarsan WinRAR' ın sının linkini vermişim.. O kafandaki beyin ne diye duruyoru... ? Az çalıştır bakalım...

Bu mesajı görünce inanamadım. Üye “konuya” aptalca demiş ve mod arkadaşa oğlum şeklinde konuşmuş. Bize verilen yetkiler doğrultusunda bu mesajı silebilir ve şikayet edip ceza aldırabiliriz. Ama üyeye benim tabirimle kabadayı gibi davranmak ortamı kızıştıracaktır. Bunun yanında Hakan adlı üye Windows Mobile ile ilgili yararlı paylaşımlar yapan bir üye. Onu kaybetmemeliyiz. Zira PDA’lar ile ilgili pek fazla paylaşım yapan yok.

10.) Yapamıyosan yardım iste... Madem olmuyor neden ozaman burada paylaşma gereği duymuşum...? Sorun bende mi...? Yoksa sende mi...?

Bu da bir diğer hata. Herkes bu işin uzmanı değil. Yapamıyor olabilir. Bazıları var ki gözüne gözüne sokunca anlıyor. Bu işe kalkıştıysak gözüne gözüne sokmak zorundayız.

Pure Life

Pure Life

Üye
Teşekkürler adem

Bora

Bora

Üye
Adem abicim herşey güzel bu konuyu açıp bunları yazan arkadaşları ve beni uyarman güzel ancak Milli birliğimizi ve beraberliğimizi savunmak siyaset değildir.herhangi bir üye veya x, y kalkıp politika yapar Başbakanımızı veya a yı b yi onu bunu eleştirirse veya daha farklı tarzlarda yazılar yazarsa bu siyasettir.Gereği yapılmalıdır.Ancak milli birliğimizi ve beraberliğimizi korumak ülkenin bölünmesine karşı çıkmak siyaset değildir.Bu her Vatan evladının vazifesidir.Yukarıda verilen örnek için değil.Genel söylüyorum.

Diğerine gelince. Admin arkadaşlarımız ''s**er'' yazabiliyorsa diğer arkadaşların ''Ağzına ****(eder)'' yazmasında pek bir sakınca yoktur diye düşünüyorum.

Pure Life

Pure Life

Üye
Adem abicim herşey güzel bu konuyu açıp bunları yazan arkadaşları ve beni uyarman güzel ancak Milli birliğimizi ve beraberliğimizi savunmak siyaset değildir.herhangi bir üye veya x, y kalkıp politika yapar Başbakanımızı veya a yı b yi onu bunu eleştirirse veya daha farklı tarzlarda yazılar yazarsa bu siyasettir.Gereği yapılmalıdır.Ancak milli birliğimizi ve beraberliğimizi korumak ülkenin bölünmesine karşı çıkmak siyaset değildir.Bu her Vatan evladının vazifesidir.Yukarıda verilen örnek için değil.Genel söylüyorum.

Diğerine gelince. Admin arkadaşlarımız ''s**er'' yazabiliyorsa diğer arkadaşların ''Ağzına ****(eder)'' yazmasında pek bir sakınca yoktur diye düşünüyorum.
Admin arkadaşlarımız da dediğini yazmasın bizde bu hataları yapmayalım boracım.Herkes hata yapabilir kim bilir benim ne çok hatam vardır sitede gözden kaçırdığım.Önemli olan bu hataları düzeltmek değilmi zaten

Salihyet

Salihyet

Üye
İmzasını değiştirdiğim üye ile irtibata geçer ince ince, enine boyuna konuşurum, her konuda çok titiz olunmalı. Titizliğin olmadığı yerde yetkiniz elverdiğince müdahale etmeli, ılımlı olmalı, yetki erişmiyorsa bizlere bildirmelisiniz. Bu sayılan hususlar, iyi bir gözlem ve takipçiliğin ürünüdür, yönetim olarak daha dikkatli olduğumuzu görmek hepimizi sevindirecektir.

bora ya; boracım siyaset öyledir ki sen bir şeyi savunurken bir çok şeyi eleştirirsin, o bir eleştiriye bir çok eleştiri eklenir. Ayrıca kavramları tartışmak serbesttir ( saygı/sevgi çerçevesinde ) kişileri eleştirmek, kişiler üstünden siyasi yorum yapmak yasaktır ! bunda anlaşılmayacak bir şey yok.

En iyi örneği başörtüsü tartışmasında gösterebilirdim örneğin, bir kavramdır, bakış açıları tartışılır. Fakat ülke elden gidiyor denilirse, ülke satılıyor denilirse bu siyasettir ( kişiyi hedef alan eleştiri ) size göre ülke elden gitmekteyken, x kişiye göre endişe duyulacak pek az şey vardır. Taraf tutmak çok incelikli bir seçenektir bizim için, taraf olmalıyız fakat kişilere değil, düşüncelere taraf olmak kaydıyla. ( arkasında varlıksız düşüncelere taraf olmak )

Bora

Bora

Üye
Salih Çok İyi ve mantıklı konuşmuşsun.Katılıyorum.Gayet haklısın.

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Bora, ülkede demokrasi ve laiklik yok dersen, laikliği ve demokrasiyi savunan ve varlığına inanan bir üye çıkar sana tepki gösterir. Bu işin sonu siyasete döner. Açık konuşmak gerekirse, ben 18 yaşımı doldurmadan hiçbir siyasi faaliyette bulunmadım. Ne zaman 18 yaşıma girdim, özgürlüğümü elime aldım çıktım her yerde çatır çatır konuştum. Ancak burada değil. Burası siyasetin yasak olduğu bir forum ise önce buna forumun idarecileri uymak durumunda. Senin yaptığın apaçık siyaset olmasa da üstü kapalı siyasettir. Ülke politikalarını eleştirmektir. Bu da tartışmaya döneceği için sakıncalıdır.

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
bilgilendirme için teşekkür ederim

benim tek yapmış olduğum hata cümleye küçük harfle başlamam oluyor hatta bir üye bunu şikayet olarak dile bile getirmiş

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Oldukça güzel bilgiler , haberler..

Muhakkak değerlendirilecektir bunlar...Teşekkür ediyorum Adem'im..Sağolasın..
:oke:

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
Ben bu göreve geldim geleli bir sıkıntı gibi gözüksede, tatlı bir sıkıntıdır. Istediğim gibi mesaj yazamıyorum. Kendinden çok siteyi düşünüyorum. Çünkü yapılacak bir hata sonrası (suna bak nasıl mesaj yazıyor, bu nasıl bir üye) demezler (bu ne biçim bir site, yönetici yaptıkları üyelere bak nasıl mesaj yazıyorlar) söylerler. Onun için birçok mesajımda değişiklik yapıp yayınlıyorum. Birçok konuda düşüncelerimi tam olarak ortaya koymuyorum. Daha önceleri yazıp geçmişte kalan sakıncalı mesajları görünce de düzeltiyorum. Bu birinci husustu.

Diğer bir husus ise mesleğimin gereği birçok ıslami konulara müdahale etmek istiyorum ama yanlış anlaşılır diye yapmıyorum, şayet çok ciddi bir durum olduğu taktirde PM ile iletişim kuruyorum.

Ayrıca bilgilendirme için Teşekkürler

Ozan

Ozan

Admin
Tüm yönetici arkadaslara bu konunun linkini gönderiyorum zira okumayan arkadaslar da oluyor çok önemli hususlar bizim üst yönetim olarak modlardan tespit ettiğimiz bazı rahatsızlıklar bunlar.. Adem çok güzel izah etmiş tesekkurler

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
teşekkür ederim ama konuyu okumuştum

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Teşekkür ederim... Konuyu zaten okumuştum...

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici

20.000 mesajı geçen üyenin manyak olduğunu ileri süren bir mesaj. Üyeye manyak diyen bir yönetici. Ben 20.000 mesajı geçen bir üye olsam bu mesaj yüzünden tartışma çıkarabilirdim. Bu arkadaştan ayrıca ricam forumda üyelerin yaptığı gibi, ulen, yaw, :D, vs gibi konuşmalar yapmasın. Zaten :D smileyine gıcık oluyorum :)

Şunu yazan yöneticiyi merak ettim, kimdir bu? Bu sitede 20.000'i geçen ben varım sadece (şuanlık) ve dolayısıyla şahsıma söylenmiş bir şey oluyor, yönetici dediğimiz insanın forumda en fazla mesaj atanları bildiğini sanıyorum, bilmiyorsa aramızda ne işi var daha forumdan haberi yok demektir...

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Konu için çok teşekkür ederim Adem kardeşim...
Mesajları iyi analiz etmiş ve derlemişsin. Bunları yöneticilerin yazması da çok üzücü..

Moderatör olduktan sonra tartışmalara elimden geldiğince girmemeye çalışıyorum.

Sonuçta yöneticilik, sorumluluk isteyen bir rütbedir.
Üyelere örnek olmak gerekir. İmam bunu yaparsa cemaat ne yapmaz misali...

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Şunu yazan yöneticiyi merak ettim, kimdir bu? Bu sitede 20.000'i geçen ben varım sadece (şuanlık) ve dolayısıyla şahsıma söylenmiş bir şey oluyor, yönetici dediğimiz insanın forumda en fazla mesaj atanları bildiğini sanıyorum, bilmiyorsa aramızda ne işi var daha forumdan haberi yok demektir...

Birde Doğuş var..

Msj sayısı : 20.213

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
DiaBLoS™;1654702' Alıntı:
Birde Doğuş var..

Msj sayısı : 20.213

Şuanda 20.000'den fazla 213 mesajı olduğu için belirtmedim, ben net olarak kaç mesajım var onu bilmiyorum bile, kabataslak konuştum...

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Teşekkürler kardeşim...Ancak ben bu konuda çok hassas ve titiz davrandığımı belirtmek isterim...Bu tür muhabbetleri hiçbir yönetici arkadaş veya üyelerle yapmadım , yapmam da...Durumun ciddiyetinin farkındayım...Umarım bundan sonra da üyelerle üye gibi konuşur ve uyarırım...Kimsenin kimseden üstünlüğü yok...Ozan'ın dediği gibi ; "Bu çatı altında bize yardımcı olan , yasaklı içerikleri şikayet eden , üyelere yardımcı olan herkes zaten yöneticidir"...(Ozancığım aklımda kaldığı kadarıyla yazdım sonra "yalan söyleme leyn" demeyesin :ehe)

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici

En son 20.000 mesajı ben geçtim. Bunu söyleyende yönetimden olduğuna ve yönetimin yeni yeni yapılandığını ele alırsak bana söylenmiş bir laf. Görsem konuda kalbini kırmaz özelden uyarırdım. Mevcutsa konu linkini alabilirmiyim.

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Konu linkinden ziyade arkadaş burada kendisi açıklasa daha iyi olur, forumda mesajı buluruz zaten zor değil, bizim yazmamızdan daha iyi olur kendinin açıklaması... ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt