Yapışmayan Sakız İcat Edildi !..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi

Temiz Sakız adı verilen sakızlar, York kentinde yapılan Bilim Festivali'nde tanıtıldı.

Sakızlar, caddeleri temizleyen görevlilerin, okul hademelerinin baş belası dünyanın dört bir yanında.
Sakızların kaldırımlardan, merdivenlerden, otobüs koltuklarından çıkarılması için her yıl milyonlarca dolar harcanıyor. İngiltere'de her yıl bu işlem için harcanan para 150 milyon sterlin civarında.

Ancak şimdi, Bristol Üniversitesi'nden bilimadamları, bu işe bir çözüm bulduklarını söylüyor.
Çözüm, sakıza eklenen polimer adlı bir kimyasal madde.
Bu madde, sakızın herhangi bir şeye yapışmasını neredeyse imkansız hale getiriyor.

"Yapıştığı halde ise, polimerin suyla barışık özelliğinden ötürü, kolayca temizlenmesi mümkün." diyor bilimadamları.
Yapışmaz sakız, bir dizi çiğnenebilirlik ve yapışabilirlik testlerinden geçmiş durumda.

Profesör Terrence Cosgove, testlerin sonuçlarını anlatırken "Bu ürünü ilk geliştirdiğimizde, tabii ki hemen ağzımıza atmak istemedik. Bir sakız çiğneme testinin yapıldığı alet aldık. Tabii bu deneme, gerçekten çiğnemenin bire bir yerini tutacak birşey değil. Ama sakızı saça, ayakkabılara yapıştırmaya çalışma gibi deneyler de yaptık. Pamuklu giysilerin üzerine koyup, çamaşır makinesine attık. Çıktı. Tahta üzerinde denedik, kağıt üzerinde denedik... Her bir yüzey de birbirinden farklı. Ve bazı yüzeylerde yapışma hiç söz konusu olmadı." dedi.

Yapışmaz sakızın piyasaya sunulabilmesi için önce Avrupa Gıda Güvenliği düzenlemelerinden geçmesi gerekiyor.
Bunun yıl sonuna kadar gerçekleşmesi umuluyor.
Yapışmaz sakız hakkında başlıca sakız firmalarıyla da görüşmeler yapıldığı ve firmaların bu yeni ürüne ilgi gösterdikleri belirtiliyor.

researcher

Üye
artık yasam kalitemiz yukselecek.....bole onemli bir bulus iinterneti bile unutturabilir...:)

omayra

Üye
Annem her zaman kızım ağzınızda sakız varken uyumayın derdi.. Bir gün unuttum ağzımda sakızı, uyuyuverdim, çocukluk işte.. O sakız düşmüş ağzımdan, tüm saçlarıma yapışıvermiş :) Annem uğraştı didindi ama nafile.. Soluğu kuaförde aldık :D Gitti canım saçlarım :D

Yapışmayan sakızın Türkiye'de yaygınlaşmasına dek, sakızı çıkarmak için basit bir ipucu vereyim :) Sakız yapıştığında panik yapıp çıkarmak için temizlik maddelerine saldırmayın. Bir parça buz alın ve sakızın üstüne sürün.. Donan sakız kolayca çıkacak ve bir sorun kalmayacaktır :)

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
Sakiz Cigneyen Erkekler! E Kil Oluyorum.

+ Acayip Sesler Cikartarak (cak Cuk Cik ) Gibi Onlarada Kil Oluyorum.

c3r3n

c3r3n

Üye
Annem her zaman kızım ağzınızda sakız varken uyumayın derdi.. Bir gün unuttum ağzımda sakızı, uyuyuverdim, çocukluk işte.. O sakız düşmüş ağzımdan, tüm saçlarıma yapışıvermiş :) Annem uğraştı didindi ama nafile.. Soluğu kuaförde aldık :D Gitti canım saçlarım :D

Yapışmayan sakızın Türkiye'de yaygınlaşmasına dek, sakızı çıkarmak için basit bir ipucu vereyim :) Sakız yapıştığında panik yapıp çıkarmak için temizlik maddelerine saldırmayın. Bir parça buz alın ve sakızın üstüne sürün.. Donan sakız kolayca çıkacak ve bir sorun kalmayacaktır :)

tecrübe konusuor dınleın :) 1 kerede bnm basıma gelmstı:utan

c3r3n

c3r3n

Üye
ewt berbattı.1 uyanıosn sakız kafanda :D

Exalans

Exalans

Üye
kaybolmayan sakız istiyoruz

volkanik546

volkanik546

Üye
teşekkürler,omayra deneyimlerin için tşk.

mservank

mservank

Üye
sakız pek sevmem ama şekerliler harika bi kere ağzımda sakız uyumöuşlum ağzımdan dümüz yere yappıoşmış ama şekerli sakızlar inş şekerlisini de çıkarırlar ayrıca limonlu ve ekşi

mAd_girL

mAd_girL

Üye
hımm gecende benim sakızımda anneannemin üstüne yapışmış kim bu sakızı buraya koyan diye aranıyordu bende tabi :bilmem::bilmem: dengesizin biridir anneanne dedim iki saat söylendi ama napayım söyleyemedim ben oldugumu :lol:oley:heyo2: yani iyi olmuş bu sakızlar (:

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Tek avantajı ayakkabıya yapışmaması. Çünkü converse'in altından temizlemek çok kötü oluyor :(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt