Yandex Maps

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mastermobi

Üye
    Konu Sahibi
Yandex Maps
Yandex Haritalar, Türkiye’deki tüm şehirlerin ayrıntılı uydu görüntülerini sunmanın yanı sıra, kullanıcıların sokak planları üzerinde aradıkları adresleri, binaları ve bunlara karayolu üzerinden ulaşılabilecek rotaları bulmalarına yardımcı oluyor.Kısa bir bilgilendirmeden sonra, ana konumuza geri dönelim. Aslında detaylara girdikçe, günümüzde kullandığımız Google Maps, İBB Trafik ve navigasyon uygulamaları ile benzerlikler taşıdığını ve tek bir uygulamada toplandığını göreceksiniz.Yandex, içeriğinde tahmin ettiğiniz gibi haritalarin yanısıra, sokakların panoromik resimleri, istanbul sokaklarına kadar trafik yoğunluk haritası, pusulası, lokasyon bulma özellikleri bulunmaktadir. Oturduğunuz sokağın panaromik resimlerini ve caddenizin trafik yogunluk bilgisini görünce şaşıracaksınız.

Yandex Maps uygulaması lokasyonunuzu gösteren harita sayfası ile açılıyor.Dilerseniz uydu görüntüleri yada normal harita görüntüleri ile uygulamayı kullanabiliryorsunuz. Haritanın üst kısmında yer alan arama çubuğu ile de aramak istediğimiz lokasyonu bulabiliyoruz.
En dikkat çeken özelliklerinden biri; bulmak istediğiniz yeri, bulunduğunuz ya da harita üzerindeki herhangi bir alana uzun süre basılı tuttuğunuzda, oranın ya da oraya en yakın alanın panoromik resmini anında karşınıza getiriyor.
Bu özellik Google için, Türkiye dışındaki birkaç ülkenin birkaç merkezi ile sınırlıydı. Yandex, kendi haritalarına güzel şehrimiz İstanbul ve başkentimiz Ankara’yı da ekleyerek bize bir jest yapmış oldu. İstanbul’un en ücra koşelerine kadar bir çok sokağın, caddenin, mahallenin… Yani merkezler dışında kalan alanların dahi panaromik resimleri mevcut. Harita ve navigasyon hizmeti için Yandex iyi iş çıkarmış ve büyük emek vermiş diyebilirim.
Yandex, A noktasından B noktasına gitmek istediğinizde, akıllı yol haritası ile size en kısa yolu çizmek yerine, trafik bakımından en uygun ve en hızlı gidebileceğiniz rotayı buluyor ve gidebilmeniz için size yol tarifi veriyor. İstanbulda yaşıyorsanız bu uygulamaya gerçekten ihtiyacınız var demektir.

Yandex Maps’in artıları:
  1. Uygulama marketlerden ücretsiz olarak dağıtılması ve operatör bağımsız olarak çalışması.
  2. En ücra sokaklara kadar trafik durumunu harita üzerinde anlık olarak göstermesi.
  3. Sokak sokak, cadde cadde hatta yerine göre adım adım, İstanbul ve Ankara için bir çok bölgede çekilmiş güncel panaromik resimler.
  4. Ara yollar da dahil olmak üzere yolların trafik yoğunluk haritası.
Yandex Maps’in eksileri:
  1. İBB trafikteki gibi trafik durumunu gösteren kamera görüntülerinin yer almaması.
  2. 3D harita özelliğinin olmaması.
  3. Uygulamanın Turkçe olması için telefon dilinizin de türkçe olma zorunluluğu var. Uygulama içerisine dil desteği eklenmemiş.
Alıntı


 

bekir.yilmaz

Üye
Güzel bir uygulama incelemesi olmuş. Paylaşımın için teşekkürler Mastermobi. Uygulamayı indirdim, herkese tavsiye ederim.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt