Yandex Direct Kullanımı – Reklam Verme Kılavuzu

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Yandex Direct Kullanımı – Reklam Verme Kılavuzu
Herkesin merakla cevabını beklediği Yandex reklam Türkiye’ye ne zaman gelecek sorusunun cevabı yavaş yavaş beliriyor gibi.İlk etapta arama sonuçlarına reklam verme hizmeti olarak karşımıza çıkan Yandex bugün itibari ile arama ve içeriğe dayalı reklam sistemi Direct‘i Türkiye’de faaliyete geçirdi.İşin can sıkıcı kısmı,Yandex’in reklam olayını TL ile değil de kredi ile oluşturmuş olması..(1 kredi = 1.7 TL).Bu durumda kafalar biraz karışabilir.Karışacaktır da. Biz bu konuya yoğunlaştık.Kafanızdaki tüm soru işaretlerini gidermeniz adında,Yandex’in hazırladağı bu sayfaya bakmanız önerilir : 10 can alıcı soru
Tıklama başına kredi algoritması ile çalışan sistem şöyle işliyor :
• Kullanıcı Yandex arama kısmını kullanarak ürün veya hizmet arıyor
• Arama sonuçlarda sizin reklamınızı görür
• Reklamınıza tıklayarak websitenize gelir ve ürün veya hizmetinizden faydalanma imkanı bulur.

Mininum reklam sipariş fiyatının 17 tl olduğu sistemde nasıl reklam verebilirsiniz,ne nedir biraz irdeleyelim istedim.

• Reklamlar gösterim başına değil,tıklama başına maliyetlendirilir.
• Tıklama başına maliyetin 0.01 konvansiyonel den 50 konvansiyonel e kadar çıkabilir.50 konvansiyonel = 17 TL
• Reklam gösterilirken biçim bilgisi (morfoloji) ve sözcük türetme dikkate alınır.Örneğin, «istatistik» (isim) sorgusu için gösterilen reklam şu sorgular için de gösterilir: «istatistik verileri», «istatistikleri nerede bulabilirim».
• Ayrıca reklamınızın kötü niyetli kişiler tarafından çokça tıklanma olasılığına karşı,Yandexin geliştirmiş olduğu özel parametreler sayesinde engel olabilirsiniz.

Resimde gösterildiği gibi,reklamlar 4 e ayrılıyor denebilir.

Genel reklam kuralları ve özel durumları için bu sayfayı ziyaret ederek dikkatlice okumanızı tavsiye ederim.

• 1.sıra sağ tarafta ilk reklamdır.
• Garanti gösterim sağ tarafta 1.sıradan sonraki ilk 3 reklamdır.
• Süper pozisyon arama sonuçlarının üzerindeki reklam alanıdır.
• 1.süper pozisyon,bu alandaki ilk reklamdır.
• Dinamik reklamlar.Buyrun bu sayfaya
Reklam vermek istiyorum

Siz de bu sisteme reklam verebilirsiniz.3 adımda verilen reklamı,ben de aynı şekilde 3 adımda resimli olarak anlattım.
Kelime Analiz

Eğer ki siz de Yandex Direct’da reklamveren olmak istiyorsanız ilk önce bu adrese tıklayarak Direct anasayfasına gidin.Ardından resimde gördüğünüz gibi,sayfanın altında bulunan kelime aranma hacmi ölçüm belirdiğiniz kelime veya kelime gruplarını analiz edin.Tabbi bu size bağlıdır.

Popup olarak pencerede deneme amaçlı bir kelime aratmadan önce arama sonuçlarını netleştirmek için,sol kısımda bulunan “Bölgeyi iyileştir… ” linkine tıklamanızda fayda var.Europe un başındaki “+” ya tıkladıktan sonra aşağıdan Türkiye’yi seçin ve Seç butonuna tıklayın.

1.Adım : Kampanya oluştur

Eğer ki reklamını yayınlamak istediğiniz anahtar kelimelerini belirlediyseniz,anasayfadaki büyük “Reklam Yerleştir” butonuna tıklayabilirsiniz.Gerçi bu adımda “Tek gösterim bölgesi” başlığı altında da var anahtar kelime analiz kısmı.

Bu adımda resimde gördüğünüz gibi temel ayarlar var.İsteğinize göre kampanya bitiş tarihi de belirlyebilirsiniz.Gelişmiş ayarlar: sekmesinden de ekstra ayarlarınızı halledebilirsiniz.Gerekli yerleri doldurduysanız aşağıdaki devam et butonuna tıklayarak 2.adıma geçin.
2.Adım : Reklam oluşturun

Bu sayfada reklamınızın arama sonuçlarında nasıl görüneceğini ve reklam ile ilgili temel anahtar kelimeleri belirleyebilirsiniz.Resim herşeyi anlatıyor.

3.Adım : Fiyatlandırma

Sanırım işin en karmaşık kısmı burası.(Yukarıda anlatmıştım reklam alanlarını.)
“Aramada aktif olanlar için fiyat belirle” kısmından reklamınızın nerede görüntüleceğini belirledikten sonra,kelime veya kelime grupları başına tıklama maliyetini ayarlamanız gerekiyor.Min krediyi 0.01 olarak ayarlayabilirsiniz.

Bu sayfadan da ayrıldıktan sonra,karşınıza gelen yeni sayfada reklamınızın tüm ayarlarına erişebilirsiniz.Reklamınızın yayınlamasını istiyorsanız “Kontrole Gönder” butonuna tıklamanız gerekmektedir.Bir sonraki adımda kuralları kabul ettikten sonra sipariş sayfasına geçebilirsiniz.

Ben bu adımdan sonrasına geçemedğim için,ödeme kısmını göremedim.En yakın zamanda yazıyı günceller onu da eklerim.Sonuç itibari ile reklam eklemek gerçekten kolay.Tek şey resimde gösterdiğim gibi hareket etmeniz.Zaten sonradan da düzenleyebiliyorsunuz bazı kısımları.
 

Benzer Konular

  • Kilitli
Cevap
4
Görüntüleme
310
Baydırman
ömer talat katı
Cevap
0
Görüntüleme
905
ömer talat katı


Üst Alt