Yanardağlar Uyanıyor!!!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
_By&MaTTaFix_

_By&MaTTaFix_

Üye
Yanardağlar Uyanıyor!!!!
Yanardağlar Uyanıyor mu?

Filipinler, Kolombiya ve Kongo'dan sonra Kosta Rika'da bulunan Turrialba yanardağının da faaliyete geçmesi akıllara bu soruyu getirdi.



Yayına Giriş: 06.01.2010 11:02:56
Güncelleme: 06.01.2010 11:05:19

Filipinler, Kolombiya ve Kongo’dan sonra Kosta Rika’da bulunan ve 19. yüzyıldan bu yana ’’uyuyan’’ Turrialba yanardağı da faaliyete geçti.
Yetkililer, başkent San Jose’nin doğusunda bulunan Turrialba’nın salı günü kül ve duman püskürtmeye başladığını belirterek, yanardağın çevresinde önemli bir yerleşim birimi olmadığını, az sayıda insanın da bölgeden tahliye edilmeye başlandığını kaydetti.
Yanardağın aktifliğinin artması durumunda başkent San Jose’nin de etkilenebileceği ifade ediliyor.

Turrialba Daha Önce Lavlarını Yüzlerce Kilometre Öteye Fırlatmış
Kosta Rika Yanardağ ve Sismolojik Araştırmalar Kurumu Başkanı Juan Segura, Turrialba’nın son olarak 1864’de faal olduğunu ve bu faalliğin yaklaşık 22 yıl sonra sona erdiğini dile getirerek, yanardağın en aktif olduğu 1866’da fırlatılan lav ve küllerin yüzlerce kilometre uzaktaki Nikaragua’ya kadar ulaştığının bilindiğini söyledi.

Son Yanardağ Faaliyetleri
Aralık ayı ortalarında Filipinler’in orta kesimindeki Mayon yanardağı faaliyete geçti ve onbinlerce kişinin bölgeden tahliye edilmesi gündeme geldi.

Kolombiya’nın güneyindeki Galeras volkanı ise 2 Ocak’ta faaliyete geçerek, çevreye kaya ve kül fırlatmaya başladı. Yaklaşık 8 bin kişi bölgeden tahliye edilmeye başlandı. Yanardağın aktifliği sırasında ölen veya yaralanan olmadı, ancak yetkililer yanardağın her an faaliyete geçebileceği uyarısında bulundu.
2009 yılı içinde 10 kez aktif hale geçen ancak can kaybına yol açmayan Galeras’ın 1993 yılındaki faaliyeti sırasında 10 kişi ölmüştü.
Yine 2 Ocak’ta Kongo’da bulunan Nyamulagira yanardağı faaliyete geçti.
Hükümet yetkilileri, ulusal park konumundaki bölgeye lav püskürten yanardağın faaliyetlerinin BM helikopterleriyle izlendiğini açıkladı. Üst üste gelen bu haberler yanardağlar uyanıyor mu? sorusunu akıllara getiriyor
 
  • Beğen
Tepkiler: begginpositive
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
434
bydexer
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
406
Haydar
HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
434
HeiLmasTer®
Takipçi Satın Al


Üst Alt