Yalın internet için servis sağlayıcı seçimi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
snndrsn

snndrsn

Üye
    Konu Sahibi
Yalın internet için servis sağlayıcı seçimi
Geçtiğimiz yıl itibariyle Türkiyemizde yalın internet hizmeti Ttnet'in yıllarca karşı çıkmasına rağmen nihayet başladı. Ne yazık ki telefonsuz internet kulağa hoş gelse de canım ülkemizde biraz tuzlu bir hizmet.

Ttnet, yalın internet ile tam internetin arasındaki farkı tamamen kaldırıyor. Nasıl mı? Şöyle ki Ttnet'ten sadece internet almak isteyenler aylık normal adsl ücretlerinin üzerine "yalın internet erişim ücreti" adı altında aylık 15 TL ayrıyeten para ödemek zorundalar. Türk Telekom'un şehirler için en ucuz tarifesi olan standart tarife ise aylık 16.5 TL dolaylarında, ancak köyde yapıyorsanız biraz daha şanslısınız, köy tarifesi aylık 12.5 TL. Dolayısıyla yalın internet ile tam internetin arasında fiyat açısından pek de bir fark olmuyor.

Diğer servis sağlayıcılarında ise tam adsl ve yalın adsl arasındaki fiyat farklılıkları, alınan internet hizmetinin kotasına ve hızına göre 5 ila 20 TL arasında değişiklik gösteriyor. Ki, zaten Ttnet dışında sadece iki adet servis sağlayıcı yalın adsl hizmeti veriyor: TurkNET ve Doping Adsl.

Diğer servis sağlayıcıları ise Ttnet'in itirazları ve piyasadaki tekelciliği yüzünden yalın internet hizmeti veremiyorlar. Aslında bu durumun sebebi birtakım özelleştirme hataları ve Türk Telekom'un mebuslarımıza olan yakınlığı. Hatırlayacak olursanız geçtiğimiz yaz aylarında -sanırım Temmuz ayı içerisinde- Ttnet, tüm mebuslarımıza ücretsiz tablet bilgisayar dağıtmıştı. Özelleştirme hataları derken de şunu ifade ediyorum: Türk Telekom'un kendi malı gibi sömürdüğü bakır tel kablo hatları yüce Türk Milletinin ödediği vergilerle yapılmıştır ve bu hatlar asla özelleştirilmemelidir. Türk Telekom neden özelleştirildi diye sormuyorum, bu özelleştirme ile birlikte hatlarımız neden peşkeş çekildi? Bakır tel kablo hatlarımız ile sırf bu peşkeş yüzünden 3c1b ya da diğer sabit telefon ve adsl servis sağlayıcılardan hak ettiğimiz hizmetleri alamıyoruz. Hülasa bu sebepler yüzünden Avrupa'nın en pahalı interneti de bizde, en pahalı sabit hattı da bizde.

Türkiye'de internet niçin pahalı sorusunu kendimce cevapladıktan sonra ben de sevgili forumdaşlarımdan bir öneri istiyorum. Taahhütsüz, şartsız şartsuz yalın internet almak istiyorum, Ttnet dışında bana kimi önerirsiniz?

Doping yalın internet
www.sadedoping.com/SadeDopingliKampanyalar.aspx

TurkNET yalın internet
www.sadeceinternet.com/kampanyalar.html

Ttnet yalın internet
www.ttnet.com.tr/web/494-2195-1-1/tur/evde_ttnet/baglanti_cesitleri_-_ttnet_yalin_internet/ucretlendirme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt