Yabancılara şırdan ..

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Yabancılara şırdan ..
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
@EroL

Tepkiler: kanat_58

SHS

Üye
Ali abinin konusu

Tepkiler: Emrgncy

kanat_58

Üye
Bunlar ne bilir bunları yaa onlar anca domuz at it ne bulursa yerler benim güzel memleketimin yemeklerini yemeyen pişman

Adanalıyım, 20 yıl kadar da Adana'da yaşadım. 1 kere bile denemedim. Ne kokusu, ne görüntüsü hiç hoşuma gitmemiştir hala da gitmez.

Tepkiler: minoo

EroL

Emekli Yönetici
Bizde lezzet var da sunum yok. David Rocco diye İtalyan bi adam var belgesel kanallarında yemek programı çıkıyor. Geçenlerde İtalya sokaklarında bir tezgahtan bizim kokoreç diye bildiğimiz onların farklı bir isim verdiği ekmek arası bağırsak aldı. Herif öyle bir anlattı ki, burada çok seviliyor ayak üstü yeniliyor, bunu baharat atmadan yemeyin falan filan yağladı balladı. Ama satıcının da tezgahı tertemizdi bizimkiler gibi korsan işi değildi.

Tepkiler: Emrgncy

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Benim anlamadığım şey neden Türk yemeği diye şırdan sunuyorlar. Anne tarafım Adana ama ben de yemedim, yemeyi de düşünmüyorum. Türkiye'nin yarısından fazlasının yemeye bile yanaşmadığı yemeği türk mutfağı diye sunuyorlar. Yahu şekli düzgün olan bir şey sunsalardı bari

kanat_58

Üye
Öyle ya sende haklisin

Adana'da gece 12 gibi kuruluyor bunların seyyar tezgahları sabaha kadar nasıl satılıyor bilseniz

Emrgncy

Üye
Kokoreç, şırdan gece satılır, tezgahı karanlığa denk getirirler ki kimse formülü çalmasın diye

doctorrr

Üye
Bi keresinde Adana'dayken yedim bunu. Zaten Adana hakkında aklımda kalan tek bu bi de conolar var tabi

Emrgncy

Üye
Bi keresinde Adana'dayken yedim bunu. Zaten Adana hakkında aklımda kalan tek bu bi de conolar var tabi
La conoların olmadığı yer mi var
Ayrıca Adana denilince akılda kalacak tek bir şey vardır o da

Tepkiler: doctorrr

Nextman

Emekli Yönetici
Memleketim beeee Baraj yolu bekle beni Eyvan Kebap Salonu'na Sevgiler

Şirdan'cı Kemal Abi seni de unutmadık
@EroL