yabancı dilde yazılmış programları türkçe nasıl yapabiliriz

Sponsorlu Bağlantılar

deadcool

Üye
    Konu Sahibi
yabancı dilde yazılmış programları türkçe nasıl yapabiliriz

a21a

a21a

Emekli Yönetici
cep programlarını RSCtool denilen çok küçük boyutlu program ile türkçeleştirebilirsin. cep programlarının içersindeki rsc uzantılı dosyayı işlemen gerekir tabiiki.sonra çevirdiğin dosyayı eskisi ile değiştirmen gerekir.. biraz daha profesyonelce de şöyle yapılır. unmakesis denilen pro ile sis dosyası açılır. içersindeki rsc türkçeleştirilir sonra makesis ile yeniden sis dosyası yapılır. kolay gelsin.

Nazy

Nazy

Üye
Şu RSCtool ' u Kullanmak Aşırı Şekilde Zor Programı Türkçe Yapayım Derken
Programı ..........

Nazy

Nazy

Üye
Uzun Bir Süre Araştırdım Neyazıkki Bulamadım

tameriscen(yeni)

tameriscen(yeni)

Üye
yoo hiçte zor değil. ben genelde kendi kullandığım programları türkçeye çeviriyom. ama piyasaya sürmüyom :huhu:

tameriscen(yeni)

tameriscen(yeni)

Üye
valla dostum çok fazla vakit ayıramıyorum bu aralar. ama caner arkadaş gibi hatta caner arkadaştan öğrenerek yapıyorum. meraklı arkadaşlara buradan yardımcı olmak isterim. hatta çok kolay yöntemle sadece dil dosyasını ekleyerek türkçe yapabiliyoruz.

ReCKLeSS

Üye
Arkadaşların dediği gbi RSCTOOL ile yapılıyor,Ama her programın
RSC'si türkçe olmuyor,Bunun içinde HEX benzeri programlar gerekir..Ama hexde bu işi tam yapıyor anlamına gelmiyor,Türkçe karakter ve fazla harf kullanılmıyor hexde...Ama kullanan var
Bkz:Caner ve Ben ; )

perfectlover

Üye
arkadaşlar yabancı dilde yazımış programı nasıl turkçeye cevirebiliriz

En kolay yoldan RSC Tool veya RSC Editor programlarıyla yapabilirsin. Benim gibi daha zor olan yöntemleri kullanmak istersen Winhex, Hex Workshop programlarını kullanabilirsin. Fakat hangi programı kullanırsan kullan, İngilizce (veya program hangi dildeyse o dil ) bilgisi ve bu işi yapmak için tecrübe şart. Bazı programların değiştireceğin rsc veya rxx uzantılı dosyaları boyut değişiklini kabul etmez ve program hata verir. Bazı programlarda ise çevirdiğin metin cep telefonu ekranına büyük geldiği için göze hoş gelmeyen görüntüler ortaya çıkar. En önemli problem ise Türkçe karakter kullanımında ortaya çıkmaktadır.

sublieutenant

sublieutenant

Üye

ben konu açsam kesinlikle cevap vermezler, arkadaş tek mesajla konu açmış, cvplara bakın, buna bende dahilim:ehe: :megafon:

superman1

superman1

Üye
RSC'si türkçe olmuyor,Bunun içinde HEX benzeri programlar gerekir..Ama hexde bu işi tam yapıyor anlamına gelmiyor,Türkçe karakter ve fazla harf kullanılmıyor hexde...Ama kullanan var

Sevgili Reckless ciğim Xrz ve beni de unutmasak:))

_ardaa

_ardaa

Üye

bu hex editörü nerden bulabilirim abi yardımcı olursan sevinirim

sublieutenant

sublieutenant

Üye

ooo beyefendi forumumuza hoşgeldiniz...

sublieutenant

sublieutenant

Üye
Sevgili Reckless ciğim Xrz ve beni de unutmasak:))

dediğin doğruda, senin pek adını duymadım zaten forumdada fazla mesajın yok,bi lcg jukebox ta adını gördüm ama onuda senmi çevirdin bilemiyorum yani:( süperman yazıyo oysa senin adın süperman1) haksızmıyım???
buradan süperman a teşekkürler tabii reckless, caner ve xrz yede...
binpda grubuna ise ayrı bir teşekkür zaten:spr

superman1

superman1

Üye
dediğin doğruda, senin pek adını duymadım zaten forumdada fazla mesajın yok,bi lcg jukebox ta adını gördüm ama onuda senmi çevirdin bilemiyorum yani:( süperman yazıyo oysa senin adın süperman1) haksızmıyım???
buradan süperman a teşekkürler tabii reckless, caner ve xrz yede...
binpda grubuna ise ayrı bir teşekkür zaten:spr

Superman ismi forumunuzda daha önce kullanıldığından Superman1 olarak bu forumdayım

Superman olarak yer aldığım forumda görevli olduğum için yaptığım Tr dosyalarını yalnızca o forumda paylaşıyorum

Xrz le beraber görevliyiz

Reckless ve Xrz e sorarak aynı kişi olup olmadığımı öğrenebilirsiniz

Juke v1.05 ilk Tr=Xrz
Juke v1.11 ilk Tr=Reckless
Juke v2.00 ilk Tr=Ben

Bu forumda da beni diğer taraflardan tanıyanlar var

Bu arada direk eklenti hakkı vermeyen forumlara linkle eklemek;linklerin sürekli arızalanmasından dolayı tarzım olmadığı için bugüne kadar mesaj veya eklentimi görmediniz

Ama eski üyelerinizden biriyim ve uzun süreler tekrar açılmanızı dörtgözle bekledim

Teşekkürler

Saygılar

Üst Alt