yabancı dil bilmenin önemi...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kol@j

kol@j

Üye
    Konu Sahibi
yabancı dil bilmenin önemi...
pazarcılık yapan,çok sevdiğim bir Hüseyin amca vardı...
bulgar göçmeniydi, 12 yaşında ailesiyle memlekete gelmiş... kendisi 60 yaşını geçmişti o zaman... şimdi belki 70 ini geçmiştir...
sağ ise Allah ömürler versin... öldü ise Allah rahmet eylesin...

onunla muhabbet ederken konu yabancı dil öğrenmeye geldi... bana da şunu anlattı...

onun bulgaristandaki çocukluk dönemlerinde... Türkiye' ye Türk aileleri, o taraftan izin olmadığı için, çoğunlukla tuna nehri üzerinden kaçak geçerlermiş...

kaçak geçişlerde genellikle çingeneler yardım ederlermiş... tabii ki para karşılığı...

üç aile anlaşır ve Türkiye ye geçmek isterler... dertlerini anlatmak tabii ki pek kolay değildir...
bir zaman sonra iki çingene adamının bu işi yaptığını öğrenirler ve bir şekilde onlara ulaşmayı başarıp... üç ailenin babası bir gece buluşabilirler... gece yarısı...

anlaşmak için konuşurlar... ne kadar kişi geçecek , ne kadar malzeme geçecek... ne zaman geçilecek...nerede buluşulacak... ücreti ne kadar olacak enine boyuna konuşurlar...anlaşmaya varırlar... ertisi gün gece yarası buluşulacaktır... ücret de o zaman ödenecektir...

ayrılırken iki çingene kendi aralarında çingenece konuşup giderler...
üç aile babası evlerine giderken... yeni bir umut temellerinin mutluluğunu duyacaklar mı?
ikisi mutludur ama öbürü değil... ve şöyle söyler...

arkadaşlar bu iş yaş...
hayırdır...
bunlar çingenece ne konuşarak gittiler biliyor musunuz?
hayır...
bunlar simsar değil... haydut...
biz gelince malımızı canımızı paramızı alacaklar ... ailemizi kesecekler...
nereden anladın?
ben de çingeneyim... der
ve buluşmaya gitmezler...

bana böyle anlattı... bu adam ilkokulu bile bitirmemiştir belki... ama eli öpülesi arif biriydi...

onun bu bildiğini hepinize sunuyorum...

düşünür..

evet ben de çingenece öğreniim,belki üniverstde işime yarar:kop::kop::d:

kol@j

kol@j

Üye
    Konu Sahibi
evet ben de çingenece öğreniim,belki üniverstde işime yarar:kop::kop::d:

evet hepinize çingenece öğrenmeye davet ediyorum...

eğer ki tunayı yada merici ailece geçmek icab ederse... çingeneler size kül yutturamasın...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt