ya şuan hangi sitede gördüğümü tam olarak hatırlamıyorum.zaten öyle bir konu değildi.bir konuya karşı yazılmış bir mesajdı.nasıl yapıldığı falan anlatılmıyordu.sadece demişti işte ben rootlarsam tam ekran yapmak için rootlarım diye.bende öyle birşey varsa öğreneyim diye açtım konuyu ama bilen yada duyan yok galiba :SKaybolunca nasıl kullanacaksın telefonu?
Zaten gerektiğinde otomatik kaybolmuyor mu?
Gördüğün linki at da bakalım(özelden atabilirsin.)
Pie derken?markette uygulaması varmış işte... Pie kullanıyor, tuşlar yerine.
ve root gerekiyor değil mi?Pie derken?ve root gerekiyor değil mi?

Güzel birşeymiş aslında.Sırf bunun için rootlanır telefonroot gerekir tabi...
bak bu alt sağ köşedeki şey, her zaman yok, çekince çıkıyor![]()
o sağ alttaki şeyde note 3 ün kalemini çıkarınca gelen şeye benziyor 
Sizce sırf bu uygulama için rootlamaya değer mi telefonu?benim çok canımı sıktı ekranı daraltması..O her zaman olmuyor işte siz bir köşeden çekince çıkıyor böylece gereksiz yer kaplamış da olmuyor. =) İstediğiniz tuşu atayabilir, onu da istediğiniz köşeye koyabilirsiniz. Boyutunu rengini vs de ayarlayabiliyorsunuz...
Sizce sırf bu uygulama için rootlamaya değer mi telefonu?benim çok canımı sıktı ekranı daraltması..

Hmm anladım . o zaman artık xperia z yi rootlamayı araştırmaya geldi sıraRoot sadece bu işine yaramaz ki her alanda yetkin olacak, rootlamaya değer bence.
Ama kendi kararın, uygulama ne kadar kullanışlı olur onu da bilmiyorum =PUygulamayı indirdim, deniyorum, yazarım birazdan... @anil585--------------------------------------------------------------------------------------------------
Faydalı bir şey aslında, uygulama.
İki simge koyuyor saydam, onların boyutunu-rengini değiştirebiliyorsun, farklı görevler atıyabiliyorsun, uzun basınca, normal basınca kaydırınca, şöyle olsun diye... Hepsi için farklı görevler atayabiliyorsun.
Bildirim çubuğunu kaldırabiliyorsun ya da kaldırmaya da bilirsin, sana kalmış tercihler...
Mesela ben bildirim çubuğunu kaldırıp, sağ alta koyduğum tuşa uzun bastığımda bildirimlerin çıkmasını ayarladım...
Sol alta uzun basınca pie (üstte bahsettiğim) seçeneğini ayarladım. Pie'a istediğin kadar uygulama ya da görev komutu yerleştirebiliyorsun, açık kalmasını ya da kullandıktan sonra kapanmasını ayalaryabiliyorsun, yine rengini boyutunu ayarlayabiliyorsun.
Bu uygulamadan daha iyi uygulamar olduğunu araştırırsan daha iyisini bulabileceğini de düşünüyorum. Ama gayet yeterli bir uygulama, tabi ki root gerektiriyor.(demiş zaten.)
Ekran görüntülerini atacağım birazdan...
Bildirim Çubuğunu Gizlemek
(Bildirimleri sağ alta uzun basınca açılacak şekilde ayarladım...)
Pie
Daha da fazla şey eklenebiliyordu, göstermek için doldurdum böyle![]()

genel olarak =Pçok teşekkürler deneyeceğim.peki bi soru sorayım sana.şimdi rootladıktan sonra geri alma şansım var mı?boot kilidi falan bişeyler varmış sony de.önceden samsung galaxy ace kullanıyordum.onda sıkıntı yoktu geri alabiliyorduk bundada olabilirmi?Püf Noktası - Xperia L Root Yöntemi
Aynı yöntemle rootlayabilirsin. Konuda xda sayfasının linki var.L kullanan iri sormuştu diye açmıştım konuyu düzenleyeyim en iyisigenel olarak =P
çok teşekkürler deneyeceğim.peki bi soru sorayım sana.şimdi rootladıktan sonra geri alma şansım var mı?boot kilidi falan bişeyler varmış sony de.önceden samsung galaxy ace kullanıyordum.onda sıkıntı yoktu geri alabiliyorduk bundada olabilirmi?
Anladım çok teşekkür ederim.Deneyeceğim.takıldığım yerde sorarımStock romu tekrar flashlarsın rootun gider. Boot kilidini açmadan rootlamış olacaksın sen üstteki gibi yaptığında.