hocam ilk önce cihazın bootloader kilidini açıp açmamak size kalmış iki yöntemlede kurulabiliyor.
LOCKED BOOTLOADER
BACKUP any critical data to microSD
Copy this rom zip package to microSD
Flash stock Sony's firmware (FTF) 10.1.A.434 (for android 4.1.2) or 10.3.A.0.423 (for android 4.2.2) using flashtools
Root using any available method
Install any available recovery (TWRP recommended)
Reboot in recovery, do factory reset & install rom until finish
Turn off device. (Hold power button + vol up until vibrates 3 times)
Flash latest Sony's firmware (FTF) matching current latest monxDIFIED base rom using flashtools. Uncheck all WIPE options and exclude all EXCEPT KERNEL & BASEBAND to get latest matched kernel & baseband.
Turn on phone. Done.
Kilitli kalmasını isterseniz üstten aşşağıya doğru sıralıyorum kaynak dosyaların elinizde varolduğunu varsayarak
Hafıza kartınızda ve cihazınızda yedek almanız gereken birşey varsa alın
Rom dosyasını .zip olarak hafıza kartına atın
Flashtool aracılığıyla yukarıda yazan Sony nin stock yazılımlarından birini flashlayın ( burada link ve anlatım mevcut
http://www.maxicep.com/android-modi...tool-nasil-kullanilir-ozellikleri-654062.html )
Cihazı rootlamanız gerekiyor (anlatım ve dosyalar bu linkte mevcut
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
)
TWRP modu için bu linkteki uyuglamayı kurun açın install recovery e dokunun yüklendikten sonra rom u yükleme işlemine başlamak isterseniz tekrar girip reboot recovery e dokunun
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Recovery bölümünde ilk önce factory reset yapın sonra hafıza kartına attığınız romu kurun ve cihazı kapat komutunu verin
Ses açma + güç tuşuna basılı tutarak cihazı açın, Sony nin Xperia Z için çıkarmış olduğu en son yazılımı internetten .ftf olacak şekilde aratıp bulun ve bu dosyayı flashtool aracılığıyla flashlayın (flashtool anlatım sayfasından yola çıkarak işlem yapın bu bölümdede flashtool programında flashlama yaparken sağ tarafında bazı kutucuklar olacak orada wipe geçen ve kernel & baseband geçen tüm tik leri kaldırın o şekilde flashlayın
Cihaz kapanıp açıldıktan sonra veya kapanırsa(flashtoolda işlem tamam yazısını mutlaka bekleyin) siz açın işlem tamamdır
Biraz karışık oldu sanırım ama burdan en fazla bu şekilde anlatabildim hocam umarım yapabilirsiniz kolay gelsin