xperia x10 mini brick

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mertustun

Üye
    Konu Sahibi
xperia x10 mini brick
öncelikle merthaba
başlıkta dediğim x10 mini'm kernel flashladıktan sonra brick oldu telefonu açtığımda sony ericsson ekranına geliyor ve daha ilerisine gitmiyor bilgisayar da telefonu görmüyor ne yapmam gerekli
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Telefonu download moduna alıp başka kernel atacaksın diye biliyorum ama pc görmüyor demişsin. Download modunda görür belki.

mertustun

Üye
    Konu Sahibi
download modu yok diye biliyorum telefonda başka bi çözüm varmıdır

Never_Back_Down

Never_Back_Down

Üye
İlk olarak telaşlanma hard brick değil half brick olmuş yani yarı brick olmuş.
1. Stock Rom buluncak .(ftf biçiminde olurlar)
2. FlashTool ile telefona atılcak. Sen stock romu bulursan ben flashtool kullanımını yazarım. Yada sen bana önceden hangi sürümü kullandığını yaz ben sana bulurum yani 2.3 gibi hangi sürümü kullanıyorsan yaz

mertustun

Üye
    Konu Sahibi
ben internette yazanları harfiyen yaptım telefonun ilk android sürümü 2.1 idi ilk root ettim sonra rom atmak için olan programı attım
en son flashtool la nAa kernel i attım telefonu kapadıktan sonra sony ericsson ekranında takılı kaldı alttaki 3 tusa ve kapama düğmesine basıp restart attıgımdada aynı şey devam etti aslında pc telefonu görüyor ama telefon açıldıgından dolayı cok kısa süreli oluyo bu olay sony ericsson ekranına geldikten sonra baglantısı kopuyor setool la da denedim aynı şekilde onunlada baglantısı kopuyor telefonun

bu arada bootload la rom un yedeğini almıştım

Never_Back_Down

Never_Back_Down

Üye
eski rom geri yüklenmeli aynı sorunu bende yaşadım flashtool ile flashmod ile atılmalı. Telefon flashmoda kabloyu telefona takarken geri tuşunda basarak takarsan flashmoda geçer

mertustun

Üye
    Konu Sahibi
sizin dediğiniz şekilde geri tusuna bastıktan sonra kabloyu takıp denedim pc bir süre tanıyor 3 4 sn kadar sonrasında telefon ile bağlantısı kesiliyor

ogancihan

Üye
sizin dediğiniz şekilde geri tusuna bastıktan sonra kabloyu takıp denedim pc bir süre tanıyor 3 4 sn kadar sonrasında telefon ile bağlantısı kesiliyor

Telaşlanmanıza gerek yok bu sorun telefona uygun boot.img bulunmamasından kaynaklanıyor.
Ben daha bu işlere girişmedim ama olabildiğince bilgi topluyorum bu işlere bulaşmadan önce..
Genelde Donanım Haber'de Xperia serisi ile ilgili bir sürü bilgi var.. Burada başka foruma link vermek serbest midir bilmiyorum ama DH'de "Xperia Serisi" diye aratırsanız Rom-Root-Bootloader vs. ile ilgili aradığınız tüm sorular-cevapları bulabileceğiniz bir konu var. Orochi hoca size yardım edecektir konusu altında.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt