Telefon Tavsiyesi Xperia vs Nokia 808

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

gnc01

Üye
    Konu Sahibi
Xperia vs Nokia 808
Beyler Sony xperia neo v ıle Nokia 808 karşılaştırıldı buyurun sonuclar;

:):)

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
808 multimedya telefonu.. Ne bekliyorsunuz ki? Uçmasını mı?

Del Rey

Del Rey

Üye
Evet, Nokia 808 PureView gayet de yüksek puana sahip. iPhone 4S'i de mahvetmiş.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
808 bence kamera severler için bir cihaz.. Ben şahsen bu saatten sonra symbian cihaz almaktan yana değilim.. Xperia ile lumia900 ü karşılaştır birde hatta 800 ü.

ibrother

ibrother

Üye
nokia 808 bu özellikleri ile android'e çevrilebilse dünya'nın en iyi cihazı. Ödülünü mutlaka alırdı.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Mwc de zaten ödül aldı.

pRime.

pRime.

Üye
Pureview üst düzey 4 4lük bir multimedya cihazı, neo v ise orta segment akıllı telefonu.

• Beğen
Tepkiler: Del Rey
Del Rey

Del Rey

Üye
Pureview üst düzey 4 4lük bir multimedya cihazı, neo v ise orta segment akıllı telefonu.

Durumu kelimesi kelimesine açıklamış. Şu anda Nokia'nın PureView'u ile HTC'nin ImageSense'i hakkında bir yazı hazırlıyorum. ImageSense, PureView karşısında eziliyor. Sıradan Xperia'ların ise bu konuda 808'e karşı şansları sıfır.

Del Rey

Del Rey

Üye
Nokia 808 PureView Pro görüntüleme teknolojisine sahip hem Xenon hemde çift LED flashlı, Nokia Rich Recording teknolojisine ve Image Oversampling yeteneğine sahip muhteşem bir kamera yazılımı ile sunulan Carl Zeiss lensli 41 MP kameraya sahiptir. Ekranı Groilla Glass çizilmez kıvrımlı AMOLED ClearBlack'tir. Elbette Xperia S'ten iyidir. Hem de kat kat.

klongs

klongs

Üye
xperia S kamera haric her turlu 808 ten ustun

pRime.

pRime.

Üye

:zuhaha: sen nasıl diyorsan hocam.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici

her telefon çekiyor tabi o resimleri her telefon 41 mp hatta xperia 441 mp tabiki daha iyi

---------- Eklendi @ 19:06:40 ---------- Yazıldı @ 19:04:44 ----------

hocam yorum yaparken bi linki tıklasan keşke xperia neo v ile kıyaslama yapılmış.

Del Rey

Del Rey

Üye

Dalga mı geçiyorsun?

Nokia 808'deki Bluetooth versiyonu 3.0, Xperia S ise 2.1'e sahip.

Xperia S'in hafızası 32 GB ve MicroSD desteği yok, 808 PureView ise 16 GB dahili + 32 GB MicroSD destekliyor. Yani 48 GB hafıza desteği var.

Xperia S'in ekranı TFT LED ve Gorilla Glass yok. 808'in ekranı OLED (yani renkler daha canlı ve parlaktır), ClearBlack (Güneş altında veya yüksek ışıklı ortamlarda ekranın çok parlak ve canlı görünmesini sağlar) ve Gorilla Glass'tır. Yani ekranın üstünde portakal bile kesebilirsiniz.

808 PureView'in batarya süresi çok daha uzundur. 3G'de 808 540 saat açık kalabiliyorken, Xperia S yalnızca 420 saat açık kalabiliyor. 2G'de de öyleler.

808 PureView'in GPU'su Xperia S'in GPU'sundan daha iyidir. 808'de Broadcom BCM2763 bulunurken Xperia S yalnızca Adreno 220 GPU'ya sahip. 808 PureView'in GPU'su şu an piyasadaki en iyilerden.

Nokia Belle FP1 (FP2 güncellemesini de, Carla güncellemesini de alacak bu cihaz) gayet iyi bir işletim sistemi. S60v5 kafasıyla yaşayan Android kullanıcılarına: Bu cihaz Android gibi ana ekranı widget ile doldurunca bile kasmıyor! Çok iyi yerelleştirilmiş Nokia servislerine sahip. Nokia haritalar şu an için en yerel ve en gelişmiş akıllı telefon harita-navigasyon yazılımıdır. Android'in hakkını yememek gerekiyor, ancak bu cihazın işletim sisteminin ICS'ten aşağı kalır yanı yok!

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Erdem abi yazan ellerin dert görmesin ağzına sağlık.

• Beğen
Tepkiler: Del Rey
pRime.

pRime.

Üye

Fotoğraf çekme, video, hdmi, usb otg, nfc ve cbd amoled ekran 808'in üstünlüklerinden sadece birkaçı. Oyun, uygulama ve ekran çözünürlüğü de xperia s'in üstünlüklerinden birkaçı. 808'e ödül verirken de işlemci gücünü ön plana almadılar. Diğer özelliklere de baktılar. :oke:
808 all-in-one multimedya bilgisayarıdır ve bir telefonda bulunabilecek tüm donanıma sahiptir. İnternet performansı xperia s'ten kötü olsa da arm11 işlemcili bir telefona göre fazlasıyla iyi. Tek çekirdek android cihazlarla kafa kafaya gidiyor.
Ayrıca burada karşılaştırılan cihaz xperia neo v, Xperia s değil.

klongs

klongs

Üye
Dalga mı geçiyorsun?

Nokia 808'deki Bluetooth versiyonu 3.0, Xperia S ise 2.1'e sahip.

Xperia S'in hafızası 32 GB ve MicroSD desteği yok, 808 PureView ise 16 GB dahili + 32 GB MicroSD destekliyor. Yani 48 GB hafıza desteği var.

Xperia S'in ekranı TFT LED ve Gorilla Glass yok. 808'in ekranı OLED (yani renkler daha canlı ve parlaktır), ClearBlack (Güneş altında veya yüksek ışıklı ortamlarda ekranın çok parlak ve canlı görünmesini sağlar) ve Gorilla Glass'tır. Yani ekranın üstünde portakal bile kesebilirsiniz.

808 PureView'in batarya süresi çok daha uzundur. 3G'de 808 540 saat açık kalabiliyorken, Xperia S yalnızca 420 saat açık kalabiliyor. 2G'de de öyleler.

808 PureView'in GPU'su Xperia S'in GPU'sundan daha iyidir. 808'de Broadcom BCM2763 bulunurken Xperia S yalnızca Adreno 220 GPU'ya sahip. 808 PureView'in GPU'su şu an piyasadaki en iyilerden.

Nokia Belle FP1 (FP2 güncellemesini de, Carla güncellemesini de alacak bu cihaz) gayet iyi bir işletim sistemi. S60v5 kafasıyla yaşayan Android kullanıcılarına: Bu cihaz Android gibi ana ekranı widget ile doldurunca bile kasmıyor! Çok iyi yerelleştirilmiş Nokia servislerine sahip. Nokia haritalar şu an için en yerel ve en gelişmiş akıllı telefon harita-navigasyon yazılımıdır. Android'in hakkını yememek gerekiyor, ancak bu cihazın işletim sisteminin ICS'ten aşağı kalır yanı yok!

xperia S tft-lcd degil s-lcd bravia engine
808 oled degil amoled clearback ve cozunurlugu 360x640 xperia s 1280x720 nokia haritalar benim evimi bile goremiyordu nasil en gelismis xperia S ics degil gingerbread kullaniyor ics guncellemesi alacak gingerbreadde istedigin kadar widget koy kasmaz honeycomb ile karistirma nokia carla alsa nolur almasa nolur

braodcom en iyi gpulardan biri diyorsan tavsiyem mali 600 ye adreno 225 e bak

klongs

klongs

Üye
neo v sony nin orta segment telefonu 808 nokianin amiral gemisi telefonu klasmanlar farkli

pRime.

pRime.

Üye
808 oled degil amoled clearback ve cozunurlugu 360x640 xperia s 1280x720 nokia haritalar benim evimi bile goremiyordu nasil en gelismis xperia S ics degil gingerbread kullaniyor ics guncellemesi alacak gingerbreadde istedigin kadar widget koy kasmaz honeycomb ile karistirma nokia carla alsa nolur almasa nolur symbian oldu artik

adreno 225 ahım şahım bir gpu değil ve şu anda pek az cihazda mevcut ve şu anda mali 600 kullanan bir cihaz yok. üstelik broadcom tamamen multimedya amaçları için yapılmış bir gpu. buna rağmen çok iyi bir performansa sahip ve çok yüksek grafikli oyunları oynatabilir. çok daha iyi bir gpu istiyorsan powervr gpu'larına bak.

klongs

klongs

Üye
adreno 225 ahim sahim degil diyorsan youtube teki one s in modern combat 3 ve 808 in modern combat 3 oynanisina bak aaa unutmusum symbianda modern combat 3 yok asphalt 6 ya bak diyecegim ama symbiandaki asphalt 6 da kirpilmis

Del Rey

Del Rey

Üye
808 oled degil amoled clearback ve cozunurlugu 360x640 xperia s 1280x720 nokia haritalar benim evimi bile goremiyordu nasil en gelismis xperia S ics degil gingerbread kullaniyor ics guncellemesi alacak gingerbreadde istedigin kadar widget koy kasmaz honeycomb ile karistirma nokia carla alsa nolur almasa nolur symbian oldu artik

:d: S-LCD'nin bir şirket olduğunu ve gelişmiş TFT-LCD ekranlar ürettiğini sanıyordum ( ) OLED ise AMOLED tabanıdır. TFT LCD ekranlar, OLED ekranlardan daha kötüdür. Bu bir gerçektir. Çözünürlük konusunda birşey demiyorum, haklısın. Ancak, Nokia haritalar çok muhteşem bir haritalar yazılımı. En azından, Android'de kullanılan varsayılan Google Maps'ten kat kat kat kat kat kat kat kat iyidir.

Xperia S sonuçta ICS kullanacak. Buna göre kıyaslıyorum. ICS'in özellikleri belli. Nokia Carla'nın özellikleri belli değil. Şu an için Xperia S için en iyisi ICS iken 808 için FP1 (özelliği bilinen). Ayrıca, eğer widget ekleyince kasmıyorsa o zaman neden "Android'inizin Performansını Attırın" türü konuların hepsine "Kullanmadığınız widgetleri kaldırın" deniyor? :D İnanmıyor musun? İki örnek site:

Broadcom BCM2763, gayet de çok üst düzey bir GPU'dur. Ben sana üst düzey tek GPU'dur demedim. Tabi ki eş değer veya daha iyileri olacak, ancak piyasadaki çoğu GPU'dan daha üstündür ve onun üstünde performans verebilecek GPU'ların sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt