Yardım Xperia Sp'ye android 5.0 lollipop nasıl yüklerim?

Sponsorlu Bağlantılar

zydis

Üye
    Konu Sahibi
Xperia Sp'ye android 5.0 lollipop nasıl yüklerim?
Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle söylemem gerekirse bu konular hakkında hiçbir bilgim yok ama önceki iphone deneyimlerimden az da olsa yatkınlığım var.İphone cihazıma jailbreak yapabiliyordum en azından:)Ama xperia sp için aynı yatkınlık ve cesareti gösterebileceğimi söyleyemem doğrusu.Forum sitelerden bakıyorum nasıl yapılır nasıl edilir diye ama bir türlü cesaret edip de işlemleri yapamadım çünkü gerçekten çok karışık geldi ve yanlış birşey yapıp telefonu da kullanamaz hale getirmekten korkuyorum.Bu işlerden anlayan arkadaşların yardımlarını ve yönlendirmelerini bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim...
Xperia sp telefonuma android 5.0 yükleme konusunda bilgi sahibi arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
xperia sp için android 5.0 sorunsuz ve stabil çalışan bir rom olmadığını,4.4 slimkat rom yüklememin daha doğru olacağını öğrendim.Bu konu hakkında bilgi ve yardımlarınızı rica ederim.
 


BRKTNL

BRKTNL

Üye
Lollipop yüklenemez SP'ye donanımı karşılamaz anca kitkat custom rom yüklenir yüklenebilirse o da.
 
Invoke

Invoke

Üye
Gayet yüklenir lollipop, donanımı da karşılar. Var birkaç tane lollipop custom romu ama ne derece stabildir, denemek lazım.

Önce Bootloader kilidini açmalısınız, sonra custom recovery yüklemelisiniz(cwm ya da twrp) sonra recoveryden wipe yapar romu flashlarsınız. Denersiniz olmadı KK yüklersiniz.
 
BRKTNL

BRKTNL

Üye
Lollipop'lar en az 1.5 gb ram istiyor diye biliyodum meğersem yüklenebiliyormuş lakin stabilitesi meçhul bence de.
 
Invoke

Invoke

Üye
Lollipop'lar en az 1.5 gb ram istiyor diye biliyodum meğersem yüklenebiliyormuş lakin stabilitesi meçhul bence de.

1.5 gb ram diye bir olay yok. 512mb ramli telefonlarda bile çalışıyor. :D
 
  • Beğen
Tepkiler: BRKTNL

zydis

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim öncelikle.ama bu konulara çok yabancı olduğum neyi nasıl yapacağımı hiç bilmiyorum.baştan itibaren sırasıyla neler yapmam gerekir yardımcı olabilir misiniz?
 
Invoke

Invoke

Üye
Baştan itibaren ne yapman gerektiğini yazdım zaten. Adımları araştırman lazım.

Romların yüklenme olayı farklılık gösterebilir ben yukarıdaki mesajımda genel olayı söylemiştim, onun için önce hangi romu kuracağına karar vermen gerekir. Neyse şöyle yapalım, burada CM12 var lollipop SP için:

Adım adım yazmışlar nasıl yapacağını 1.mesajda. Bootloaderı açmana bile gerek yokmuş mesela, ama önce root yapmalısın cwm yüklemelisin.
İngilizce anlamıyorsan xperia sp'ne cwm yi nasıl yükleyeceğini Türkçe araştır, vardır kesin bir anlatım. Sonra yine attığım linkten 3.adımdan devam et.
 

zydis

Üye
    Konu Sahibi
peki,teşekkür ederim.büyük ihtimal yapamayacağım ama hadi hayırlısı:)
 


Üst Alt