Yardım Xperia M4 Aqua Şebeke sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

01only

Üye
    Konu Sahibi
Xperia M4 Aqua Şebeke sorunu
Merhaba
Telefonu Turkcellden almıştım. 3-4 ay önce root botloader rom yapmıştım. Romdan sonra belli bir süredir şebeke sorunu yaşıyordum. 2g ile çekiyordu evin içinde yine de. Yaklaşık 10 gündür ise telefon hiç çekmemeye ya da full çekse bile arama yapmamaya ya da arama kabul etmemeye başladı hem evde hem de dışarda. Arayan kişilere telefon kapalı uyarısı veriyordu. Oysa telefon açık ve full çekiyordu. Telefona reset attığımda bazen smsler geliyordu toplu olarak. Kim aramis mesajları falan. Yani açık olduğu halde çekiyor gösterip aslında çekmiyordu telefon. 4.5g 3g ve 2g bütün şebekelerde sorun vardı bağlanmaya çalıştığımda.
Ben de başka bir rom kurdum. Rootu kaldırdım. Bootloader eski haline getirdim ve denedim yine aynı sorun oldu.
Sonra Turkcelle gittim. Başka hat denedik orda. Başka hat ile de aynı sorunları yaptı. Kartı okuyor ama ya çekmiyor ya da şebeke ağına bağlanmıyor emin değilim. Telefonda sorun vardı yani.
Telefona şimdi stock rom attım. Turkcellin stock romu galiba. Xperifirmden indirdim yükledim. şebeke ağlarına bağlanıyor şimdi. evin içinde konuşma da yaptım ama ara sıra yine gidip geliyor. Telefon full çektiği halde yine aramadığı oluyor.
Yazılımsal sorun olarak düşündüm tabi donanımsal da olabilir. Araştırdım baseband falan flashlayanlar varmış ama denemedim. Çözümü bilen var mı acaba
*İmei numarasını kontrol ettim kayıtlı gösteriyor ve donanımın imei numarasıyla aynı. Değişmemiş yani.
 


Üst Alt