XPERIA 10 Kapanma "Reset" sorunu ve çözümü

Sponsorlu Bağlantılar

vivaz47

Üye
    Konu Sahibi
XPERIA 10 Kapanma "Reset" sorunu ve çözümü
1 ay sorunsuz kullandığım telefon kendi kendine kapanmaya başladı. Bazen kapanıp açılıyor (Reset) liyor bazen kapalı kalıyordu. Gittikçe sıklaştı ve günde 3-4 defa yapmaya başladı. Telefona yeniden yazılım yülkledim fakat faydası olmadı. Araştırmam sonunda bir forum sitesinde sorunun Virüsten kaynaklandığını öğrendim. Birçok kişi sorunu teknik sorun sanıyor fakat değil. İşletim sistemli telefonlar bilgisayar gibi olduğu için virüsten kolay etkileniyorlar. Bellek kartını Fat 32 ile formatladım ve sorun çözüldü. Daha önce yazılım güncellediğim için telefonu tekrar güncellemedim. Sizde sorun devam ederse telefona da bulaşmış olabilir. 1 aydır hiç bir sorunla karşılaşmadım. İndirdiğiniz video ve müziklere dikkat edin! Sonyerıcsson un başka modellerinde de aynı sorun var. Bence sebep aynı. NOT: Bellek kartını norton antivürüs programıyla taradım virüs tespit edemedi. Yinede formatladım ve sorun çözüldü.

1982mavera

Üye
arkadaşım ben bazen hafıza kartını çıkardığım halde kapanıyor.senin ki virüsten kapanmış olabilir ama bunu genellememek lazım..veya önereceğin bir çözüm varsa onu da denemek isterim

vivaz47

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşım ben bazen hafıza kartını çıkardığım halde kapanıyor.senin ki virüsten kapanmış olabilir ama bunu genellememek lazım..veya önereceğin bir çözüm varsa onu da denemek isterim
Kardeş yukarda belirttiğim gibi 1 hafta önce telefona yeni yazılım yüklemiştim. Sorun devam etti günde 3-4 defa resetliyen telefon bellek kartını fat 32 ile formatlayınca düzeldi. 4 ay içinde sadece 2-3 kere resetledi oda şarj %16-17 civarındaydı. Eşimin telefonuda x10 mini. Onun telefonuda kitlenmeye başladı telefonu kapatıp açınca düzeliyor 1 saat sürmeden tekrar hem ekran hemde tuşlar kitleniyordu. Hem telefonu formatladım hemde bellek kartını daha sonra hiç bir sorun kalmadı. Sana önerim hem telefonu hemde bellek kartını formatla (sıfırla) mutlaka düzelecektir. Sonucu bildirirsen sevinirim.

Casio Murat

Üye
bozuldumu düzelmiyor..#

kaplan4680

kaplan4680

Üye
bende de aynı cihaz var iş yerimin wifi sine bağlandığım zaman reset cekiyor telefon bir türlü kendine gelemiyor kapsama alanından cıktığım zaman normal sek,lde acılıyor sorun nedir :( diğer wifilere bağlandığımda bier sıkıntı olmuyor

Üst Alt