Xp Ye En Iyi Performansı Vermek

Sponsorlu Bağlantılar

Clausius Clapeyron

Üye
    Konu Sahibi
Xp Ye En Iyi Performansı Vermek
XP yavaş açılıyor arada sırada kasıyor ve genelde sanal bellek hatası alıyorum diyorsanız lütfen aşağıdaki bilgileri okuyunuz.

XP kendi bünyesinde bu tip sorunların giderilmesi için performans ayarları kısmı barındırıyor. Bu ayarları şimdi hep beraber değiştirelim.
1) Başlat a basıp Bilgisayarımın üzerine gelin. Sağ tıklayıp özelliklere girin.
2) Gelişmişe tıklayın. Performansa ayarlarına tıklayın. Karşınıza Görsel efektler gelecek. Yanındaki gelişmişe tıklayın.
3) Şimdi önemli noktaya geldik. Bu aşamada işlemcinin ve ram in yönünü değiştireceğiz.
- işlemci zamanlamasını programlar olarak işaretleyin
- Bellek kullanımını sistem önbelleği olarak işaretleyin

Eğer zaten işlemci zamanlamasını programlar, Bellek kullanımı sistem önbelleği olarak işaretliyse tam tersini yapabilir veya aynen bırakabilirsiniz (sorun sanal bellek ayarlarında olabilir)

- sanal bellek ayarı çok önemlidir. Değiştire tıklayın. Muhtemelen özel boyut seçilidir. Değilse özel boyutu seçin. Başlangıç boyutuna 2000, en büyük boyutada 3000 giriniz. (kullandığım ram 256 MB lık DDR ram ve sürekli sanal bellek hatası alıp PC im kasıldığı için ve ram i şimdilik yükseltemediğim için ayarı yüksek seçerek sanal bellek hatası alma durumunu ortadan kaldırdım hemde pc im süper hızlandı) Değerleri kafanıza görede yazabilirsiniz. Daha sonra ayarlaya basınız.

PC yeniden başladığında fark göreceğinizden eminim. Fark gördünüz mü ???
 


ksksam_35

Üye
eywallah kardeşim
 

Figo_78

Üye
tşkl
 
asım hulusi

asım hulusi

Üye
teşekkürler
 
serdar@@@

serdar@@@

Üye
saol:d::d::d:
 


Üst Alt