Xp sistem Ram'in tamamını GÖRMÜYOR :(

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Neisseria.Ps

Neisseria.Ps

Üye
    Konu Sahibi
Xp sistem Ram'in tamamını GÖRMÜYOR :(
Arkadaşlar Windows Xp sistemim 768MB ram'i 512MB olarak görüyor. 768MB Ram 512+256 olarak üzere 2 slottan oluşuyor ve Xp sistem sadece 512Mb görüyor. Geçen yıl Win7 kurdum, 768Mb gördü, 2 gün önce Vista kurdum ve yine 768Mb gördü. Bu arada 2 yerel disk var ve Xp C'de, Vista'yı D'ye kurmuştum. Neyse Vista'yı beğenmediğimden dün sildim ve Win7 kurdum(D'ye), Ram'ın tamamını görüyor. Xp de görmemesinin nedeni nedir? Bu arada kasa bayağı eski alalı 6-7 sene oldu galiba...

Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz
768MB DDR Dual Ram (200MHz)
GeForce FX 5200 128MB Ekran Kartı

Düzgün anlatamamış olabilirim umarım anlamışsınızdır yardımlarınızı bekliyorum...

fk555897

fk555897

Üye
Ekran Kartı paylaşımlıya geçtiyse RAM'den alabilir. BİOS'dan düzeltebilirsin.

Neisseria.Ps

Neisseria.Ps

Üye
    Konu Sahibi
Nasıl?

CmptrCanavarı

CmptrCanavarı

Üye
eğer anakartta 4 adet ram slotu varsa ram lerin yükek mhz li olanını hangi slota taktığına dikkat et ramleri çıakrt yerlerini değiş uçlarını sil bide öyle dene

Neisseria.Ps

Neisseria.Ps

Üye
    Konu Sahibi
eğer anakartta 4 adet ram slotu varsa ram lerin yükek mhz li olanını hangi slota taktığına dikkat et ramleri çıakrt yerlerini değiş uçlarını sil bide öyle dene

Anakartta 2 adet ram slotu var, ram lerin ikiside 200MHz, kurşun kalemin ucunu kırıp ramlerin ucuna sürmeyi düşünüyorum ama henüz birşey yapmadım daha dün bios u bozdum bilgisayar açılmıyodu :D

mmt1458

Üye
evet paylaşımlıdır arkadaşımda 2gb paylaşımlı olarak 256 olarak gözüküyor ama gta 4 u kasmadan oynuyor garip

nalcam22

nalcam22

Üye
gta4 ü gözünüzde çok büyütmeyin e2140 1.6ghz 1 gb ram 512mb gt6600 ile acıyor abimin pc

Awriyedikkat

Awriyedikkat

Üye
Oyun zaten açınca 1.5 gb ram kullanıyor 1 gb ram ile oynanmaz 2-3 milyarlık pc lerde bile açılmayan oyundan bahsediyoruz

PremiumWork

PremiumWork

Üye
Windows XP güncellersen yada başka güncel bir XP kurarsan sorun düzelecektir.Gecenlerde 512+256 RAM taktık 768 görüyordu, bozmuşta olabilirsin :hmmm

- - - Eklendi - - -

Oyun zaten açınca 1.5 gb ram kullanıyor 1 gb ram ile oynanmaz 2-3 milyarlık pc lerde bile açılmayan oyundan bahsediyoruz

Çok büyütmeye gerek yok arkadaşın dediği gibi özel ayarlarla oynanabilir.Ama yüksek ayarlarda açmak için sağlam kasa lazım

nalcam22

nalcam22

Üye

2 3 milyarlık pcyle alakası yok oyunda optimizasyon sorunu var 1.7 pachi kurunca düzeliyor .

Neisseria.Ps

Neisseria.Ps

Üye
    Konu Sahibi
Windows XP güncellersen yada başka güncel bir XP kurarsan sorun düzelecektir.Gecenlerde 512+256 RAM taktık 768 görüyordu, bozmuşta olabilirsin :hmmm

Haklı olabilirsin, kaç yıllık Xp Cd'si kullanıyorum, güncelleme ile halledemezsem internetten güncel Xp indireceğim mecburen. Öneri için teşekkürler NegroS ve bu arada arkadaşlar GTA 4 TARTIŞMASINI BAŞKA BİR KONU ÜZERİNDEN HALLETSENİZ İYİ OLUR.
,

PremiumWork

PremiumWork

Üye
Haklı olabilirsin, kaç yıllık Xp Cd'si kullanıyorum, güncelleme ile halledemezsem internetten güncel Xp indireceğim mecburen. Öneri için teşekkürler NegroS ve bu arada arkadaşlar GTA 4 TARTIŞMASINI BAŞKA BİR KONU ÜZERİNDEN HALLETSENİZ İYİ OLUR.
,

:rica: , GTA 4 konusu tatlı bir tartışma :tebessüm:

MaxipmaN

Üye
aynı sistem bende de vardı ah ah o eski günler benim anakartımda 4 slot vardı ikisi çalışıyor ikisi çalışmıyordu ona dikkat et

Neisseria.Ps

Neisseria.Ps

Üye
    Konu Sahibi

:rica: , GTA 4 konusu tatlı bir tartışma :tebessüm:

:evet: . O tatlılığı başka bir konu üzerinden taçlandırabiliriz:oke::tebessüm:. Neyse ben güncelleme işine baktım birkaç sorunla karşılaştım sistem orjinal olmayabilir kontrol edip düzeltirim belki güncellerim olmadı güncel indiricem... Yorumlar için teşekkürler konu kapatılsın veya yasalar ne gerektiriyorsa o yapılsın neyse kafanıza göre takılın(h)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt