Xiaomi Mi 9 Root Atma ve Mi 9 TWRP Yükleme

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Xiaomi Mi 9 Root Atma ve Mi 9 TWRP Yükleme
Geçtiğimiz haftalarda duyurusu Çin'de ve Avrupa'da gerçekleştirilen Çinli firmanın en güçlü cihazı olan Xiaomi Mi 9 sahip olduğu üçlü arka kamera kurulumunun yanı sıra sunduğu üst düzey özellikleriyle de önceki modellerde olduğu gibi yine gönülleri fethetmeyi başardı. Snapdragon 855 işlemci, 48 MP çözünürlüğe sahip üçlü arka kamera sistemi ve daha birçok farklı özelliği rakiplerine kıyasla çok daha uygun bir fiyata sunan Mi 9 yakın zamanda ülkemizde de hem resmi olarak hemde ithalatçı firma garantili olarak satışa sunulacak.

Bende sizlere bu yazımda henüz çok yeni bir cihaz olan Mi 9 nasıl root atılır ve Mi 9 nasıl TWRP recovery yüklenir kısaca onu anlatacağım. Çinli şirket cihazı duyurduktan birkaç gün sonra kaynak kodu dosyalarını yayınladığı için Android geliştiricileri elini çabuk tuttu ve recovery dosyaları yayınladı.

Xiaomi Mi 9 TWRP Yükleme

Cihazınızda bulunan bütün dosyaların yedeğini alın. Aşağıda yer alan işlemler sonucunda cihazınızda meydana gelebilecek herhangi bir yazılımsal veya donanımsal sorundan ben veya maxicep.com yönetimi sorumlu değildir. Öncelikle BURAYA tıklayın ve Xiaomi Mi 9 bootloader kilidi açma konusuna giderek önce kilidi açın. tıklayarak Xiaomi Mi 9 TWRP recovery dosyasını bilgisayarınıza indirin ve bir klasöre çıkartın. Mi 9 twrp recovery dosyasının adını recovery.img olacak şekilde düzenleyin.

Telefonunuzu kapatın. Ardından ses kısma + güç butonlarına aynı anda basarak telefonu fastboot moduna alın ve bilgisayara kablo ile bağlayın. Daha sonra recovery dosyasını attığınız klasöre girin ve o klasör içerisinde cmd ( komut yöneticisi ) uygulamasını çalıştırın. Ardından ilk olarak
Kod:
fastboot devices
kodunu yazın. Eğer ekranda seri numarası gibi bir kod görürseniz cihazınız bilgisayar tarafından tanınmış demektir. Eğer görünmüyorsa veya device not found yazıyorsa driver dosyalarını yeniden yükleyin veya adb driver dosyalarını bilgisayarınıza yükleyin.

Daha sonra
Kod:
fastboot flash recovery recovery.img
kodunu yazın ve enter tuşuna basın. Çok kısa bir işlemin ardından Mi 9 TWRP recovery dosyası yüklenmiş olacaktır. Daha sonra
Kod:
fastboot reboot recovery
kodunu yazarak telefonu recovery modunda başlatabilirsiniz.

Xiaomi Mi 9 Root Atma

İlk önce tıklayarak Xiaomi Mi 9 root atma işlemi için gerekli olan Magisk dosyasını indirerek telefon hafızasına atın. Daha sonra recovery modunda telefonu açın ( ses arttırma + güç butonları ile ) Install yani yükleme kısmından Magisk dosyasını bulun ve yükleyin. Bu sayede Mi 9 root atma işlemi bitmiş olacaktır. Eğer cihazınız döngüde kalırsa yani animasyonu geçemezse tıklayarak dosyayı indirin ve ardından twrp recovery menüsünden bu dosya ile beraber magisk dosyasını tekrar yükleyerek telefonu yeniden başlatın.
 


Üst Alt