Xiaomi Mi 6'nın Üç Versiyonu Kod Adları ve Özellikleri ile Sızdırıldı

Sponsorlu Bağlantılar

Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Xiaomi Mi 6'nın Üç Versiyonu Kod Adları ve Özellikleri ile Sızdırıldı


Çinli akıllı telefon ve cihaz üreticisi Xiaomi, geçtiğimiz yıl MWC 2016'da tanıttığı amiral gemisi Mi5 modeli ile büyük beğeni kazanmıştı. Gelen bilgilere göre Xiaomi, yine tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaracak yeni amiral gemisi Mi 6 üzerinde çalışıyor. Bir önceki haberimizde, farklı özellikleri ve fiyat noktalarını göz önünde bulundurarak tasarlanan akıllı telefonun üç versiyonu olacağını belirtmiştik. Şimdi ise Mi 6 hakkında bilinenlere ek bazı bilgiler içeriyor. Bu bilgiler arasında Mi 6'nın şirket içindeki varyant isimleri ve bazı özellikleri bulunuyor.
Xiaomi Mi 6 Youth, giriş seviyesi bir seçim olacak. Mi 6 Youth üzerinde, Qualcomm Snapdragon 835 yonga seti için bütçe alternatifi olması nedeniyle makul derecede gelişmiş MediaTek Helio X30 yonga setinden yararlanılıyor. 10 nm'lik bir işlemle üretilen bu yonga seti, on adet CPU çekirdeğine, daha doğrusu 2 adet 2.8 gHz A73 çekirdeğe, dört adet 2.2 gHz A53 çekirdeğine ve dört adet 2.0 gHz A35 çekirdeğe sahip. Bu gibi 10 çekirdekli yapılandırmalar MediaTek'in arzu edilen performans ve güç verimliliği oranına ulaşma yaklaşımını gösteriyor. Qualcomm ve Samsung gibi diğer yonga üreticileri, aynı amaçla daha az sayıda özel tasarlanmış CPU çekirdeği kullanıyor.

Mediatek Helio X30'un on çekirdekli işlemcisi, PowerVR 7XT serisi grafik işlemci birimi ile eleştiriliyor. Kesin model bilinmiyor, ancak büyük olasılıkla GT7200 veya GT7400 birimi kullanılacak. Her ikisi de bugünkü mobil oyunların ve 4K videoların çoğunu idare edebilecek kadar güçlü olmasına rağmen, en üst düzey performans ve özellik için Mali G71 ve Adreno 540 GPU'nun gerisinde kalıyor. 4GB LPDDR4X RAM, 64GB depolama alanı ve çiftli arka kamera kurulumu, Xiaomi Mi 6 Youth modelini ideal "bütçe dostu amiral gemisi" olmasının garantisi gibi. Tabi Helio X30 bir Snapdragon 835 değil ama Xiaomi'nin Çin'de amiral gemi akıllı telefonunu çok fazla özellik kısıntısı yapmadan 1.999 Yuan (290$) fiyatla satmasını sağlıyor.

Bir diğer model olan Xiaomi Mi6 Standard, Quad-HD çözünürlüklü OLED ekrana, 4GB RAM ve 128GB depolama alanına sahip. Qualcomm Snapdragon 835 yonga seti ile güçlendirilmiş. Çift kamera kurulumu da mevcut olan bu Mi 6 varyantı ise 360$ (2,499 Yuan) fiyat karşılığında satılacak.

Son olarak karşınızda Xiaomi Mi 6 Premier. Xiaomi Mi 6'nın en çok merak edilen üst seviye modeli çift tarafı kavisli OLED ekrana ve 3D seramik arka yüzeye sahip olacak. RAM ve dahili depolama özellikleri ise sırasıyla 6GB ve 256GB olarak güçlendiriliyor. Snapdragon 835 yonga setine yer verilen Xiaomi Mi 6 Premier modelinde bulunan bu ekstra bellek özellikleri, Mi 6 Premier modelinin fiyatını 434$ (2,999 Yuan) seviyesine taşıyor.

Tabi ki bu bilgilerin şimdilik sadece iddia olduğunu unutmamak gerekiyor. Xiaomi, henüz MWC 2017 için bir tanıtım etkinliği duyurusu yapmadı. Fakat Çin merkezli şirketin MWC 2017'de olmasa bile bayılır ilk yarısında Mi 6 amiral gemisini sunması bekleniyor.
 
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
2.8 GHZ Yuh :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Kingmortall

Benzer Konular



Üst Alt