amd ninde bazı kartları w10 uyumlu değil, alırken dikkat etmek lazım sürücü üretmeyebiliyorlar bazı modellerde.
Belki de sürücü problemi olmayan tek bileşen masaüstü ekran kartlarıdır, 13 yıllık kartlara bile Windows 10 sürücüsü resmi olarak sunuluyor

Laptop demiyorum çünkü Laptop'larda güncel sürücüyü doğrudan AMD veya Nvidia'dan indiremiyorsunuz, ekran kartını tanımama problemi olabiliyor.Bu durumda Laptop üreticinizin ekran kartı sürücüsünü beklemeniz gerekiyor ve sürücü maalesef son sürüm olmuyor.
Ancak bu durum tüm Laptop grafikleri için geçerli değil tabi, örneğin yeni bilgisayarımın en güncel GTX serisi sürücülerini doğrudan Nvidia ve GeForce'den yükleyebiliyorum.
Önemli bir konu, ne Nvidia ne de AMD ekran kartları için kendini kanıtlamış markalar (MSI, Asus, EVGA, gibi) dışındaki üreticiler tercih edilmemeli.Evet bu markaların dışında çok sayıda aynı model ekran kartı üretiliyor, aynı AMD veya Nvidia Grafik Çekirdeğini kullanıyorlar ancak geri kalanı asıl farkı çıkaran etmenler.Kullanılan Ram yongaları, baskı devre kalitesi, soğutma sistemi ve bunlara ek olarak bazen hayati öneme sahip olabilen Grafik Kartı Bios güncellemeleri gibi.
Bir sistemin en önemli üçüncü bileşenini (1-Anakart, 2-İşlemci) dünya markası almak her zaman kazandırır.
Bu parçadan kesinlikle kısmamak lazım, aksi halde belli bir zaman sonra mutlaka elinizde kalacaktır.
Yine canlı örnek kendimden vereyim size, tam 18 senelik olan MSI üretimi
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
ekran kartım halen daha sıfır gibi çalışıyor.
2005 yılında aldığım Sparkle üretimi GeForce FX5500 ise 3 yılda yandı.
Çok güzel bir rehber:
>
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız