Xerox'tan "Jel Mürekkep" Teknolojisi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
Xerox'tan "Jel Mürekkep" Teknolojisi
Xerox'tan Jel Mürekkep Teknolojisi



Xerox’tan yapılan açıklamaya göre; bulunan yeni mürekkep teknolojisi sayesinde dijital baskı makineleri, ambalaj ve kutulama sektöründe de kullanılabilecek.

Xerox’un yeni mürekkep teknolojisi, plastik, karton veya folyo gibi çok farklı malzemelerin üzerine baskı işleminin kolaylıkla yapılmasını sağlayacak.

Xerox’un jel mürekkep buluşu, yaklaşık 400 milyar dolarlık ofset baskı pazarında, dijital baskı makinelerine yeni bir pazar fırsatı ve rekabet alanı yaratacak.

Geliştirilen mürekkep teknolojisi, geleneksel inkjet makinelerde kullanılan su bazlı bir mürekkep olmadığından, uygulandığı her medya üzerinde katı ve kalıcı bir form tutabiliyor.

İlk uygulandığında fıstık ezmesi kıvamında olan bu jel mürekkep, baskı esnasında üzerine yansıtılan ultra viole ışınlarla çok sert ve kalıcı bir forma dönüşüyor.

Bu jel mürekkep, mevcut su bazlı mürekkepler gibi basıldıktan sonra buharlı özel ısıtıcılarla kurutulma ihtiyacı duymuyor. Böylelikle, canlı, keskin ve uzun ömürlü görüntüler elde edilebiliyor.

Xerox, jel mürekkeple birlikte bunu çeşitli medyalara aktaracak yeni baskı kafaları da (print head) geliştirdi. Damlatma miktarını otomatik belirleyen, daha güvenilir ve hızlı olan bu baskı kafaları, geliştirilen jel mürekkebin çeşitli medyalara uygulanmasını sağlayacak.

Dayanıklı, paslanmaz çelikten yapılan yeni baskı kafalarının İnkjet baskı kafalarına göre 10 kat daha fazla bir ömrü bulunuyor.

Her bir baskı kafası, 1 saniye içinde 40 milyondan fazla damla mürekkep damlatma hızına erişiyor. Birden fazla baskı kafasının yan yana kullanılmasıyla da, çok geniş medyalara ve malzemelere baskı yapılabiliyor.

PcWorld
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt