WP8 İnternet Paylaşımı Sorunları ve Çözüm Yolları

Sponsorlu Bağlantılar

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
WP8 İnternet Paylaşımı Sorunları ve Çözüm Yolları


Windows Phone’un son sürümüyle birlikte tüketiciler; operatör ile cihaz özelliklerine ve izinlerine göre İnternet Paylaşımı özelliğini kullanabilmeye başladılar. Peki bu özellik planlandığı gibi çalışmazsa ne olur? Bilindiği gibi pek çok kişi Windows Phone üzerinden internete bağlanmaya çalışırken sorunlarla karşılaşmakta…

Cihazlar, telefon tarafından oluşturulan yeni bağlantı noktasını görebiliyor ve bağlanabiliyorlar ancak internet erişimi mümkün olmuyor. Neyse ki, Nokia forumundaki kullanıcılar sayesinde bu sorunu çözebilecek birkaç adım bulunuyor. Peki bir kişinin internet paylaşımı desteğini alması ve çalıştırması için ne yapması gerekiyor?

Çözüm 1) Erişim Noktası’nı Güncelleyin (Yalnızca Nokia için)

İlk çözüm önerisi; Nokia Erişim Noktası ayarlarını güncellemek. ( Bunun için şu konudaki QR kodunu kullanabilirsiniz: http://www.maxicep.com/windows-phon...8-nokia-guncellemeleri-qr-kodlari-747887.html ). Ancak bu her zaman sorunu çözmeyebiliyor ve bizi yapılabilecek ikinci adıma sürüklüyor. Eğer bu ayar güncellemesi (yada ileri düzey ayarları biliyorsanız erişim noktası ayar düzenlemesi) herhangi bir işe yaramazsa yada Lumia olmayan bir Windows Phone kullanıyorsanız, APN (Erişim Noktası Adı) ayarlarını kontrol ettiğinizden emin olun.

Çözüm 2) APN Bağlantılarını Kurcalayın

Aslında ikinci çözüm şunu yapıyor; APN’ye bir kukla giriş yaparak önceki bağlantı ile arasında geçiş yaparken, aktif APN bağlantısının yeniden aktive olmasını sağlıyor.

Normalde Erişim Noktası ayarlarında yalnızca bir bağlantı yer almalı, ancak (kurulum sırasında gelen bütün uyarıları atlayarak) ikinci bir giriş yapmak burada iki bağlantı olmasını sağlar. Yeni oluşturulan bağlantıya geçiş yapmak (Üzerine basılı tutun ve aktif et deyin); mobil operatör verisini kullanarak otomatik şekilde oluşturulmuş olan bağlantıyı pasif hale getirir.

Şimdi geriye yapılması gereken tek şey kalıyor; o da asıl APN girişini yeniden aktive etmek. Böylelikle Windows Phone’a bağlanan bir cihaz, telefon üzerinden internete girebilecek. Eğer bu işlem işe yararsa, olay sadece APN reaktivasyonu gerekliliğinden ibaret demektir. Ancak işe yaramazsa, başka yollar araştırmak zorunda kalacağız.

İnternet Paylaşımı sorunları yaşıyor musunuz? Yukarıdaki adımlar sorununuzu çözmenize yardımcı oldu mu? Lütfen yorumlarınızla bilgilendirin ki sonradan gelecek ve benzer sorunu yaşayabilecek diğer arkadaşlar da bu konudan faydalansın.

Bu arada eğer hiç anlamıyorsanız, ince ayarları çok kurcalamayın. Sisteminizde veya telefonunuzda doğabilecek sorunlardan şahsım ve Maxicep sorumlu değildir.

Kaynak: WPCentral
Çeviri ve düzenleme: bulutsuzgece
 
  • Beğen
Tepkiler: OozyStaw, skynet, csll ve 1 kişi daha


ardacumhur

ardacumhur

Üye
Çok güzel olmuş abicim ellerine sağlık emeğine sağlık.

Teşekkürler :)
 
  • Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Çok güzel olmuş abicim ellerine sağlık emeğine sağlık.

Teşekkürler :)

Yine yaygın karşılaşılan (ve bu sefer kendimin de karşılaştığı) WP8'deki genel bir soruna dair farklı bir makale çevirisi ile birazdan tekrar buradayım ;)

Coming soon... :oke:
 
komando04

komando04

Üye
emeğine sağlık olsun abi sağolasın güzel olmuş
 
csll

csll

Üye
Lumia 625 üzerinden 5800 dan internete girmek istiyorum ama olmuyor yazdıklarının hepsini denedim abi ama olmadı nerde sorun var çözemedim
 
OozyStaw

OozyStaw

Üye
Çevirine sağlık Özgür Abi :tşk:
 


Üst Alt