Wp8 bataryanız hızlımı gidiyor? öyleyse kalibre edin!

Sponsorlu Bağlantılar

BelaMonte

BelaMonte

Üye
    Konu Sahibi
Wp8 bataryanız hızlımı gidiyor? öyleyse kalibre edin!
Windows Phone işletim sistemi sistem kaynaklarını har vurup harman savurmadığından hali hazırda cihazlarımız maksimum kullanımda bile akşamı ediyor bir şekilde. Fakat yanlış sarj edilmeler ve zamanla bataryanın yıpranmasından dolayı kalibre edilmesi gerekiyor. Bu bütün mobil cihazlarda ara sıra yapılması gereken bir işlem.

***Tavsiyeler***

1. Parlaklık: Ayarlardan parlaklık ayarını “orta” olarak seçin

1a) Tema renklerinin açık renk olması da pilin ömrünü azaltıcaktır, koyu renkler seçebilirsiniz

2. NFC. Kapalı konumda bulundurmayı unutmayın, eğer açıksa şarjı öldürüyor. Kapattıktan sonra reboot etmeyi unutmayın.
3. Location: GPS + Glonass = İhtiyacınız olmuyorsa eğer sık sık, kullanacağınız zaman açın
4. Bluetooth: Kullanmıyorsanız daima kapalı olsun.
5. Wifi: Eğer ki bulunduğumuz ortamda Wi-fi ağı yok ise, kapalı konuma getirin.
5a) Settings -> Wifi -> Advanced: Yeni ağ bulunduğunda beni uyar ve wifi bağlantıları hakkında bilgi gönder ayarlarını kapatın.

6. 2G/3G: Eğer ki hareket halindeyseniz ve telefonla işiniz yoksa 2G ile devam edin. Malum ülkemizde 3G ağı hala çok sağlıklı değil. Sabit dururken iyi çeksede hareket halinde kopmalar yaşanıyor. Hayat Turkcell reklamlarındaki gibi değil ne yazık ki :D

7. Batarya koruma seçeneğini pasif hale getirin.
8. Sms ve konuşmaların SkyDrive’a kaydedilmesi ayarını kapatın, bu çoğu kişi için gereksiz bir özellik. Boş yere internet bağlantısını kullanıyor.

9. Ayarlar kısmına gelin ekranı sağa veya sola çekip diğer ekrana geçin.
9a) Oyunlar: Oyun isteklerini eşitle seçeneğini pasif hale getirin.
9b) Music + Videos ” Xbox Music’e bağlan ” ve “Xbox Music bulut koleksiyonu” ayarlarını pasif hale getirin

9c)Arkaplan görevleri: Bu kısımdaki uygulamalardan işimize yaramayanları siliyoruz, maksimum 4 uygulama olmasına dikkat ediyoruz.

10. Dikkatli telefon(HTC): Ayarlardan kullanmadığınız özellikleri pasif hale geitirin, pili fazlaca tükettiğinden bahsediliyor.
11. HTC uygulamasını kullanıyorsanız, kava durumu uygulamasından ve hisselerden işinize yaramayanları kaldırın.

***Kalibrasyon Adımları***

1.3G’ye geçin

2.Ayarlar->Kilit Ekranı: Şifreli korumayı kaldırın ve ayrıca bekleme süresini maksimum yapın.

3.Parlaklık: Maksimum olarak seçin

4.Batarya koruma modunu pasif hale getirin.

5.Batarya %10 seviyesine gelene kadar oyun oynayın, internette takılın.

6.2G’ye geçip ardından internet bağlantısını tamamen kapatın. Telefon sadece çağrı alıp verecek moda gelsin yani.

7.Wi-Fi ağına geçin ve %5 olana kadar internet vs takılın.

8.Uçak modunu aktif hale getirin.

9.Telefonun ekranı maksimum parlaklıkta ve zaman aşımı olmadan şarjı bitene kadar ekran açık beklesin.

10. Şarjı bitip kapanınca, telefonu sarja takın. Telefon açıldıktan sonra Parlaklık ayarını Orta olarak seçin. Zaman aşımı süresini eski değeri neyse ona çevirin.

11. Ekranı kilitleyin, yani kapatın ve o şekilde %100 şarj olana kadar bekleyin. Şarj olur olmaz telefonu şarjdan alın.

12. Telefonu eskiden nasıl kullanıyorsanız tekrar o hale getirin.

Bu adımlardan sonra cihazınızdaki farkı hissedeceksiniz.

Önemli not: Cihazını yeni alanlar 20-30 günlük kullanıcılar için bu işlemlere gerek yok, tavsiye edilmiyor. Zaten pil daha yeni kalibrasyona gerek yok.

ALINTIDIR. http://wp8user.wordpress.com/2013/03/08/windows-phoneumuzun-bataryasini-kalibre-ediyoruz/

arkadaşlar ben lumia 920 kullanıyorum. Batarya bir gün bile girmiyordu. Bu adımları denedikten sonra şarz edeli 3 saat oldu halen %100. Sizde deneyin sonuçları yazın. :)

Bu Konu Mobil Sürümden Açıldı

Duran.Y

Duran.Y

Üye
Konu için teşekküler birkaç ay sonra bizimde işimize yarayacak bilgiler bunlar :)

BelaMonte

BelaMonte

Üye
    Konu Sahibi
Konu için teşekküler birkaç ay sonra bizimde işimize yarayacak bilgiler bunlar :)

şöyle bir akşam olsun, ne kadar fark ettiğini yazacağım :)

Bu Mesaj Mobil Sürümden Gönderildi

smltrl

Üye
Kalibrasyona başlamadan önce %100 mü olacak batarya?

BelaMonte

BelaMonte

Üye
    Konu Sahibi
Kalibrasyona başlamadan önce %100 mü olacak batarya?

şahsen ben bu yazıyı %15 iken gördüm tam çatır çutur oyun oynayacağım derken hemen %10 oldu bende yeniden şarz ettim %100 den %10 a kadar Full internet oyun yaptım. Ama telefonun ısınmamasına dikkat et sonuçta yararlı bir şeye giderken zararlıda olabilir çok ısınması bataryaya.

kursat99

kursat99

Üye
Peki ilk kullanımda nasıl kalibre edilecek? Ben şarjı bitirip 10 saat civarında takılı durmalı olduğunu okumuştum. Bazı yerlerde ise yeni bataryaların tam bitirilmemesi gerektiği yazıyor.

BelaMonte

BelaMonte

Üye
    Konu Sahibi
Peki ilk kullanımda nasıl kalibre edilecek? Ben şarjı bitirip 10 saat civarında takılı durmalı olduğunu okumuştum. Bazı yerlerde ise yeni bataryaların tam bitirilmemesi gerektiği yazıyor.
ilk kalibrede 8 saat etmiştim. Ve yeni bataryaların bitirilmesi zararlı. Ama kalibre yaparken bitirilmesi zararlı. Sadece bir kez liğine taç bitireceksin ki oda tam bitmez. Telefon hiç bir zaman bataryayı tam bitirmez. O yüzden sorun olmaz.

ben 10 saat önce şarz ettim 6 saat uyku ama açık kaldı telefon şuan %94 ve yarısı internette geçti wifi ve 2g de. Şuan 2g de yani şebekeden bağlanıyorum :) kalibreyi yapmadan önce şarz şuan %86 ydı.

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
bir yerde Ayarlar>Şebeke ayarlarında Şebeke Seçimini otomatik değil de kendi şebekenizi manuel seçmemizi batarya kullanımına iyi geldiğini okumuştum. otomatik olunca sinyal düşük olduğu yerlerde başka hatlar arıyormuş. benim bildiğim bu yurtdışında geçerli bişi ama yine de sizin de görüşünüzü almak istedim doğruluk payı nedir bunun türkiye sınıtları içerisinde? :)

bi de yine şebeke ayarında Veri dolaşım seçeneklerinde dolaşımı aç/kapa var. tam olarak neye faydası neye zararı var bunun? sonuçta 3g interneti veri bağlantısından açıp kapıyoruz, peki bu dolaşım olayı nedir?

BelaMonte

BelaMonte

Üye
    Konu Sahibi
bir yerde Ayarlar>Şebeke ayarlarında Şebeke Seçimini otomatik değil de kendi şebekenizi manuel seçmemizi batarya kullanımına iyi geldiğini okumuştum. otomatik olunca sinyal düşük olduğu yerlerde başka hatlar arıyormuş. benim bildiğim bu yurtdışında geçerli bişi ama yine de sizin de görüşünüzü almak istedim doğruluk payı nedir bunun türkiye sınıtları içerisinde? :)

bi de yine şebeke ayarında Veri dolaşım seçeneklerinde dolaşımı aç/kapa var. tam olarak neye faydası neye zararı var bunun? sonuçta 3g interneti veri bağlantısından açıp kapıyoruz, peki bu dolaşım olayı nedir?

o veri dolaşımını bende anlamadım ama senin dediğin gibi şuan otomatik yerine Avea yı seçtim

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

veri dolaşımı yurtdışında ve diger operatör şebeke sinyalinin alındıgı yerlerde cihazın o şebekeler üzerinden veri kullanmasini sagliyor. Ülkemizde diger operatörlerin aglarina baglanamasak da cihaz kendi şebeke sinyalimiz duşuk oldugunda diger operator aglarina baglanmaya calişir. Bu durumda her iki sorunda belirttigin gibi cihaz baglanamayacagi bir aga surekli baglanmaya calişacagindan şarj tuketimi artar.

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
o zaman veri dolaşımını açık tutmanın bir yararı yok kapatayım bari :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
kapat tabi ki. Yararini birak zarari bile var bataryaya.

IVI-Elia

Üye
Sonuç kısmen başarılı ancak ben eksik yaptım biraz.Yarın tekrar deniycem ama buna rağmen fayda etti.

BelaMonte

BelaMonte

Üye
    Konu Sahibi
Sonuç kısmen başarılı ancak ben eksik yaptım biraz.Yarın tekrar deniycem ama buna rağmen fayda etti.

bir kez yaptıktan sonra diğer gün aynısını yaparsanız, bilmiyorum belki etki etmeyebilir ama hiç bilmiyorum. Ben 17 saat geçti 6 saat uyku ile 11 saat de %40 kaldı ve sabahtan akşama kadar internetteydim ve az önce yarım saat oyun oynadım. Şimdiye bitip tekrar şarz etmem gerekiyordu :D sonuç çok başarılı

Murat Alper

Murat Alper

Üye
ya benim anlamadığım sen şimdi şey yazmışsın buraya batarya tasarruf mod'u pil süresini kısaltır yazmışsın o zaman boşuna yaptılar bu tasarruf mod'unu :hmmm

ThunderblastX

ThunderblastX

Üye
Ya beyler bu ekran parlaklığı otomatik olunca daha iyi değil mi orta seviyede parlaklığı çok yüksek oluyo
Sent from my RM-821_eu_turkey_343 using Board Express

BelaMonte

BelaMonte

Üye
    Konu Sahibi
Ya beyler bu ekran parlaklığı otomatik olunca daha iyi değil mi orta seviyede parlaklığı çok yüksek oluyo

sırf onun için konu açmıştım :D ben hep otomatikte kullanıyordum şimdi düşükte kullanıyorum. Ama bir fark görmedim tabi gün ışığında daha az batarya yer.

ThunderblastX

ThunderblastX

Üye
Ben pek fark olacağını sanmıyorum otomatik daha cazip geliyo bana :D

Üst Alt