Haber WP8.1 SDK üst düzey geliştiricilerle teste sunuldu!

Arkadaşlar Windows Phone 8.1 SDK Preview'i bana gelen mail ile indirdim. İnceledim ama her şey paylaşılmış zaten bana pek bir şey kalmamış Şunu söylemek istiyorum. Bu 8.1 SDK Preview geliştiriciler için yeni API'lerin test edilmesi adına gönderilmiştir. Geliştiricilerin 8.1'e geçiş sürecini kolaylaştırmak ve ortama daha önceden alışmak için gönderilmiştir. Görsellerdeki sızıntılar da SDK'nın emulatörü üzerinden gözlenen özelliklerdir. Emulatördeki 8.1 versiyonu, tam olarak çıkacak olan 8.1 versiyonunu yansıtmamaktadır. Genellikle geliştiricilere sunulan API'leri emulatör'de test edebilimek için getirilen özellikler yer almaktadır. Notification center, Background Customize, Groupping Application, Shortcuts gibi sistemdeki görsel ve kullanıcıya yönelik yeniliklerin daha sonraki Preview'lerde geleceğini düşünüyorum.
Şunu söyleyebilirim ama 8.1 gerçekten beklentilerin de üzerinde bir update olacak. Kullanıcıların eksik bulduğu her şeyi karşılayacak gibi duruyor.
Biz geliştiricilere de birçok yenilik gelmiş. 8.1 yayınlandıktan sonra çıkacak uygulamalarla bu yenilikleri markette görebileceksiniz.
Arkadaşlar Windows Phone işletim sistemine desteğe devam Sistem gerçekten gelişiyor ve sağlam adımlarla geliyor.

Tepkiler: yunus-emre-6606, PureFood, ON9 ve 8 diğerleri
    Konu Sahibi

Yorum ve bilgilendirmeler için teşekkürler @Osman Özer Öz , elinize sağlık.
WP8.1 yayınlanır yayınlanmaz, yeni uygulamalarınızı bekliyoruz

Tepkiler: Heimdalll
Yorum ve bilgilendirmeler için teşekkürler @Osman Özer Öz , elinize sağlık.
WP8.1 yayınlanır yayınlanmaz, yeni uygulamalarınızı bekliyoruz

Teşekkürler. Yeni uygulamalar gelecek inşallah.

Şunu da belirtmek isterim. Windows Phone 8.1 için geliştirilen uygulamalar, Windows Phone 8.1 güncellemesi almayan telefonlara yüklenemeyecek. Aynen Windows 8, Windows 8.1 geçişindeki gibi. Tüm telefonlar da Windows Phone 8.1 sürümünü alabileceği için bir sorun oluşmuyor tabi ki Windows Phone 8 uygulamaları 8.1'de de çalışacak. Ancak uygulamaların upgrade edilmesi 8.1 açısından daha performanslı olacaktır.

Tepkiler: BLasTeaR ve bulutsuzgece

zaakaan

Üye
Windows Phone 9'da da artık PC sürümüyle, mobil sürümü birleştirirler adı da Windows Phone 9 yerine Windows 9 olur :P

papakudioflu

Emekli Yönetici
Windows Phone 9'da da artık PC sürümüyle, mobil sürümü birleştirirler adı da Windows Phone 9 yerine Windows 9 olur :P
Zaten 2014 yılında verilecek GDR güncellemeleriyle Windows ve Windows Phone api desteklerinin %90'ın üzerinde örtüşmesi hedefleniyor. Mevcut durumda %70 olduğu da biliniyor. Tam birleşme olmasa bile 2014 sonunda çok fazla bir fark kalmayacak.

Tepkiler: BLasTeaR ve m542tf

zaakaan

Üye

Öyle bir durumda da Android kullanıcılarının çok övündüğü ve Windows Phone platformuna en çok yüklendiği konulardan olan oyun ve uygulama sıkıntısı tam tersi bir hal alır, tabi eğer oyun ve uygulamalar da örtüşürse.

sekajmer

Üye
okurken kalbim duracaktı
nisan başlarında mı geliştirici sürümü sunulacak? daha önce mi?

Arkadaşlar bu arada iki küçük ayrıntı paylaşayım.
- Ses kontrolleri Ringer+Nofication ve Media+Apps olmak üzere ikiye ayrıldı. Daha önce max 30 olan bu ayar, Ringer+Notification'da 10'a düşürülmüş, diğerinde de yine 30 olarak kalmış. Bence çokta iyi olmuş
- Kilit ekranında bir değişiklik var sanki arkadaşlar Tarih ve saat bayağı bi aşağıya yaklaşmış. Bildirim sayılarına yer kalmamış gibi. Bence Kilit Ekranında da bir değişiklik olabilir.

Tepkiler: sekajmer

sekajmer

Üye
saat epey büyümüş kesin bir şeyler dönüyor kilit ekranında

peki Diğer Klasörüne çözüm gelir mi? var mı APIlerde böyle bişi :P

Lumia 920'ye gelecek mi bu tuşlar?

papakudioflu

Emekli Yönetici
aslında kilit ekranını pek de merak etmiyorum. Buna tıp dilinde "Glance Etkisi" diyorlar

Tepkiler: ÖEY, Dexter Morgan, OttomaN TigeR ve 1 kişi daha

dakamon

Üye
Lumia 920'ye gelecek mi bu tuşlar?
Hayır kapasitif yerine sanal tuşlar kullanılan telefonlar için geçerli bu ayar. Ama açıkcası kapasitif tuşlardan daha estetik duruyor sanal tuşlar WP8.1 de ben çok beğendim.

Elimize alıp kurcaladıkça daha çok şey öğreneceğiz

ON9

Üye
8,1 güncellemesini yıllar boyu bir adada tek yaşayan abaza Robinson'un hayal ettiği yılbaşı partisine çevirdiler. Esmer, sarışın, kumral, uzun boylu, kısaboylu, şişman, zayıf, balık etli. Ne ararsan var. Ama bu bana alacağımız son güncelleme gibiymiş geliyor (wp9 bizim için hayal olabilir.)

Tepkiler: Aybin.Kilic