wp ve lumia hakkında?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Google Play bir işe yaramıyor. Ben de kullanıyorum onu zorunlu olarak, Angry Birds'ün yanında, Angry Birds Episodes, Angry Birds Hack, Angry Birds Blog, Angry Birds News gibi saçma sapan uygulamalar var. Daha sonra bakıyorsun verimlilik kısmına: Evernote, OneNote, SmartOffice 2, SkyDrive Explorer. 4 uygulama hepsi. Kullanılabilecek çok kaliteli uygulamaları da yok. Ancak UI kişiselleştirme uygulamalarını çok beğeniyorum. Şöyle ki: Launcher 7 + Launcher 7 ListView Theme + Metro Messaging + WP7 Calculator + WP7 People + WP7 Dialer (Phone) + ZPlayer + QP Notifications Pro + StatusBar+ (WP7 Durum çubuğu) ve daha birçoğu.

Android kişiselleştirmek için. Google Play çok başıboş bir mağaza. Hatta, yakında Android alt pazara da açılıyor; Nokia da cevap olarak Meltemi'yle cevap verecek. Asıl savaşın alt-seviye akıllı telefonlarda yaşanacağını söyleyeyim; kıyamet kopacak. Eğer bir şekilde Android S40'ların da hakimiyetini sallamaya başlarsa Nokia gelip Meltemi ile onu savuşturacak. Tutulursa Meltemi orta-düzeye de gelecektir diye düşünüyorum.

Windows Phone Metro arayüzüne bayılıyorum. Apollo ile çok güzel olacak, Windows 8 ile gelen bazı özellikleri (ne bazısı, çoğu özelliği) de Apollo'da göreceğiz. Tango 120 dil desteği sunacak, Apollo da C ile uygulama geliştirebilme desteğini. Şu anda yalnızca 23 dil için bi,r IDE ve bir dil ile uygulama geliştiriliyor. Neredeyse tüm uygulamaların tabanının C olmasının sebebi vardır, C neredeyse her işin altından kalkabilir. Ancak Windows Phone buna imkan tanımıyordu. Artık C desteği de geleceğine göre, gerçek kaliteli uygulamaları görebileceğiz. 120 dil desteğine gelirsek, 23 ülkeyi çıkaralım, oralarda bilgisayar bile yoktur bence. 23 ülke de önceden vardı, 23+23=46. 120-46=74. 74 dilden bahsediyoruz. İngilize'ye bakarsak, birçok ülke İngilizce konuşuyor. Yani 74 dil desteği de 90 ülke demek. Kısacası, yaklaşık 90 ülke daha WP7'ye uygulama geliştirecek.

Acayip bir hesap olmuş.Götüdü götüdü cevap ceyhan:D

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
size şu kadarını söylüyeyim aldıgım bilgi gerçekleşirse windows phone u kimse durduramaz artık şöyle ki arayüzde büyük degişiklikler olucak bunlardan birisi navigasyon swipe menü ayrıca kullanıcılar için bir dizi kişiselleştirme izinleri verilecek daha fazla özelleştirebilecek bir arayüze kavuşacak. Ve son olarak şu anda microsoftun wp için bir open source çalışması var tabi bunların hepsini wp8 geldikten sonra daha net görebiliriz

anılbaran

anılbaran

Üye
    Konu Sahibi
Türe

Türe

Üye
Herkes bunu bilecek diye bir şey yokki.Ben Google Play Store'u AppStore gibi kaliteli sanıyordum ve arkadaştan öğrendim.O da bilmiyor olacak ki alınca öğrenmiş.

aynen kardeşim insan bir telefonu kullanırken onu dünyanın en iyisi sanıyor BÜTÜN herşeyiyle . Ama kullandığı telefon sayısı arttıkça veya diğer telefonlarla ilgili fazlaca araştırma yapmaya başlayınca anlıyor gerçekleri .
Ben hem çok hem farklı telefon kullandığım ve çok fazla sayıda inceleme videosu izlediğim için artık nedir ne değildir anlayabiliyorum ve objektif davranabiliyorum ki söylüyorum play store deki uygulamaların yarısı fos.

anılbaran

anılbaran

Üye
    Konu Sahibi
size şu kadarını söylüyeyim aldıgım bilgi gerçekleşirse windows phone u kimse durduramaz artık şöyle ki arayüzde büyük degişiklikler olucak bunlardan birisi navigasyon swipe menü ayrıca kullanıcılar için bir dizi kişiselleştirme izinleri verilecek daha fazla özelleştirebilecek bir arayüze kavuşacak. Ve son olarak şu anda microsoftun wp için bir open source çalışması var tabi bunların hepsini wp8 geldikten sonra daha net görebiliriz

wp8 çıksa bari çok merak ediyorum :)

---------- Eklendi @ 17:18:37 ---------- Yazıldı @ 17:15:56 ----------

aynen kardeşim insan bir telefonu kullanırken onu dünyanın en iyisi sanıyor BÜTÜN herşeyiyle . Ama kullandığı telefon sayısı arttıkça veya diğer telefonlarla ilgili fazlaca araştırma yapmaya başlayınca anlıyor gerçekleri .
Ben hem çok hem farklı telefon kullandığım ve çok fazla sayıda inceleme videosu izlediğim için artık nedir ne değildir anlayabiliyorum ve objektif davranabiliyorum ki söylüyorum play store deki uygulamaların yarısı fos.

:yuru:

Del Rey

Del Rey

Üye
wp8 çıksa bari çok merak ediyorum :)

WP8'i merak etmene zaman kalmayacak, Nokia pazarı uçuracak. Windows Phone 8 de önemli ama ne bileyim gelecek şeylerin yanında çok önemsiz kalacak. Dediğimi tekrar söylüyorum 2013'te Google neye uğradığını şaşıracak alt-seviyeye inerek. Üst-seviyeden de kovulacak. Tabletlerde de pek şansı kalmayacak.

Türe

Türe

Üye
WP8'i merak etmene zaman kalmayacak, Nokia pazarı uçuracak. Windows Phone 8 de önemli ama ne bileyim gelecek şeylerin yanında çok önemsiz kalacak. Dediğimi tekrar söylüyorum 2013'te Google neye uğradığını şaşıracak alt-seviyeye inerek. Üst-seviyeden de kovulacak. Tabletlerde de pek şansı kalmayacak.

Dayanak noktan nedir erdem abi ?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

Dayanak noktan nedir erdem abi ?

ben basit bişey söylüyeyim galiba mahkeme tarihi bugündü java yı izinsiz kullanarak telif hakkı ihlali yapmış google eger davayı kaybederse hem google hemde android kullanan firmalar milyarlarca dolarlık tazminatla karşı karşıya kalıcak yani ansroidin gelecegi birazda bu dabaya baglı eger kaybederse ya büyük bir tazminat ödemek zorunda ki buna firmaları korumak adına sorumlulugu üstlenerek onların ödemesi gerekenide ekleyebilirsin ya da androidi yeni baştan yazması gerekecek zaten bu alt segmente inme düşüncesi bu davanın sonucuna göre alternatif hazırlamak

Türe

Türe

Üye

ben basit bişey söylüyeyim galiba mahkeme tarihi bugündü java yı izinsiz kullanarak telif hakkı ihlali yapmış google eger davayı kaybederse hem google hemde android kullanan firmalar milyarlarca dolarlık tazminatla karşı karşıya kalıcak yani ansroidin gelecegi birazda bu dabaya baglı eger kaybederse ya büyük bir tazminat ödemek zorunda ki buna firmaları korumak adına sorumlulugu üstlenerek onların ödemesi gerekenide ekleyebilirsin ya da androidi yeni baştan yazması gerekecek zaten bu alt segmente inme düşüncesi bu davanın sonucuna göre alternatif hazırlamak

oovv baya bildiğin darbe olur bu . Olmak ya da olmamak..

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Google’ın geçmişte Java yazılımının üreticisi Sun Microsystems için çalışmış olan iki mühendisi, dün Google-Oracle davasında mahkemeye ifade verdi. Mühendislerin lisans konusunda açık veren e-mailleri ve Java kodlarını kullandıkları yönündeki açıklamaları, davayı Google için dönülmesi çok zor bir noktaya getirebilir

Oracle, sahibi olduğu Sun Microsystems'in ürettiği Java yazılımının, Google tarafından izinsiz olarak Android işletim sisteminde kullanıldığını öne sürerek mahkemeye başvurmuştu. Oracle avukatları, Google yazılımcısı Tim Lindholm’un Android’in geliştirildiği dönemde meslektaşlarına atmış olduğu ve “Java’yı kullanmak için lisans almaları gerektiğini ifade eden e-mail'i” dün mahkemeye sundu. Söz konusu e-mailde Lindholm, “Java’nın Google Android ve Chrome’da kullanılabilmesi için, Larry Page ve Sergey Brin (şirketin kurucuları) bize neler yapılması gerektiğini sordu... Bunları önceden gözden geçirmiştik ve Java için bir lisans alınması konusunda anlaşma yapılması gerektiği sonucuna vardık” ifadesini kullanmıştı. Google, söz konusu e-mailin avukat-müvekkil gizliliği kapsamında saklı tutulmasını istemiş ancak davanın yargcı bu talebi reddetmişti. Oracle, Java’nın izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle Google’dan telif hakları ihlali kapsamında bir milyar dolar tazminat istiyor. Hukukçukar, e-mail’in, Google’ın telif haklarını ihlal ettiğine karar verilmesi aşamasında yeterli olabileceğini düşünüyor.

Davanın seyri bu durumda

Del Rey

Del Rey

Üye

Google Play neden çıktı sanıyorsun? Yoksa Android Market olarak kalacaktı.

anılbaran

anılbaran

Üye
    Konu Sahibi

inşallah erdem abi yenicez onları :yuru:

Del Rey

Del Rey

Üye
aslında sevinmiyorum wp ye rakip olması lazım piyasada

Android'in pazar payı %3'e indiğinde Symbian'ı iki gün önce bırakıp Android telefon alan ve bir gün sonra da Symbian kullanıcılarına laf edip Nokia'yı küçük görenleri göreceğim.

anılbaran

anılbaran

Üye
    Konu Sahibi

inşallah kaybederler abi :)

anılbaran

anılbaran

Üye
    Konu Sahibi
Android'in pazar payı %3'e indiğinde Symbian'ı iki gün önce bırakıp Android telefon alan ve bir gün sonra da Symbian kullanıcılarına laf edip Nokia'yı küçük görenleri göreceğim.

aynı fikirdeyiz Erdem abi :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

bence onları göreceğin tek yer bu bölüm olacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt