WP İşletim Sistemi ve Sis.Uygulamalarında En Hoşunuza Gidenler

Sponsorlu Bağlantılar

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
    Konu Sahibi
WP İşletim Sistemi ve Sis.Uygulamalarında En Hoşunuza Gidenler
Dünya üzerinde yaşayan toplulukların alışkanlıkları ve hassasiyetleri, takip ettikleri şeyler, hoşlarına giden sistem ve fiziki cihazlar bazen birbirine çok benzer veya farklılık teşkil eden karşı duruşlar bulunur.

Mesela Nokia telefonu finlandiya karekteristik özelliklerine benziyor ve menü yapısı Türk halkının kullanım alışkanlıklarıyla örtüşmüştü.

Diğer yandan da başka bir örnek verirsek Motorola nın menü yapısı Türk halkının kullanım alışkanlıklarına ters gelmişti.
Bu değerlendirme bazılarına yanlış gelebilir. Ancak genelleme önemlidir.

Bu açılardan bakarsak;

1- Windows İşletim sistemi yüklü elinizdeki cihazlarda en çok hangi menü yapısı veya şekli(örneğin uygulama sıralaması, örneğin başlangıç ekranındaki kutucuklar, örneğin rehber ekranı gibi)

2- Sistem uygulamalarından hangileri(örneği Akıllı veri, sms + arama filtresi gibi)

Gibi dile getirilenlerden hangileri hoşunuza gidiyor..
1- Gestures Beta uygulaması çok güzel ve tabi bir iki güncellemeden sonra daha kararlı bir hale dönüşür.
2- Rehberin özellikle outlook.com uzantılı bir hesap tanıtımından sonraki sekronizasyonu harika
3- Kilit ekranında tanımladığınız ve nerdeyse her gün değişen bing resimleri
4- Sorun çıktığında eğer windows işletim sistemine hakimseniz ona benzer palyatif uygulammalarla çare bulabilmeniz..

Şimdilik bu kadar..

ihsan.snmz

Üye
Popüler uygulamaların bazıları eksik tek sıkıntı o android telefondan daha iyi yoksa bunlar

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
    Konu Sahibi
Popüler uygulamaların bazıları eksik tek sıkıntı o android telefondan daha iyi yoksa bunlar

O uygulamalar zamanla halledilir...
Ya bu işler kolay olmuyor.
Uygulamayı yazan adamla masaya otursan olduğundan fazla para ister...
Oysa uygulamayı yazdığı başlangıç zamanlarındaki gibi biraz mütevazi olsa
Biraz da microsoft uzlaşı içinde olsa her şey hallolacak

Tahminime göre para meselesi..
Diyelim ki Google oluşan paranın %20 sini istiyor, Microsoft ta %30 unu istiyor, al sana bir anlaşamamazlık sebebi..

Bunları aşmak için geliştiricilere iyi para vermeli..
Geliştiricilerin iyi uygulama yazması için de sistem kodlarındaki kısıntıyı biraz daha gevşetebilmeli..

Örneğin bir uygulama yazmak istiyorum, kullanıcının onayı olmadan otomatik mesaj göndereceğim, sistem izin vermiyor.
Düşünüyorum yaptıkları da doğru..
Ama uygulama için de gerekli bir şey..(İmdat butonu gibi...)

snapdroid

snapdroid

Üye
Dünya üzerinde yaşayan toplulukların alışkanlıkları ve hassasiyetleri, takip ettikleri şeyler, hoşlarına giden sistem ve fiziki cihazlar bazen birbirine çok benzer veya farklılık teşkil eden karşı duruşlar bulunur.

Mesela Nokia telefonu finlandiya karekteristik özelliklerine benziyor ve menü yapısı Türk halkının kullanım alışkanlıklarıyla örtüşmüştü.

Diğer yandan da başka bir örnek verirsek Motorola nın menü yapısı Türk halkının kullanım alışkanlıklarına ters gelmişti.
Bu değerlendirme bazılarına yanlış gelebilir. Ancak genelleme önemlidir.

Bu açılardan bakarsak;

1- Windows İşletim sistemi yüklü elinizdeki cihazlarda en çok hangi menü yapısı veya şekli(örneğin uygulama sıralaması, örneğin başlangıç ekranındaki kutucuklar, örneğin rehber ekranı gibi)

2- Sistem uygulamalarından hangileri(örneği Akıllı veri, sms + arama filtresi gibi)

Gibi dile getirilenlerden hangileri hoşunuza gidiyor..
1- Gestures Beta uygulaması çok güzel ve tabi bir iki güncellemeden sonra daha kararlı bir hale dönüşür.
2- Rehberin özellikle outlook.com uzantılı bir hesap tanıtımından sonraki sekronizasyonu harika
3- Kilit ekranında tanımladığınız ve nerdeyse her gün değişen bing resimleri
4- Sorun çıktığında eğer windows işletim sistemine hakimseniz ona benzer palyatif uygulammalarla çare bulabilmeniz..

Şimdilik bu kadar..

vaayy doktora yakıyor
Bana çok az pil harcayan sınırlı özellik sunan launcherin apksını versene
wp nin kendisi bana kötü geliyor wp kullanan arkadaşımda öyle söylüyor

afwerker

afwerker

Üye
kinetic scrolling improvement Mod
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Bu olayı WPye yapsalar çok güzel olur C7 De çok işime yarıyordu yazı falan okurken yavaş yavaş kayıyordu :)

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
    Konu Sahibi
İnsanoğlu alışkanlıklarından vaz geçemiyor..
Bazen o alışkanlığa ait bir durumu, başka yerde gördüğünde hoşuna gidiyor..
bazen de alışkanlığını ters yüz eden gelişmeler oluyor ve kimisi o gelişmelere ayak uydurabiliyor, kimileri de vaz geçip geri dönüyor...

Galiba hem alışkanlıklarımızı takip edebilmeliyiz, hem de yeniliklere ve değişikliklere de açık kapı bırakmalıyız.

killlerman

Üye
en çok sorunsuz hızlı olması

Üst Alt