WP 7.5 - Stock Unlock ROM'larda bile Native .EXE çalıştırın

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Del Rey

Del Rey

Üye
    Konu Sahibi
WP 7.5 - Stock Unlock ROM'larda bile Native .EXE çalıştırın
Şöylesine bir bakıp ne olduğunu çevirdiğim ancak yazmaya fırsat bulamadığım harika bir özellik daha geliyor.

Şu sıralar mobil işletim sistemi pazarında WP8 adında yeni bir yarışmacı var. Böyle olunca da Windows Phone 7'nin pabucu dama atıldı. Microsoft'un WP7 platformunu çıldırmış gibi oradan buradan kilitlemesine karşılık, XDA Developers'tan Heathcliff74 gibi bağımsız geliştiriciler bu platformda göründüğünden daha fazlası olduğunu ispatlama çalışıyordu.

1 yıl boyunca bunun sütünde çalışılıyordu ve artık bir yolu bulundu. Teknik konularına hiç girmesem daha iyi olacak gibi ama yine de anlatayım ben. Bir Windows Phone 7 uygulaması sertifikalanıp imzalanmak zorundadır. Uygulama sertifikası da cihaz üzerindeki sertifikalar ile imzalanınca; WP7 uygulamayı tanır hale geliyor ve yüklenebiliyor. Aynı zamanda Windows Phone 7 uygulamalarının neredeyse hepsi Silverlight ile çalışabilmektedir. Zaten sertifika konusunda kolaylığı sağlayan da Silverlight'tır.

Yine de bazı uygulamaları Silverlight'sız çalıştırmak mümkündür. Mesela Microsoft tarafından sunulan bazı .exe uygulamalar böyle çalışmakta. Hem de sorunsuzca. Yukarıda bahsettiğim sertifikaları bulup yerleştirmek işin en karmaşık kısmıydı. XDA'dan çok ünlü bir geliştirici olan Cotulla ise birçok deneme sonunda sertifikayı cihazda bulunan gerekli kodun içine yerleştirmeyi başardı.

Uygulama henüz sunulmadı ancak Geliştirici Unlock cihazlarda Root Tools ile çalıştırılabildiğini söylüyor. Çok yakında geliyor. Konu .

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
Hadi hayırlısı inşallah yalan olmazda Wp7'li telefonu olanların yüzü güler birazcık :kıskıs:

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Hadi hayırlısı inşallah yalan olmazda Wp7'li telefonu olanların yüzü güler birazcık :kıskıs:

bu guzel bir haber ve erdeme ceviri icin teşekkur ediyorum. Dun yayinlanan bir röportajda greg sullivan'in soyledikleri de gercekleşirse wp7 kullanicilari daha fazla sevinecektir buna eminim.

• Beğen
Tepkiler: Niizuma.Eiji ve Del Rey
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Teşekkürler.Bekleyip görelim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt