Wireless Kapsama Alanını Kısıtlama

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Zama_Zingoo

Üye
    Konu Sahibi
Wireless Kapsama Alanını Kısıtlama
Merhaba arkadaşlar, benim şöyle bir sorum olacak:
İşyerimde wireless internet kullanıyorum. Fakat kapsama alanının yalnızca işyerimin içinde kullanılmasını istiyorum. Yani dışarıdan birisinin kablosuz bağlantımı görmesini istemiyorum. Mümkün müdür? :)
Eğer mümkün değilse, kapsama alanı düşük olan bir modem önerebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler...

Ozan

Ozan

Admin
Bunun için alacağınız wireless modemin bu özelliği desteklemesi lazım, üst düzey Airties ve US Robotics modemler destekliyor diye biliyorum yinede sitelerinden bakabilirsiniz gelismis detaylarına ve herşeyden önce bu tip kapsama alanı sınırlandırma uygulamalarında genelde merkezin tam ortasına modem koyulur ve yarıçap mesafesine göre ayarlanır yani merkezden modemin ulasabileceği son dip noktanın uzunluk bilgilerini de tespit etmeniz gerek.

Ayrıca şu da var, eğer ki sadece işyerinde sınırlandırmak istiyorsanız bu yöntem yerine bence sirketteki internet kullanan makineler sabit ise, onların MAC adreslerine göre filtre olusturmak en sağlam ve sorunsuz basit yöntem yani 10 makine var ise kapsama alanından size giren, sadece 10 makinenin mac adreslerine erişim verme izni verirsiniz bu en basit yöntem.

Saygılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt