eskenaim
Üye
Windows7 de "xxxx's documents", dosyasının yerini değiştirmek mümkün mü?
Bildiğiniz gibi xp ve evvelki işletim sistemlerinde my documents klasörünü, sistemde oluşturduğunuz diğer bir partisyona taşımak mümkündü.
Ancak Windows7 de bu olay oldukça değişik:
sözkonusu klasör otomatik kullanıcı adına atanmış olarak ve sistemin altında geliyor. Bu Klasörü diğer bir partisyona taşımak mümkün mü?
Evvelden datayı sistemden ayırmak mümkünken, windows7 de mümkün değil mi?
Bu mantıkla 2 partisyonlu kurulum yaptım, daha sonra da belgelerim dosyası fazla yer kaplayınca, haliyle, diğer, boş olan partisyona geçiremedim...
Bu sorunu çözmek için birkaç yol olabilir:
1- En ideali, igili klasörü diğer partisiyona geçirmenin yolunu bulmak..?? Nasıl yapılır bilen varsa anlatsın lutfen.
2- Partisyonları birleştirmek? Nasıl yapılır bilen varsa anlatsın lutfen.
Ama o zaman da bütün yumurtalar aynı sepette olacak, yani sistem dosyalarına birşey olur da pc çökerse data da tehlikeye girecek.
3- Tüm klasörleri, alt klasörler ve alt dosyalarıyla kopyalayıp diğer partisyona yapıştırmak. (en kolayı ama oldukça uzun ve zahmetli bir işlem)
Bu konuda tavsiye ve yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Ancak Windows7 de bu olay oldukça değişik:
sözkonusu klasör otomatik kullanıcı adına atanmış olarak ve sistemin altında geliyor. Bu Klasörü diğer bir partisyona taşımak mümkün mü?
Evvelden datayı sistemden ayırmak mümkünken, windows7 de mümkün değil mi?
Bu mantıkla 2 partisyonlu kurulum yaptım, daha sonra da belgelerim dosyası fazla yer kaplayınca, haliyle, diğer, boş olan partisyona geçiremedim...
Bu sorunu çözmek için birkaç yol olabilir:
1- En ideali, igili klasörü diğer partisiyona geçirmenin yolunu bulmak..?? Nasıl yapılır bilen varsa anlatsın lutfen.
2- Partisyonları birleştirmek? Nasıl yapılır bilen varsa anlatsın lutfen.
Ama o zaman da bütün yumurtalar aynı sepette olacak, yani sistem dosyalarına birşey olur da pc çökerse data da tehlikeye girecek.
3- Tüm klasörleri, alt klasörler ve alt dosyalarıyla kopyalayıp diğer partisyona yapıştırmak. (en kolayı ama oldukça uzun ve zahmetli bir işlem)
Bu konuda tavsiye ve yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.