Windows7 de "xxxx's documents", dosyasının yerini değiştirmek mümkün mü?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
eskenaim

eskenaim

Üye
    Konu Sahibi
Windows7 de "xxxx's documents", dosyasının yerini değiştirmek mümkün mü?
Bildiğiniz gibi xp ve evvelki işletim sistemlerinde my documents klasörünü, sistemde oluşturduğunuz diğer bir partisyona taşımak mümkündü.
Ancak Windows7 de bu olay oldukça değişik:
sözkonusu klasör otomatik kullanıcı adına atanmış olarak ve sistemin altında geliyor. Bu Klasörü diğer bir partisyona taşımak mümkün mü?
Evvelden datayı sistemden ayırmak mümkünken, windows7 de mümkün değil mi?

Bu mantıkla 2 partisyonlu kurulum yaptım, daha sonra da belgelerim dosyası fazla yer kaplayınca, haliyle, diğer, boş olan partisyona geçiremedim...
Bu sorunu çözmek için birkaç yol olabilir:
1- En ideali, igili klasörü diğer partisiyona geçirmenin yolunu bulmak..?? Nasıl yapılır bilen varsa anlatsın lutfen.
2- Partisyonları birleştirmek? Nasıl yapılır bilen varsa anlatsın lutfen.
Ama o zaman da bütün yumurtalar aynı sepette olacak, yani sistem dosyalarına birşey olur da pc çökerse data da tehlikeye girecek.
3- Tüm klasörleri, alt klasörler ve alt dosyalarıyla kopyalayıp diğer partisyona yapıştırmak. (en kolayı ama oldukça uzun ve zahmetli bir işlem)

Bu konuda tavsiye ve yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Ns_Lion

Ns_Lion

Üye
Anladığım gibiyse cevabım önerim vs. şudur :

Kardeşim birleştirme ayırma için programlar var ancak hiçbişeiklde Tavsiye ETMEM. Oişi formattan önce Yedek alabileceğin başka bir disk alanı açmak en mantıklısı. Taşıyamadın ve Pc sistem çöktü diyelim Ozaman " mini XP " var cd ye çekersin(bikaç mb bişey) windows u cd den açarsın ve istediğin dosyanı alır ve temiz bi format atarsın.

fatih54102

fatih54102

Üye
batch komutlarından set fonksiyonunu araştır..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt