Windows XPyi Hızdan Uçurun

Sponsorlu Bağlantılar

symbianboy

Üye
    Konu Sahibi
Windows XPyi Hızdan Uçurun
Windows XP'nin yavaş çalıştığını düşünüyor ve hızlandırmak istiyor olabilirsiniz, işte size ilaç olacak bir ayar. Regedit'e girip "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\PriorityControl" anahtarına gidin, burada sağ tıklayıp "new > DWORD value" deyin isim olarak ta "IRQ8Priority" deyin ve değerini "1" yapın.



işinize yarayacağını düşündüm :)
 


C@N

C@N

Üye
nerden buldun bunu bi zarar vermesin? neden bunu yazdık bi de?
 

paratoner

Üye
Yaptim bakalim nolcak : )
 
ChaLLenGeR

ChaLLenGeR

Üye
Denedim BakaLIm değişikLik var Mı
 

metintekin

Üye
ben denemeye tırsıyom doğrusu.çÜnkü pc de babanın iş dosyaları war.bişey olursa öldürür beni :P
 

symbianboy

Üye
    Konu Sahibi
ben şahsen denedim hiç bi zararı yok kendi uydurmam değildir
 
ibonline

ibonline

Üye
ben bu ayarı coktan yapmışın böyle bir cok ayar var.
 
ibonline

ibonline

Üye
Daha fazla işlemci gücü=Başlat-Çalıştır-Aç satırına:"Rundll32.exe advapi32.dll,ProcessIdleTasks" yaz ve tamam.

2)XP'nin hızlı kapatılması=Başlat-Çalıştır-Aç satırına regedit yaz sonra:

HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control anahtarına ulaş.Pencerini sağındaki alanda "WaitToKillServiceTimeout" sağ tıkla ve değiştir
değeri 20000'den 200 yap.

3)Son kullanılan belgeler listesinin silinmesi=Başlat-Çalıştır regedit yaz
HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ Explorer anahtarına ulaşın ve ekranda sağ tıkla yeni DWORD değeri yap değerin adı “NoRecentDocsHistory” olarak yap.Ardından üzerine tıklayarak kısıtlamayı açmak için 1 değerini gir yok ben belgeler geçmişini istiyom diyosan 0 değerini gir.Yeniden başlat..

4)Bellek perfonmansının arttırılması=Başlat-Çalıştır regedit.Kayıt defterinde;
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Session Manager \ Memory Management anahtarına ulaş;
a)DisablePagingExecutive üzerine çift tıkla ondalık tabanında 1 değerini gir.
b)LargeSystemCache üzerine çift tıkla ondalık tabanda 1 gir.
c)Orada yeni bir DWORD değeri oluştur “IOPageLockLimit” olarak adlandır ve değeri ondalık sistemde hangi rami kullanıyosan 128MB için 4000,256 MB için 10000,512MB ve daha yukarısı için 40000 değerini girin.
Yeniden başlat…

5)Menü hızlandırılması=Menülerde gezinirken kısa bir gecikme yaşanır bunu registry'de ki bir ayarın değiştirilmesiyle giderilebilir.Kayıt defteri düzenleyicisini açın "HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Destop" altıdaki "MenuShowDelay" dizesine çift tıklayıp 400 olan değeri "0"olarak atadığınızda sorun çözülür...

6)%20 internet hızı artışı=Windows xp professional %80 internet hızını kullanmanıza izin veriyor İnternetinizin hızını % 20 arttırabilmek için
Başlat >çalıştır >gpedit.msc >bilgisayar yapılandırıcısı >yönetim şablonları >ağ >Qus paket zamanlayıcısı >ayarlanabilen bant genişliğini sınırla >etkin >bant genişlik sınırı = 0 >uygula >TAMAM
(önceki bant genişlik ise=20)

7)Tamamen silme= Kaldirdigimiz programin ismi hala görünüyorsa.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion \Uninstall... yanindaki + isaretli yere tiklayip actigimizda hepsini görebilirsiniz.Sağ tıkla ve sil…

Diger yollar

* Gezgin Penceresinin Sabitlenmesi

Windows, oturumu her kapattığınızda görev çubuğunun ve tabii ki gezgin penceresinin büyüklüğünü ve konumunu kaydeder. Söz konusu değerlerin değişmemesini, pencerenin konumunun ve büyüklüğünün sabit kalmasını istiyorsanız, Kayıt Defterine bir ek yapabilirsiniz.

Bunun için ilk olarak söz konusu pencere ve görev çubuğunu istediğiniz gibi yerleştirin.Daha sonra HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurr entVersionPoliciesExplorer adresine ulaşın ve burada yeni bir DWORD değeri oluşturup bu değere NoSaveSetting ismini verin. Ve Değer Verisini 1 yapın.


* Konuşma Balonlarından Kurtulun

Simgelerin üzerinde bilgi kutucuklarının açılması ve konuşma balonlarının Windows turu hakkında açıklama yapması, haklı olarak birçok kullanıcıyı rahatsız eder.

Bu yardım metinlerini devre dışı bırakmak için HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplo rerAdvance anahtarına ulaşın ve bu anahtar altındaki ShowInfoTip kaydını bulun ve değerini 0 yapın. Ardından EnableBallonTips adında yeni bir DWORD değeri oluşturun ve değer verisini 0 yapın.

buyrun arkadaşlar burda pcnin hızlanması icin bir cok ayar var ;)
 
ChaLLenGeR

ChaLLenGeR

Üye
inşallah görürüz bi değişme iboonline deNedim çoğunu ;)
 
SANCAR

SANCAR

Üye
bende gözle görülür bi değişiklik olmadı :(
 

symbianboy

Üye
    Konu Sahibi
- Disk Temizleme'nin kendi kendine çalışmasına son***
XP, disk temizleme sihirbazını kullanımınıza sunuyor. Ancak bu sihirbaz, oldukça zaman alan birleştirme aracını, genellikle kullanıcı açısından uygun olmayan zamanlarda çalıştırıyor. Artık bu sihirbaz sizin çalışmanızı etkileyemeyecek.

iPUCU: Başlat menüsündeki çalıştır komutunu çalıştırın ve Aç kutusuna "regedit" yazdıktan sonra Tamam düğmesine tıklayın. Bunun sonucunda ekrana gelen penceredeki

"HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\cleanuppath" anahtarı altında bulunan "(Varsayılan)" öğesine iki kere tıklayın. Dize Düzenle penceresindeki Değer Verisi satırında bulunan "%SystemRoot%\system32\cleanmgr.exe /D %c" değerini silin. Yaptığınız değişikliği Tamam düğmesine tıklayarak onayladığınız andan itibaren program bir daha sizi rahatsız etmeyecektir.

- istenmeyen XP bileşenlerini kaldırmak***
Windows XP'nin kullanışlı donatılara sahip olması güzel bir ayrıcalıktır. Ancak kullanıcının işletim sisteminin kurulumu esnasında hangilerinin yüklenmeyeceğine karar verebilmesi çok daha güzel olurdu.

iPUCU: Kurulum esnasında standart olarak yüklenen araçları sonradan silme şansına sahipsiniz. Bunun için ilk olarak "C:\WINDOWS\INF" klasörünü açın. şayet söz konusu klasörü gezgin penceresinde göremiyorsanız, Araçlar/Klasör Seçenekleri komutunu çalıştırın ve Görünüm kartı üzerinde bulunan "Gizli dosya ve klasörleri göster" seçeneğini etkinleştirin. Bu klasör içerisinde bulunan "SYSOC.INF" dosyasını bir metin editörü yardımıyla açın ve her satırdaki "hide" sözcüğünü sildikten sonra dosyayı tekrar kaydedin. Daha sonra Başlat/Denetim Masası/Program Ekle/Kaldır penceresindeki Windows Bileşenlerini Ekle/Kaldır düğmesine tıklayarak istediğiniz bileşenleri rahatlıkla kaldırabilirsiniz.

- Hata bildirimini engellemek***
XP, bir program kilitlenecek olursa, NT'den tanıdığımız Dr. Watson hata raporcusunu otomatik olarak çalıştırır. Ancak bu araç önceki versiyonundan farklı olarak her seferinde hafızanın bir kopyasını da Microsoft'a göndermek istiyor.

iPUCU: Başlat/Denetim Masası penceresinde, Performans ve Bakım bağlantısı altında bulunan Sistem üzerine tıklayın. Ekrana gelen pencere üzerinde bulunan Hata Bildirimi düğmesine tıklayın. Daha sonra "Hata bildirimini devre dışı bırak" seçeneğini işaretleyin ve "önemli hata oluştuğunda bana bildir" seçeneğindeki işareti kaldırın.

-Düşük sabitdisk alanı mesajını engellemek***
Sabit diskiniz üzerindeki boş alan oranı düşecek olursa, XP devamlı olarak diskinizi temizlemenizi isteyecektir.

iPUCU: Tabii ki bu isteği de engelleyebilirsiniz. Bunun için Kayıt Defteri Düzenleyicisini daha önce anlatıldığı şekilde çalıştırın ve "HKEY_CURRENT_USER\ Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer" anahtarını aktif hale getirin. Farenin sağ düğmesini kullanarak pencerenin sağ tarafındaki boş bir alana tıklayın ve bunun sonucunda ekrana gelen nesne menüsündeki Yeni/DWORD Değeri komutunu kullanarak yeni bir değer oluşturun. Bu yeni öğeye isim olarak "NoLowDiskSpaceChecks" girin ve üzerine iki kere tıklayarak değer verisini "1" olarak değiştirin. Kayıt Defteri Düzenleyicisini kapatın ve bilgisayarı yeniden başlatın.

- Paylaşımları Bilgisayarımdan kaldırmak***
Bilgisayarımdaki paylaşım listesine isteyenler rahatlıkla ulaşabilirler. Bu liste ne kadar uzunsa o kadar karmaşık görünür.

iPUCU: Paylaşım simgelerini rahatlıkla silebilirsiniz. Bunun için ilk olarak Kayıt Defteri Düzenleyicisini çalıştırın. Ekrana gelen pencere üzerindeki "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ MyComputer\NameSpace\DelegateFolders" anahtarını aktif hale getirin ve hemen altındaki "{59031a47-3f72-44a7-89c5-5595fe6b30ee}" öğesini silin. Windows XP'yi yeniden başlattıktan sonra paylaşım simgeleri artık Bilgisayarım penceresinde görünmeyeceklerdir.

- Fazladan Memory***
Windows XP kullandığınız ya da kullanmakta olduğunuz programların .dil (dynamic link libraries) dosyalarını belirli bir zaman dilimi içerisinde hafızasında tutar. Bu özelliği kapatarak "birazcık" hafızaya sahip olabiliriz. Bunu gerçekleştirmek için; "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer" anahtarına gidin, burada yeni bir DWORD değeri oluşturun (sağ tıklayıp new > DWORD value) bu DWORD değerinin adını "AlwaysUnloadDll" yapın ve değerini "1" yapın. Windows XP'yi yeniden başlattığınızda yapılan değişiklikler aktif olacaktır.

-Boot Dosyalarıyla Açılışı Hızlandırın***
Regedit'e girip "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Dfrg\BootOptimizeFunction" anahtarına gidin, burada "Enable" adındaki string anahtarı bulun ve değerini "Y" yapın. Bu açılış zamanını hızlandırma da yardım edecektir.


- Shared Document'i Kaldırın***
"My Computer"dan "Shared Document" klasörünü kaldırmak için Regedit'e girip; "HKEY_ LOCAL_MACHINESOFTWARE/

Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/MyComputer/NameSpace/DelegateFolders" anahtarına gidin, burada

"{59031a47-3f72-44a7-89c5-5595fe6b 30ee}" anahtarını silin.

- Schedule Task Kapansın***
I.E 6 sunucuya her bağlandığında "schedule task" çalıştırmak ister, bu da kullanıcıya Internet'te yavaş surf olarak geri dönmektedir, zaten yavaş olan internet bağlantısını daha da yavaşlatmamak için bu özelliği kapatmakta fayda var. Bunun için; "HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/ Windows/CurrentVersion/Explorer/RemoteComputer/NameSpace" anahtarında ki "{D6277990-4C6A-11CF-8D87-OOAA0060 F5BF}" alt anahtarını silin.

- Her CD'de Autorun Olmasın istiyorsanız***
Kronik sorun: Ne zaman CD sürü­cüsüne bir disk koysanız Windows XP'nin CD ile ne yapmak istediğinizi soran bir mesaj ile karşılaşırsınız. Bu can sıkıcı özelliği tarihe gömebilirsiniz. Nasıl mı? işte yanıtı...

Pratik çözüm: Windows XP'nin CD sürücünüze yerleştirdiğiniz her CD için size içeriği ile ilgili nasıl bir işlem yapıl­ması gerektiğini soran mesajını görmek­ten sıkıldıysanız bu özelliği tamamen ka­patmanız ya da CD türlerine göre farklı işlemler yapmanız mümkün. CD sürücü­nüzün ikonu üzerinde sağ tıklayarak özellikler seçeneği üzerin­den Otomatik Kullan sekme­sine ulaşın. Bu bölümde Windows XP'nin hangi tür CD'de nasıl bir işlem yapacağı­nı belirleyebilirsiniz.

Bu özelliği tamamen kapatmak için­se çalıştır menüsünde regedit yaz­mak suretiyle Kayıt Defteri Düzenleyicisini açarak sırasıyla HKEY_LOCAL_MACHINE\ SYSTEM\ CurrentControlSet\Services\Cdrom kaydını bulun. Burada yer alan Autorun değerini "0" yaptığınızda Windows CD'leri otomatik olarak çalıştırmayı durdura­caktır. Otomatik çalıştırma fonksiyonu­nu geri almak için aynı işlemi Autorun değerini "1" haline getirerek tekrarlama­nız yeterli. Her işlem sonrasında kayıt kütüğünü kaydetmeyi unutmayın.

- Internet Explorer bileşenlerini yüklememek***
IE 6, Windows XP'ye entegre olarak sunuluyor. Bu browser ile, aslında yüklemek istemediğiniz bir eklenti bulunan bir web sayfasını ziyaret ettiğinizde, çalışmaya başlayan otomatik kurulum işlemi, çalışmanızı engelleyecektir.

iPUCU: istenmeyen plug-in'lerin yüklenmesini rahatlıkla engelleyebilirsiniz. Bunun için Başlat/çalıştır komutunu kullanarak "gpedit.msc" dosyasını açın. Ekrana gelen penceredeki "Bilgisayar Yapılandırması / Yönetim şablonları / Windows Bileşenleri / Internet Explorer" başlığını aktif hale getirin. Burada bulunan "Internet Explorer bileşenlerinin Otomatik Yüklemesini devre dışı bırak" öğesinin üzerine tıklandığında açılan pencere üzerindeki "Etkin" seçeneğini işaretleyerek etkinleştirebilirsiniz. Bundan böyle Internet Explorer ile konforlu bir şekilde gezinebilirsiniz.

- Düzenli Internet Explorer update'lerini engellemek***
Windows XP dahilindeki Internet Explorer 6.0 her 30 günde bir kendisi için yeni bir güncelleme olup olmadığını kontrol eder. Gerçekten bir güncelleme varsa ve bu yüklenmezse, XP yeni bir hatırlatma penceresi ile devamlı karşınıza çıkar.

iPUCU: Eğer gerekli olursa güncellemeleri manuel olarak başlatmanız daha iyi olacaktır. Bunun için Başlat/çalıştır komutunu çalışırın ve Grup ilkesi penceresine ulaşmak için "gpedit.msc" dosyasını açın. önce, bu penceredeki "Bilgisayar Yapılandırması/Yönetim şablonları/Windows Bileşenleri/Internet Explorer" başlığını ve ardından, burada bulunan "Internet Explorer yazılım güncelleştirmeleri için Dönemsel Denetlemeyi devre dışı bırak" seçeneğini aktif hale getirin.


bilgi paylaştıkça çoğalır ;;)
 

metintekin

Üye
eline sağlık bilgiler güzel.Elbet birgün kendime laptop alcam. o zaman denerim bunları :)
 
ibonline

ibonline

Üye
kapanma farkı bariz olarak fark eder bu garanti
bir de internet expolerin daha hızlı acılması icin masaüstündeki internet exporolerin adını bununla Internet Explorer nohome ile değişin ;)
 
ChaLLenGeR

ChaLLenGeR

Üye
Originally posted by ibonline@Nov 5 2005, 11:44 PM
kapanma farkı bariz olarak fark eder bu garanti
bir de internet expolerin daha hızlı acılması icin masaüstündeki internet exporolerin adını bununla Internet Explorer nohome ile değişin ;)
[post=204821]Quoted post[/post]​
Harbiden bu hızlandı yaa saol ;;)
 

dark_akhyls

Üye
daha önce yapmıştım ben bunu gerçekten daha hızlı yinede emeğin için teşekkürler...
 
ibonline

ibonline

Üye
eyvallah arkadaslar
 

sevgiseli9

Üye
saol kardeş süper oldu pc allah razı olsun
 
izmirligenc

izmirligenc

Üye
bunlari girdiginizde hizlanma olur
 

sevgiseli9

Üye
tşkler
 


Üst Alt